El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
JxCAT obre al Congrés el debat per prohibir “totalment” les pilotes de goma
  • CA

Les pilotes de goma han estat presents els darrers mesos en el debat públic a Catalunya. Durant les protestes contra la sentència del procés els cossos policials les van utilitzar contra alguns manifestants. Aleshores el conseller de l’Interior, Miquel Buch, va dir que no el Govern no podia prohibir el seu ús a les forces de seguretat de l’Estat i que la norma que les prohibeix a Catalunya només afectava als Mossos d’Esquadra.

Ara JxCAT ha decidit obrir el debat de la prohibició d’aquestes pilotes per part de la Policia Nacional Espanyola i la Guàrdia Civil. Els senadors i diputats de JxCAT han presentat una Proposició no de Llei al Congrés i una moció al Senat per reclamar al govern espanyol que en prohibeixi totalment l’ús, ha informat aquest dijous el partit en un comunicat.

La iniciativa recorda que les pilotes de goma es van fer servir per reprimir el referèndum de l’1-O. JxCAT denuncia que les forces de seguretat de l’Estat no han respectat els acords del Parlament i s’han produït diversos ferits per impacte d’aquestes pilotes els darrers anys.

Aquesta proposta correspon a un compromís electoral del partit que a les seves llistes pel Senat portava en les darreres eleccions Roger Español, víctima de l’1-O, que va perdre un ull per impacte d’una pilota de goma.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa