JxCat reivindica la presidència del Parlament

Adverteix a ERC que l'acord de legislatura no pot començar amb defectes

JxCat reivindica la presidència del Parlament. Fonts del partit de Carles Puigdemont, consultades per l’ACN, adverteixen a ERC que l’acord de legislatura no pot començar amb defectes. En aquesta línia, Junts entén que els republicans han de presidir la Generalitat, i que a la formació de Laura Borràs li pertoca la vicepresidència, a més de la presidència del Parlament -d’acord amb el 14-F i de l’entesa de l’última legislatura. A JxCat troben que el més lògic és aquest repartiment, si bé en públic subratllen que encara no han parlat de cadires, i que només han abordat els objectius del nou executiu. Així mateix, Junts insisteix en formar un Govern independentista amb republicans i CUP, i urgeix ERC a deixar els comuns fora de l’equació.

A Junts no ha agradat que la CUP opti a presidir el Parlament. Els anticapitalistes debatran amb la militància si han d’assumir la cadira de la cambra en la pròxima legislatura, amb la celebració aquesta setmana d’assemblees obertes parlamentàries. Els documents de la CUP plantegen que el paper de la Mesa és “important per fer front als atacs del TC a la sobirania” de la cambra. “D’acord amb la nova correlació de forces, hauríem de plantejar l’assumpció de la presidència de la Mesa del Parlament?“, pregunten.

Al seu torn, la formació de Borràs aplaudeix que la CUP es plantegi fer un salt i assumeixi responsabilitats institucionals, però alhora consideren que la presidència del Parlament pertoca a JxCat, d’acord amb els resultats electorals. El partit de Puigdemont pressiona perquè els anticapitalistes acceptin entrar a Govern per formar un executiu independentista amb ERC i Junts.

Comentaris

  avanafil 26/05/2021 1:40 pm
  avana 50 mg avanafil vs cialis
  Bea 24/02/2021 11:26 pm
  Hi, We're wondering if you've ever considered taking the content from elmon.cat and converting it into videos to promote on Youtube? You simply add the text and it converts it into scenes that make up a full video. No special skills are needed, and there's access to over 1 million images/clips that can be used. You can read more about the software here: https://www.vidnami.com/c/PatXJQda-vn-freetrial Kind Regards, Bea
  Jau 24/02/2021 7:36 pm
  Obvi. Ha de ser x junts ..la diferencia d escons es important i la representativitat tambe
  Maragall, porqueria gal.psoe.erc 24/02/2021 5:32 pm
  Junts, que el tripartit esta firmat, junqueras es un carod encara mes pocavergonya, pura minyona del illa.sanchez. erc es psoe, temps al temps
  roc 24/02/2021 5:02 pm
  clar que sí la Presidència del Parlament per Junts...no pot ser d'altra manera..
  Gonzalo 24/02/2021 4:10 pm
  Pongan a quien pongan, como se le ocurra saltarse la legalidad vigente, ya sabe donde va a parar...... Palomitas, palomitas!!!!!!
   Gonzalo El Facha 24/02/2021 7:06 pm
   Irá a parar a casa de tu madre...
  El cit campejador 24/02/2021 2:43 pm
  Crispetes i més crispetes....
  el verdugo del Cid 24/02/2021 2:13 pm
  Doncs si hi ha alguna cosa lògica, tenint en compte el resultat netament d'esquerres de la cambra, és que la presidència sigui de la CUP. Qualsevol altre solució fora "empastifar".
  Cal algú que tingui nivell 24/02/2021 1:38 pm
  I ja tenen algú capacitat per aquest càrrec? A l'anterior legislatura JxCAT ja va demostrar males maneres, amb aliances amb C's i la política de pals a les rodes.
   Erc es psoe, es gal 24/02/2021 5:34 pm
   Jun1uerqs es sanchez, porqueria espanyola. 155.colqu

Nou comentari