El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Budó insisteix en un front comú amb ERC en els pressupostos espanyols
  • CA

L’exportaveu del Govern Meritxell Budó ha instat Esquerra Republicana de Catalunya a crear un front comú amb Junts per Catalunya a Madrid per negociar els pressupostos espanyols al Congrés dels Diputats. En una entrevista aquest dimecres a Ràdio 4 i La 2, la també exconsellera de la Presidència ha assenyalat que “és igual que ells siguin 13 diputats i nosaltres 4, o al revés“. Ha argumentat que “el front comú és la suma” i que “anar a la una” dona una “força política diferent” que no pas si els grups parlamentaris negocien per separat.

Segons informa l’Agència Catalana de Notícies, Budó també s’ha mostrat disponible per tornar a la primera línia política. “Estic sempre a disposició del partit pel que consideri oportú“. L’actual secretària d’atenció sanitària i participació ha assegurat que Junts per Catalunya no està present a dia d’avui a la taula de diàleg perquè no s’han acceptat els interlocutors proposats per la formació. Ha defensat la proposta que va fer Junts, ja que hi va posat “tot el ferro polític per anar a negociar”.

Ha assegurat, doncs, que l’acord d’investidura al qual Junts va arribar amb ERC diu que els membres d’aquesta taula de diàleg es consensuaran al Govern, però no especifica que els membres hagin de formar part del consell executiu. “Les persones que ha nomenat Junts són les millors que podria nomenar“, ha insistit per després mantenir que no hi ha intenció de canviar la proposta.

En relació a la gestió de la pandèmia quan era consellera de la Presidència, ha admès que en alguns moments hi va haver “velocitats diferents” al Govern a l’hora de prendre decisions però ha subratllat que sempre es van prendre de manera “col·legiada”. Budó ha estat relacionada amb la pandèmia des que aquesta va esclatar, ja que era consellera de la Presidència i portaveu quan el virus va arribar a Catalunya i actualment és ria d’atenció sanitària i participació.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Jordi Comasobirana a octubre 13, 2021 | 10:55
    Jordi Comasobirana octubre 13, 2021 | 10:55
    Vinga, doncs, a seguir apuntalant el Règim feixista del 78! Es pot ser més imbècil?

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa