El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Josep Lluís Núñez, als ‘Papers de Panamà’
  • CA

Els ‘Papers de Panamà’ tenen aquest divendres una nova víctima. Segons publica el digital El Confidencial, l’expresident del FC Barcelona, Josep Lluís Núñez i Clemente i la seva família van ser beneficiàries de dues empreses residides a les Illes Verges Britàniques, un paradís fiscal al Carib.

El promotor immobiliari i propietari de l’empresa Núñez i Navarro va muntar dues societats instrumentals, amb la gestió i assessorament del bufet Mossack Fonseca, el mateix que ha dut la gestió de totes les empreses anomenades als ‘Papers de Panamà’ al país centreamericà. El Confidencial detalla que, el 2 de febrer del 1999, es van crear Marlur Limited i Thelway Investments Inc., amb un capital inicial de 50.000 dòlars i amb estatuts gairebé idèntics.

Ambdues empreses es van liquidar el 2006, plegades, “davant la petició dels nostres clients”, segons la documentació aportada. El bufet català Martell Advocats, dirigit pel conegut penalista Cristóbal Martell -qui va defensar Núñez en el cas d’Hisenda i defensa actualment Leo Messi en l’acusació per frau fiscal- ha aclarit que “l’estructura societària internacional que va tenir el Grup en el passat, avui extingida, va quedar al corrent de les seves obligacions formals i materials davant la Hisenda Pública espanyola”.

La documentació aportada pel mitjà confirma, a més, que les empreses es van vincular amb sengles comptes corrents al banc suís UBS, a Ginebra, i que, casualment van ser creades quan Núñez va ser acusat d’estafar Hisenda amb l’empresa Núñez i Navarro, un judici pel qual va ser empresonat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa