Finalment, el conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, ha decidit tirar endavant un nou canvi a la prefectura dels Mossos d’Esquadra. Segons ha pogut saber El Món, Elena relleva el major Josep Lluís Trapero com a cap del cos. El nou cap serà el comissari Josep Maria Estela, i per sota tindrà una cúpula amb dos noms destacats: Eduard Sallent i Rosa Bosch. Una decisió sospesada des que va agafar la complicada cartera d’Interior. S’integren també a la cúpula els comissaris Xavier Porcuna i David Boneta.

Elena ha enraonat amb tots els comandaments del cos individualment i ha visitat regió per regió policial. Una manera de conèixer de primera mà quines són les peces per fer un puzle policial sota la seva directriu política. De fet aquests darrers dies han mantingut intenses trobades amb la comissària Cristina Manresa, que ja va formar part de la prefectura amb Eduard Sallent com a cap i que actualment dirigeix la Regió Policial de la Catalunya Central. El conseller té previst fer un relleu per tal d’indicar la “feminització” del cos. També han mantingut contactes amb el comissari Josep Maria Estela, cap de la regió del camp de Tarragona, i amb el mateix Eduard Sallent, l’excap del cos que ara és el màxim comandament a la difícil regió metropolitana sud.

Un dels altres comissaris amb qui Elena ha parat més l’orella és a Sergi Pla, un veterà comissari que actualment dirigeix la vasta regió metropolitana nord després de ser relegat a la Catalunya central arran de la polèmica per la gestió de la Brigada Mòbil i el cas Ester Quintana. Un fets que li van fer guanyar molts punts dins la tropa perquè sempre va defensar els policies que van actuar en el seu conjunt.

El matí és intens a la conselleria d’Interior i al complex Egara amb els preparatius del recanvi. Una decisió presa a l’estil Elena, amb calma i sospesant a cada pas. El recanvi del major era un relleu cantat i en certa manera, assumit per Trapero. El major va tornar a la prefectura de la mà del conseller Miquel Sàmper i un cop l’Audiència Nacional el va absoldre de sedició per la seva actuació durant el Primer d’Octubre.

Trapero va ser rellevat per l’aplicació de l’article 155 el 27 d’octubre de 2017 i sotmès a un duríssim i vergonyós procés judicial. Un cop va ser ferma la sentència, Trapero va tornar per la porta gran a dirigir els Mossos -de fet, hi tenia tot el dret pel ple reconeixement– però amb el convenciment que si hi havia canvi de Govern seria rellevat. En les properes hores, doncs, es farà oficial el canvi després de setmanes d’especulacions. Trapero té previst incorporar-se a l’empresa privada.

Comentaris

  Pere LLimonera i Citronell Desembre 20, 2021 | 10:56
  ¿Sabies que... Tesla era Català i el molt cabró ens ho ocultava (o era que Madrit ens ho va ocultar, o l'obligava)... Doncs ja ho saps... "La GENERALITAT al TEU COSTAT"
   Guaita-que-fan-ara Desembre 20, 2021 | 12:17
   en canvi el sr. Llimonera era de madrid, i per molt que ho amagués no ens ha enganyat des del primer tuit per la ferum que emana
    Pere LLimonera i Citronell Desembre 20, 2021 | 14:24
    Clar, clar... i ¿per què no de Vigo, Sevilla, Castefa, Alacant o Valladolid...? Quina demència, quina fòbia amb Madrit... Els aficionats i seguidors del 'Nacional-Catalanismo' supremaciste esteu tots malalts...
   Pep Desembre 20, 2021 | 13:02
   Pot ser ironia? No crec que no. Crec què és ignorància directament.
  Gonzalo Desembre 20, 2021 | 11:20
  Bien tocayo. Tenemos como españoles el derecho de arrearos bien duro a la cabeza cada vez que nos salga por los cojones derecho e izquierdo. Camisa pardoamarilla . Aunque eso no es un derecho ni un izquierdo. El bigote de una gamba por el ojete. Es un chute español, la estupidez de los fascistas independentistas solo es superada por vuestra maldad. El bigote de una gamba por el ojete.
   Més educat que tu. Desembre 20, 2021 | 12:44
   No has après a ser educat i respectuós. Doncs ja va sent hora.
   Pep Desembre 20, 2021 | 13:06
   Mare meva, quin nivell.
   Gonzalo Desembre 20, 2021 | 13:42
   Jajajaja! Buen intento, "tocayo". Como sabes que los tuyos, los laZisnaZis, os lo tragais todo.....pero queda muy feo intentar hacerse pasar por alguien que no eres. Pero si asi eres feliz....eso sí...devuélvele ya el móvil al que te han dicho que es tu padre.
   Pere LLimonera i Citronell Desembre 20, 2021 | 19:32
   Es lo que yo digo... Llevo , al menos 12 'anys i pans' viendo comentar a separatas suprematas del Nacional-Catalanismo con insultos y palabras y frases soeces hacia Catalunya y los catalanes... Comentarios ofensivos hechos bajo "Falsa Bandera" para molestar e indignar a los Catalanes, para crear Cizaña, para dividir a la sociedad catalana, y para favorecer sus tesis racistas y xenofobas... Naturalmente habrá también algún tarado que busque ofender y no comente de "Falsa Bandera", pero ya son muchos durante años los que he visto y he pillado y denunciado incluso (alguna vez conseguí que borraran y/o banearan a algunos)... Estos comentaristas de "Falsa Bandera" forman parte del "Marketing" e "Ingeniería Social" que llevan a cabo los IndePendencieros, es mas que obvio; y lo practican porque son fanáticos 'idos del todo'; muchos con un comportamiento social psicópata -les da igual lo que pueda pasar con tal de salirse con la suya- y ven que le han sacado buen provecho.
   Luissimeacuerdo Desembre 20, 2021 | 22:25
   Ja ha sortit el que faltaba pel duro. El mal educat i fatxa de torn. Mr. Gonzalo.
  Pere LLimonera i Citronell Desembre 20, 2021 | 11:23
  ¿Sabies que... Gabriel Boric, d'ascendència catalana, serà el nou president de Xile l'any 2022... Vamos, que és Català... (ho diu el "Pravda" català, 'elnacional.cat')... com Simón Bolívar, Tesla i Benjamin Franklin... Doncs ja ho saps... "La GENERALITAT al TEU COSTAT"
  Perry Mason Desembre 20, 2021 | 11:31
  Perdoneu que ja hagi llegit la notícia a un altre digital, però us vull felicitar: allà diuen que el major Trapero ha estat destituït, fins i tot s'insinua que serà avui mateix que se li comunicrà (que elegant). Si l'han destituït és que hi ha una causa (destituït = acomiadat, però amb més mala llet). No tinc cap afecció vers el major, però encara menys vers el conseller i el govern (tot el govern). Ara bé, si que li reconec, amb excel.lent, el comportament dels mossos l'1 d'Octubre, davant la barbàrie desbocada de la "massa" d'atacants (per utilitzar la mateixa paraula que ells van fer servir a l'ignominiós judici). És possible que el castiguin per haver dit que tenia preparada la detenció del govern, però això seria ridícul, si bé possible per a la gent de la generalitat, que potser ignora que és legal mentir davant d'un tribunal acusador; ell va parlar quan tot estava dat i beneït. poser els hauria agradat que no l'haguessin absolt, però això va ser perquè tenia una advocadesa professional. No es pot dir el matiex d'uns quants dels advocats d'alguns dels segrestats, que van deixar que el Marchena se'ls pixés tant com va voler.
   Gonzalo Desembre 20, 2021 | 13:46
   No mintió. En el juzgado está el correo electrónico donde pone en conocimiento del juez que estaba preparado para detener a quien fuese necesario. Y que tenía ya un plan diseñado. Esta por escrito.
  Anònim Desembre 20, 2021 | 11:40
  Ja era hora. A part que fa temps que ell ja buscava feina en la empresa privada
  luis maría Desembre 20, 2021 | 12:27
  purga pura y dura al estilo soviético para quién su principal pecado fue cuadrarse delante del Jefe del Estado, "delito mayor" para los capitostes separatistas. El odio sigue vivo en Cataluña. Odio contra todo lo español, y si se trata de Felipe VI, Rey constitucional de España, es aún màs intenso. Triste final para un hombre íntegro, respetuoso, fiel a la Constitución y a España. El separatismo, auténtico cáncer de España, sigue disparando balas de odio.
  Lluït Desembre 20, 2021 | 12:28
  Dissabte passat a la comisaria de mossos vaig veure com, mentre facilitaven la denuncia del robatori d'una bicicleta a un adolescent, bloquejaven la denúncia de l'okupació que s'estava produint a un pis. Els mossos van foragitar el propietari que se'n va anar plorant i tremolant d'angoixa, sense entendre que no l'ajudessin. Els mossos NO SEGUEIXEN el protocol de denúncies que faciliten la desocupació en cas flagrant sino que l'ignoren i envien l'afectat al jutjat on estudiaran mesures cautelars, (quan això seria un pas següent en cas de denuncia penal). Amb això es produeix una consolidació temporal de la okupació. Aquest esbiaixament ha de ser, necessàriament, de responsabilitat política i és per no trair el seu sentit ètic, potser, que el sr. Trapero ha deixat el cos, cames ajudeu-me. Tanta politiqueria afebleix el cos i el converteix en un teatret amb un reguitzell de titelles.
  Gonzalo Desembre 20, 2021 | 12:37
  Gracias señor Trapero por su integridad. El único lunar fue la dejadez de los Mossos aquel triste 1 de octubre....pero bueno ...dejando por escrito ante el juez que estaba dispuesto a detener a todo el gobierno regional catalan si hubiese sido así ordenado, y que ya tenía un plan para dicha acción, se le disculpa lo de aquel domingo. Suerte en su trayectoria profesional.
  Vendetta Desembre 20, 2021 | 12:45
  Un botifler menys aket tiparraco volia detenir el president
  Veritas Desembre 20, 2021 | 15:42
  Porra entre els lectors del diari, quin sera el propor lloc de treball del Trapero: a) Cap de seguretat de CaixaBanc b) Cap de seguretat del Banc de Sabadell c) Cap de seguretat d'Endesa d) Cap de seguretat Naturgy e) Col·laborador del Grup Godo e) Conserge & noi dels encàrrecs a l'escola de Pikoletos
  ciutadà Desembre 20, 2021 | 15:45
  Que els policies s'esbatussin és positiu per als ciutadans com cal. Els malfactors son detinguts, entren per una porta i surten per l'altra tot segui. I aixó tothom ho sap.
  LLARENA dPENA Desembre 20, 2021 | 19:41
  Aquest home no havien d'haver tronat a incorporar-lo al departament. Un indigne i miserable profesional disposat a detenir a tota la cúpula del Govern, de cap manera havia de tornar al seu lloc de feina. S'ha de ser molt burro, ignorant o malafé, tornar a donar feina a un home disposat a enviar-te a la pressó.
  LLARENA dPENA Desembre 20, 2021 | 19:51
  Aquest home no havien d'haver tronat a incorporar-lo al departament. Un indigne i miserable profesional disposat a detenir a tota la cúpula del Govern, de cap manera havia de tornar al seu lloc de feina. S'ha de ser molt burro, ignorant o malafé, tornar a donar feina a un home disposat a enviar-te a la pressó i a arruinar tot el procés de lliberació de CAT.
  Tripartit no, gràcies Desembre 20, 2021 | 21:40
  El relleu de Trapero forma part dels acords de rendició a canvi del nomenament de Junqueras com a virrei de Catalunya.

Nou comentari