El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Els Mossos han aportat a l’Audiència el nom de tres mil persones relacionades amb l’1-O
  • CA

 

Part de la llista amb les identificacions ordenades per la Fiscalia de cara l'1-O

Part de la llista de les identificacions dutes a termes entre el 29 i 30 de setembre Quico Sallés

Una base de dades incontrolada. Concretament, el nom i les dades personals d’un total de 3.118 ciutadans de Catalunya relacionats amb el referèndum del Primer d’Octubre. Noms que consten en dues llistes aportades pels Mossos d’Esquadra a l’Audiència Nacional, i a les que ha tingut accés El Món, extraordinàriament detallades per cada col·legi electoral previst per celebrar el referèndum.

 

Els dos llistats aporten nom i cognoms, filiació, document d’identificació, adreça, telèfon i correu electrònic així com el col·legi on han estat identificats. Són dues llistes paral·leles, netes i clares, per a la seva lectura fàcil i amb capacitat d’extreure’n la informació de manera ràpida i eficaç per elaborar una base de dades. Dos llistats que resumeixen les actes aixecades entre el 26 i el 30 de setembre.

llistat943
Llistat de 943 persones identificades durant les Escoles Obertes

En un primer llistat, els Mossos relacionen  2.175 persones identificades en compliment de la Instrucció 5/2017 de la Fiscalía Superior de Catalunya, signada per l’aleshores el seu cap José Maria Romero de Tejada el 25 de setembre del 2017. Una instrucció que ordenava al Major dels Mossos complir amb una diligència policial per advertir aquells que identifiquessin en un col·legi electoral que si, per exemple, es deixaven les claus podria ser acusat d’un “acte de col·laboració amb els delictes de desobediència, prevaricació i malversació de diners públics” amb la seva conseqüent responsabilitat penal i civil per aquestes “infraccions”. En aquestes identificacions i consten un bon gruix d’alcaldes com el de Montblanc, Pep Andreu, o l’aleshores de Sant Joan de Vilatorra, Gil Ariso.

 

identificacio

Part de les identificacions ordenares per la Fiscalia a partir del 25 de setembre als col·legis electorals Quico Sallés

El segon llistat lliurat a la Fiscalia i a l’Audiència Nacional és més preocupant. És una llista amb 943 noms de persones, dades personals i de comunicació d’identificats durant el 29 de setembre al vespre fins el 30 de setembre. És a dir, durant la jornada d’Escoles Obertes que es va encetar el divendres abans del referèndum. Aquestes identificacions són molt més detallades i es basen en la polèmica interlocutòria que la magistrada del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, Mercedes Armas, va dictaminar el 27 de setembre per ordenar als tres cossos policials -Mossos, Policia i Guàrdia Civil- aturar el referèndum.

 

Capçalera de l'annex amb el primer llistat de les identificacions

Capçalera de l’annex amb el primer llistat de les identificacions Quico Sallés

 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa