El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
L’ANC denuncia un intent de “criminalització” de l’independentisme
  • CA

 

L’ANC ha rebutjat les acusacions que en les mobilitzacions independentistes del 29 de setembre i l’1 d’octubre d’aquest any va haver-hi violència, i ha criticat que és un “error” que sectors de l’independentisme ho hagin dit.

 

En un comunicat, l’entitat ha sostingut que dir que va haver-hi violència suposa adoptar “el mateix discurs de criminalització i banalització de la violència” que consideren que fa l’Estat contra l’independentisme.

 

En les mobilitzacions del 29 de setembre i l’1 d’octubre hi va haver un enfrontament entre manifestants independentistes i els Mossos d’Esquadra, i hi van haver crítiques des d’alguns partits independentistes i no independentistes perquè consideraven que els manifestants havien estat violents.

 

L’entitat sobiranista ha assegurat que la República catalana es farà “a través d’un programa de desobediència civil no violent, organitzat i consensuat amb tots els actors, que s’enfronti a la violència intrínseca de l’Estat espanyol”.

 

Així mateix, l’ANC ha apuntat que el debat sobre la violència “en els termes plantejats actualment forma part de l’estratègia de desviar l’atenció de l’objectiu principal, la independència”.

 

Per això, l’entitat aposta per la desobediència civil i no violenta “com a eina estratègica per aconseguir la república catalana”, i demana condemnar totes les declaracions que intentin criminalitzar l’independentisme fent una banalització de la violència.

 

A més, ha defensat “la no violència com l’alternativa a una acceptació passiva de l’opressió” perquè creuen que la independència generarà uns espais de poder sense odi ni venjances i amb menys inclinació cap a la violència.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa