El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Marchena presidirà la Sala que decidirà si investiga Iglesias
  • CA

Manuel Marchena tornarà a marcar l’agenda política. La Sala II del Tribunal Suprem, la Penal, ha rebut avui l’exposició “raonada del Jutjat Central d’Instrucció 6 de la ‘Audiència Nacional, signada ahir amb la que demanava al Suprem investigar el líder de Podem i vicepresident espanyol, Pablo Iglesias, per diversos delictes arran del cas Dina.

La Sala d’Admissions estarà formada per Manuel Marchena, i els magistrats Andrés Martínez Arrieta i Ana Ferrer -present al judici del procés i al recurs de Quim Torra-, Andrés Palomo i Eduardo de Torres. Aquest darrer magistrat serà el ponent de la resolució sobre l’obertura o no de la causa.

En tot cas, la Sala ha anat per feina, i en la providència dictada avui mateix ha donat trasllat al fiscal per tal que elabori l’informe sobre l’exposició raonada. Tot apunta que en primera instància, el fiscal encarregat serà Luis Navajas, que a punt de jubilar-se, podria també ser recusat per Podemos després de les seves declaracions fa tot just unes setmanes denunciant pressions politiques a la Fiscalia. 

 

 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa