El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
La fiscalia investigarà l’homenatge a la División Azul amb discurs antisemita

La fiscalia de Madrid ha obert d’ofici diligències d’investigació penal per recavar informació sobre les proclames antisemites efectuades durant un homenatge a la ‘División Azul’ celebrat dissabte 13 de febrer al costat del cementiri madrileny de l’Almudena. El ministeri públic creu que podrien ser constitutives d’un delicte relatiu a l’exercici dels Drets Fonamentals i les Llibertats Públiques. Prèviament, la Comunitat de Madrid i la Federació de Comunitats Jueves d’Espanya (JCJE) han denunciat davant la Fiscalia les proclames de la manifestació.

A l’acte es va assegurar que “el jueu és el culpable” de tots els mals que assolen Europa, mentre que la División Azul va ser un referent de la lluita “per Espanya i per Europa”. La Comunitat Jueva considera que és “inadmissible” que “en un estat de ple dret i una sòlida democràcia com és Espanya quedin impunes” aquestes acusacions.

Comentaris

 1. Icona del comentari de: X2 a febrer 16, 2021 | 12:26
  X2 febrer 16, 2021 | 12:26
  I aquests psicopates que diuen aquestes burrades i que defensen aquests actes criminals, els fiscals no tenen res a dir? o son amics d'aquests dilinqüents ?
 2. Icona del comentari de: Carles BCN a febrer 16, 2021 | 12:45
  Carles BCN febrer 16, 2021 | 12:45
  Tot acabarà en res. Són dels seus
 3. Icona del comentari de: L'OBSERVADOR ASTORAT a febrer 16, 2021 | 12:56
  L'OBSERVADOR ASTORAT febrer 16, 2021 | 12:56
  El Gobierno de la Comunidad Autónoma de Madrid (CAM), con I. Díaz Ayuso (de acrónimo IDA) a la cabeza, enfrentándose a Vox ???, no es lo mismo, cual és la diferencia !!! Quizá el resultado de las elecciones catalanas, les haya hecho pensar???
 4. Icona del comentari de: Ricard a febrer 16, 2021 | 12:58
  Ricard febrer 16, 2021 | 12:58
  Que fàcil els és als racistes anticatalans de Castella denunciar quan es va contra Hitler (antisemitisme nazi), i que difícil els és denunciar quan es va contra Franco (feixisme transnacional franquista). A part, si els plau, els russos stalinistes que callin. Per la seva banda ells es van repartir abans Polònia amb els nazis, massacrant els oficials polonesos.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa