La fiscalia de Sevilla demana 4 anys de presó a Valtònyc per un delicte d’odi contra la Guàrdia Civil

La policia belga li va prendre declaració fa uns mesos

La fiscalia de Sevilla ha demanat 4 anys de presó el raper mallorquí, Josep Miquel Arenas, alies Valtònyc, per un delicte d’odi contra la Guàrdia Civil relacionat amb les seves cançons. La policia belga va prendre declaració al cantant a petició de les autoritats espanyoles fa uns mesos i aquest divendres ha rebut la petició de presó del ministeri fiscal, segons ha pogut confirmar l’ACN. La defensa de Valtònyc per ara no sap si el judici seria a distància o si la justícia espanyola hauria de fer una nova euroordre. El cantant ja té un procediment d’extradició obert a Bèlgica per la condemna a tres anys i mig de presó del 2017 per enaltiment del terrorisme, injúries a la corona i amenaces per les lletres de les seves cançons.

Al desembre del 2020, un tribunal de Sevilla va obrir una nova causa judicial contra ell per l’acusació de la fiscalia de Sevilla i l’Associació Unificada de la Guàrdia Civil (AUGC) d’incitar a atemptar contra el cos policial espanyol durant un concert a Marinaleda el març del 2018.

Mateu a un puto guàrdia civil aquesta nit, aneu a un altre poble on hi hagi guàrdies civils i mateu-ne un, poseu una puta bomba al fiscal d’una vegada“, hauria dit el cantant, segons l’AUGC, que considera que aquestes paraules no poden estar protegides per la llibertat d’expressió perquè “no són lletres d’una cançó”. Per contra, Valtònyc defensa el seu dret a la llibertat d’expressió i considera que la Guàrdia Civil no pot ser objecte d’un delicte d’odi.

Euroordre a Bèlgica

Valtònyc està pendent d’una euroordre a Bèlgica des del juliol del 2018. L’Audiència Nacional el reclama per complir la condemna a tres anys i mig de presó per un delicte d’enaltiment del terrorisme, injúries a la corona i amenaces per les lletres de les seves cançons. La justícia belga encara està examinant la petició i ara està pendent que el Tribunal Constitucional del país digui si la llei belga d’injúries a la corona és vàlida per extradir el jove mallorquí.

Comentaris

  Tot·hom odia la GC 21/05/2021 9:52 pm
  Jo, com la majoria de Catalans, ODIO la guarra civil, fins el punt que els desitjo les pitxos de les desgracies, si això es delicte, serà un honor anar a la presor
  Anònim 21/05/2021 8:19 pm
  Como no se les va a odiar despues de todo lo que han llegado hacer durante toda su vida destrozando vides , familias, solo servian y sirven a la olarquia para la que fue fundada reprimir al pueblo , para mas desgracia de fonde venian y para lo que servian.
  Gonzalo 21/05/2021 8:11 pm
  Según los laZisnaZis, el pastelero loco y sus compinches deberían de ser libres, ya que ya han sido juzgados por la justicia belga. Por esa misma regla de tres, Bélgica no puede ni debe juzgar al mierdas este. Ya fue juzgado y condenado por un tribunal de un país de la Unión Europea.
  Gonzalo 21/05/2021 8:08 pm
  Lo que tiene que hacer Bélgica es devolver de una vez por todas a este fugado con sentencia firme. Bélgica= refugio de etarras, jihadistas musulmanes, fugados y demás gentuza....
   Pere G. Prat. 21/05/2021 10:55 pm
   No tens idea del que escrius, ets un ignorant que l'odi et priva veure la realitat. Espanya, la teva espanya va protegir cents de nazis reclamats per tribunals europeus. Eren assassins, criminals de guerra, etcètera. Martin Villa no surt d'Espanya per la por que el detingui l'Interpol pel que va ser i fer i sigui extradit per ser jutjat.
  Pere G. Prat. 21/05/2021 7:48 pm
  Són ganes de fer mal i volen que se'ls respecti. Els que ens insulten, en detenen per parlar la nostra llengua, etcètera, això no és odi?
  Pep 21/05/2021 5:05 pm
  I l´extradició del Rey Juan Carlos desde els Emirats Arabs, per a quan?
   Gonzalo 21/05/2021 8:07 pm
   Para cuando alguna fiscalía de cualquier país lo reclame para declarar.
  Ricard 21/05/2021 3:00 pm
  La inquisició (radical racista) canalla de nou. Per a la una les fogueres? Intolerable!

Nou comentari