Rajoy, sobre Villarejo: “No el conec i no he parlat mai amb ell”

L’expresident del govern espanyol Mariano Rajoy va negar aquest dilluns que tingués cap vincle o mai s’hagués reunit amb l’excomissari José Manuel Villarejo, i va assegurar que mai no ha tingut res a veure amb la trama ‘Kitchen‘, l’operació per robar documents sobre la caixa B del PP a l’extresorer del partit, Luis Bárcenas.

No he donat mai instruccions i desconec aquesta operació“, “no conec Villarejo, no em vaig reunir amb ell mai, no he parlat amb ell mai, no em consta que m’hagi enviat cap missatge”, va afirmar durant una compareixença a la comissió d’investigació del Congrés dels Diputats sobre aquesta qüestió. Segons informa l’Agència Catalana de Notícies, l’expresident del Partit Popular va assegurar que la trama Gürtel “va ser una operació feta per una persona [en referència a Bárcenas] on no estaven involucrats la immensíssima majoria” de membres del PP. 

Aquesta compareixença de Rajoy ha estat l’última d’una comissió d’investigació que tracta la trama ‘Kitchen’. Ara, aquesta comissió passarà a redactar les conclusions abans de Cap d’Any per portar-les al ple del Congrés a principis del 2022. Durant la seva intervenció, l’expresident espanyol va mantenir un cara a cara força tens amb el portaveu del PSOE, Felipe Sicilia, ja que li va preguntar sobre les afirmacions de Villarejo en les quals apuntava que Rajoy sí que estava al cas de l’operació ‘Kitchen’.

Segons Rajoy, Bárcenas i Villarejo “tenen dret a mentir” perquè “tenen problemes seriosos als tribunals, i es defensen com consideren oportú”. Posteriorment, va assegurar que l’exnúmero dos del PP María Dolores de Cospedal, no li va comunicar “mai” cap de les reunions que mantenia amb l’excomissari.

Per altra banda, l’expresident del PP també va sortir en defensa de Jorge Fernández Díaz, qui va ser ministre d’Interior durant part del seu mandat. Va reivindicar la seva “presumpció d’innocència” i va assegurar que tant ell com el seu número dos, Francisco Martínez, li mereixen una “magnífica opinió”, i va recordar que tots dos han negat tenir coneixement de la ‘Kitchen’.

Comentaris

  Tano Desembre 14, 2021 | 10:09
  Este tipo és el embustero nº 1 que tiene España.
  Ferran Desembre 14, 2021 | 11:30
  Que quede bien REgistrado como mentiroso impenitente.
  ton c. Desembre 14, 2021 | 11:51
  i s´ha oblidat de dir que los policias, también hacen cosas, oi sr. M.
  Susanna Desembre 14, 2021 | 14:32
  Ni sap qui és M. Rajoy.

Nou comentari