El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
L’Audiència Nacional processa Boye per blanqueig de capitals
  • CA

Decisió inèdita de la jutge de l’Audiència Nacional María Tardón que ha processat l’advocat Gonzalo Boye, lletrat de José Ramón Prado Bugallo, “Sito Miñanco”. És l’enèssim procés contra l’advocat de Carles Puigdemont. Tardón ha inclòs Boye dins un paquet de 45 persones físiques i 5 jurídiques per la seva presumpta participació en dues operacions amb les que pretenien introduir a Espanya gairebé quatre tones de cocaïna i per la creació d’un entramat criminal per blanquejar els diners obtinguts amb la droga.

La magistrada entèn que Boye va cometre un delicte de blanqueig de capitals en el si d’una organització criminal, procedent de narcotràfic, en concurs amb un delicte continuat de falsificació en document oficial. La jutge conclou que Boye, juntament amb altres advocats van utilitzar lletres canviàries i el caràcter fictici d’una operació comercial, que van dissenyar i van confeccionar els documents amb l’objecte de simular que s’havien venut a un integrant de l’organització dies abans de l’aprehensió i les van presentar en l’expedient sancionador sabent la seva falsedat i que la operacions de compravenda eren fictícies, amb l’objecte de recuperar els diners intervingut i amagar que el mateix procedia de l’narcotràfic en última instància “.

La interlocutòria recorda que aquesta ‘simulació’ va ser sancionada administrativament. De fet , la Secretaria General del Tresor va imposar als implicats una multa per infracció greu tipificada en la Llei de Prevenció de el blanqueig de capitals. Per això, la jutge processa tres advocats per delicte de blanqueig de capitals en el si d’una organització criminal, procedent del narcotràfic, en concurs amb un delicte continuat de falsificació en document oficial. Boye, en declaracions a El Món, es mostra molt tranquil i assegura que el processament no té cap base legal ni fàctica.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa