El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
JxCat, sobre Canet de Mar: “No podem donar el braç a tòrcer”
  • CA

El secretari d’organització de Junts per Catalunya, David Saldoni, ha dit aquest dissabte que els catalans “no podem donar el braç a tòrcer” pel que fa a la immersió lingüística. En un acte de JxCat a Balaguer, s’ha referit al cas de l’escola el Turó del Drac de Canet de Mar, que ha estat obligada a fer el 25% de les classes en castellà a un grup de P5, ja que la família d’un dels alumnes ho ha imposat a través de la justícia. “És aquí i en casos com aquest on hem de ser irreductibles en el nostre compromís. No podem donar el braç a tòrcer, ni cedir un bri del que hem aconseguit. Hem d’aplicar la llei que tenim a Catalunya, que és la immersió lingüística”, ha afirmat Saldoni. Cal recordar, però, que el conseller d’Educació, Josep Gonzàlez Cambray, va reconèixer que aquesta decisió del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya s’ha d’aplicar, i aquests nens de Canet hauran de fer algunes de els classes en castellà.

Segons el secretari d’organització de Junts, cal que els catalans siguin “exigents” amb el Govern, però també amb l’ús de la llengua que fa cada ciutadà. “L’ús del català comença amb nosaltres mateixos. Això ho hem de tenir ben clar i present“, ha constatat, a més de reiterar que la intenció de Junts per Catalunya és ser “un projecte útil per a la independència” amb la seva presència a totes les institucions i així esdevenir la primera força municipalista el 2023. La consellera de Drets Socials, Violant Cervera, també ha assistit a l’acte, i ha apostat per “engrandir” les llistes del partit a les eleccions municipals i així aconseguir la independència de Catalunya. “Si volem aconseguir la independència hem de ser cada vegada més forts, créixer com a partit, i engrandir les llistes d’arreu els 942 municipis de Catalunya”, ha assegurat.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Ricard a desembre 11, 2021 | 19:58
    Ricard desembre 11, 2021 | 19:58
    Doncs el Conseller d'ensenyament no sembla gaire optimista. Parli amb ell.
  2. Icona del comentari de: Canet de Mar, el pueblo más asqueroso de Europa a desembre 11, 2021 | 22:17
    Canet de Mar, el pueblo más asqueroso de Europa desembre 11, 2021 | 22:17
    Pasarlo al mayor número de vuestros familiares y amigos para que sepan como estos supremacistas aplican su " revolución de las sonrisas" con un niño de cinco años.
    • Icona del comentari de: Borinot a desembre 13, 2021 | 14:49
      Borinot desembre 13, 2021 | 14:49
      No tan com la teva "persona"
  3. Icona del comentari de: Luisnomeacuerdo a desembre 12, 2021 | 00:02
    Luisnomeacuerdo desembre 12, 2021 | 00:02
    Han tenido el detalle de no aparecer de blanco y encapuchados y blandiendo antorchas, si es que cada vez son más cobardes.
  4. Icona del comentari de: Català a desembre 12, 2021 | 07:27
    Català desembre 12, 2021 | 07:27
    El braç ens el torceran. I trencaran si cal; tenen prou força i ganes de fer-ho.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa