L’Audiència de Barcelona obre un procés per decidir si PDeCAT i JxCat han de pagar els 6,6 milions de CDC pel cas Palau

L’Orfeó va demanar que es consideri els dos partits com a successors de la formació nacionalista en concurs de creditors

L’Audiència de Barcelona ha decidit obrir un procediment per determinar si el PDeCAT i JxCat són els partits successors de CDC i per tant s’han de fer càrrec de les responsabilitats patrimonials del ‘cas Palau’ atribuïdes a l’antiga formació nacionalista, que pugen a 6,6 milions d’euros. Els béns embargats en total a CDC pugen a 3,6 milions, per la qual cosa encara falten tres milions més per recuperar, però el partit està en concurs voluntari de creditors i ja no té més béns per embargar. El Tribunal Suprem podria dictaminar que tots els béns embargats a CDC anessin a parar als seus creditors, cosa que deixaria el Palau sense cap d’aquests immobles.

La Fundació del Palau i l’Orfeó Català van sol·licitar que PDeCAT i Junts assumissin amb el seu patrimoni els deutes de CDC amb el Palau de la Música, ja que l’antic partit va ser condemnat com a responsable civil del desviament de fons perpetrat per Fèlix Millet i Jordi Montull, en considerar que la formació nacionalista s’havia finançat amb el desviament de fons de l’entitat musical. La fiscalia es va adherir a la petició, mentre l’Advocacia de l’Estat, en representació de l’Agència Tributària, no s’hi oposa, i la Generalitat, que defensa els interessos del Consorci del Palau, va demanar que es donés audiència a les formacions polítiques afectades.

El tribunal de moment no considera acreditat que el PDeCAT i JxCat siguin partits successors de CDC, però sí que veu prou indicis com per obrir una peça separada d’execució de sentència. Per això, cita els dos partits afectats perquè es personin a la causa i presentin al·legacions i proposin proves. De moment, el tribunal accepta com a proves un informe de la Guàrdia Civil, l’informe d’administració concursal de CDC i el pla de liquidació aprovat pel jutjat mercantil, el registre de partits del Ministeri de l’Interior on consta la seu i el primer president de JxCat el 2018 i un acord de la Junta Electoral Central en relació als dos partits en les eleccions del febrer passat al Parlament.

Comentaris

  Ramon 04/05/2021 5:52 pm
  Si Espanya hagués temut ERC en lloc de Convergència abans i Junts per Catalunya ara, els dossiers que obriria serien d'ERC. Els finançaments "irregulars" que durien als mitjans i a la Fiscalia serien d'ERC. Els fraccionaments serien d'ERC. Els escàndols serien d'ERC. Convergència es va finançar com ho feia qualsevol altre partit. O més i tot, ho feia amb molta major cura perquè prou que sabia que no comptaria amb la impunitat de les esquerres sucursalistes.
  X2 04/05/2021 5:17 pm
  Aquests de l'audiencia el que volen es seguir robant, son ocupants feixistes
  miquel puigpelat 04/05/2021 3:37 pm
  És curiós. Qui sigui ha de tornar els diners que suposadament van robar en el Palau. Però ningú reclama els diners robats del PP ni els "regalats" a la banca.
   Ramon 04/05/2021 4:36 pm
   Identificar l'enemic amb "el PP" també és espanyolisme de facto.
  Ramon 04/05/2021 3:01 pm
  Això Espanya-ERC no anirà estirant i estiraaaaant tant com quant mantinguem la resistència, la dignitat.

Nou comentari