Cañas diu que les taules de diàleg només són per a casos com el d’ETA

L'eurodiputat de Ciutadans diu que Zapatero és un "'jarrón de los chinos'"

L’eurodiputat de Ciutadans Jordi Cañas ha comparat aquest dilluns la taula de diàleg entre la Generalitat i la Moncloa amb les converses que el govern espanyol va tenir amb ETA. “Quan algú parla de taula de diàleg és generalment en una situació asimètrica; hi va haver una mesa amb la banda terrorista ETA, i a Veneçuela n’hi ha una a Mèxic”, ha manifestat en una entrevista Ràdio 4 i La 2.

Així mateix, ha assenyalat que “la taula de diàleg no és una manera de fer política” perquè “a les democràcies liberals consolidades les meses de diàlegs són els Parlaments”. És per això que s’ha mostrat completament contrari a “crear una institució paral·lela” al Congrés dels Diputats, que és on segons ell s’hauria de produir el diàleg entre Catalunya i Espanya. “A la taula de diàleg no sabem de què es parla ni per a què, i jo soc català i no tinc cap problema amb la resta d’Espanya”, ha dit, a més d’assegurar que ell no està “representat a la taula de diàleg”. “Ni ho vull“, ha afegit.

Per altra banda, Cañas ha carregat durament contra l’expresident del govern espanyol José Luís Rodríguez Zapatero. Ha dit que als excaps de govern espanyol se’ls titlla normalment de “jarrones chinos” perquè són peces “molt valuoses, molt delicades i extraordinàries”, mentre que Zapatero, segons ell, és un “jarrón de los chinos“, en una clara referència despectiva. Ha assegurat que la figura de Zapatero com a expresident està molt “desprestigiada“, i ha afirmat que l’exlíder socialista ha estat “pitjor expresident que president”, una cosa que segons ell és “molt difícil”.

Ha fet aquestes declaracions després que Zapatero afirmés el passat divendres també en una entrevista al mateix programa que segur que des de la Moncloa es treballa per trobar una solució a la situació del president de la Generalitat a l’exili, Carles Puigdemont. S’ha mostrat completament en contra de “modificar el codi penal” per normalitzar la situació d’algú que “maniobra dia rere dia per destruir la Constitució”.

Comentaris

  X2 11/10/2021 1:34 pm
  Fora aquest feixista ocupant
  afm 11/10/2021 3:05 pm
  un paràsit Espanyol mes...dels que s'omplen la boca de ser 'catalans' mentre viuen de despotricar de la Terra que li dona de menjar...cobren per anar contra la llengua catalana, la cultura, la llibertat del poble català....i en el fons del benestar de tothom que viu a catalunya. llàstima perdre el temps amb gent tan poc amargada, negativa i productiva com aquesta..
  Beirut 11/10/2021 4:12 pm
  Doncs haurem de fer com ETA.
  Ricard 11/10/2021 4:30 pm
  L'habitual enyorança annexionista de l'ús de la violència. Queda clar qui són els que fan una apologia objectiva de la violència. Mentre uns quants compatriotes són acusats de terrorisme sense armes ni atemptats...
  Cuauhtemoc 11/10/2021 4:32 pm
  Lo mes fotut de tot es que hi ha un munt de gent amb estudis superiors acabats i esta treballant, si pot, repartint pizzes o de cambrer et. o marxa a l’estranger a buscar-se la vida. Aquí només tenen futur els funcionaris. I ara ve aquest subjecte, que ves a saber si ben just sap fer la o amb un canut, i esta cobrant, com a mínim 6000 € al mes, a banda de dietes etc. Això no es pot aguantar mes.
  Català 11/10/2021 6:38 pm
  X-2, aquest feixista repugnant ja és fora de Catalunya; fa temps va anar a viure a Toledo. A veure si convenç als seus correligionaris de Catalunya pwer a què segueixin el seu exemple.
  Tano 11/10/2021 6:46 pm
  Però que diu aquest desgraciat i fatxa?. Ves a cagar a la puta via.
  Josep 12/10/2021 9:36 am
  Jau! L'oracle de la dreta ha parlat!
  Troç de quoniam 12/10/2021 11:05 am
  cañas jorge cañas, de Jordi res de res, un que va néixer feixista morirà feixista. Aquest hereu franquista, va néixer per anar en contra de Catalunya, dels catalans i de la llengua catalana.
  Gonzalo 12/10/2021 11:44 am
  Dales caña.Es abrir la boca el cañas, y toda la borregada laZinaZi vomitando bilis. Vamos bien. Están nerviosos. Y frustrados.
  Baldric 12/10/2021 9:02 pm
  Dos Cañas y una de morros.

Nou comentari