Junts i el PDeCAT es tornaran a veure al jutjat el 17 de març

El judici de les sigles torna a tenir data després de al suspensió

El Jutjat de Primera Instància 3 de Barcelona ha programat pel proper 17 de març el judici entre el PDeCAT i Junts per Catalunya, que estava previst pel passat dijous arran del conflicte sobre les sigles. La suspensió es va acordar sine die, per baixa de l’advocada del PDeCAT. Ara, amb la nova data les dues formacions es tornaran a veure les cares per resoldre una demanda amb la qual el PDeCAT pretén invalidar l’assemblea que va canviar als càrrecs de la direcció de Junts abans de la ruptura entre les dues formacions, i que va derivar en una disputa per les sigles.

No serà però el primer cop que seuran cara a cara, en el debat de les mesures cautelars, ja se les van tenir. Les raons del PDeCAT que va instar el procés amb una demanda perqupe “es confonia el capital polític” de les dues formacions. En el seu al·legat entenia que l’ús de les sigles va afectar els resultats de les eleccions del passat 14-F. Un extrem que nega absolutament Junts que ha plantat cara fàctica i jurídica al cas.

La defensa del PDeCAT va reclamar l’aportació a la causa de proves informàtiques per acreditar l’assemblea telemàtica i el sistema de vot que es va usar en el canvi de la direcció de Junts abans de la ruptura. De fet, el PDeCAT considera que va ser “irregular”. Junts, en canvi, va recordar que l’acord de la Junta Electoral Central (JEC) per al 14-F, que va donar al PDeCAT “tots els drets electorals i subvencions”, i va reconèixer a Junts com a grup significatiu en la campanya. Per tant, amb personalitat jurídica pròpia i diferenciada del partit que en el seu moment va cedir drets electorals. La batussa judicial entre el PDeCAT i Junts no acaba aquí. També en el procediment d’execució en el cas Palau, les acusacions busquen les pessigolles a les dues formacions per mirar de mostrar que hi ha successió empresarial entre els dos partits.

.

Comentaris

    Abstencionista 13/10/2021 4:03 pm
    Aixó és l'únic que interessa als polítics: els calers i el poder; al poble que el,bombin. I encara hi ha babaus que van a votar.
    Abstencionista 13/10/2021 4:03 pm
    Aixó és l'únic que interessa als polítics: els calers i el poder; al poble que el,bombin. I encara hi ha babaus que van a votar.

Nou comentari