El Món
Javier Martínez, al tribunal: “Tot allò que és ser pare va quedar mort a terra a la Rambla”

Felix Alonso Guevara ha trigat en aturar el testimoni, li ha permès explicar-se abans de fer-ho. Fins i tot, li ha ofert aigua o allò que “necessités”. El testimoni s’ho valia. Era en Javier Martínez, pare del petit Xavi, el nen de Rubí assassinat a la Rambla aquell fatídic 17A. El seu testimoni ha fet petit els de Salvador López o Núria Suara que han explicat aquella tarda a través de les seves ferides i el seu record, però no amb la duresa d’un pare que ha perdut el fill. 

Martínez, que exerceix d’acusació particular amb els advocats Jaume Alonso Cuevillas i Agustí Carles, ha relatat com es va assabentar de la mort del seu fill, de manera cronològica i reforçat amb descripcions colpidores. “Mai a la meva vida havia sentit aquell silenci”, ha narrat davant una sala que empassava saliva, serrava les dents o com el jutge, que escoltava el testimoni. 

En Javier Martínez ha aprofitat el seu testimoni per criticar les falles del sistema d’atenció a les víctimes, tot i que ha defensat la tasca dels Mossos sobretot a “nivell personal”. S’ha vantat d’haver intentat que “l’odi, la ràbia, la indignació i la repressió” han servit per treballar per “protegir els fills que em queden i fer perquè no torni a passar”. “Hem cobrat 250.000 euros, es veu que és el que val un fill”, ha lamentat.  El jutge ha aturat el testimoni i li ha demanat a través del seu lletrat que concretés els fets. “Està com a testimoni”, ha recordat el magistrat. Martínez ha demanat més recursos per evitar una altra tragèdia. “Tot allò que és ser pare va quedar estès al terra de la Rambla”, ha assenyalat. 

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Ramon a novembre 13, 2020 | 12:03
    Ramon novembre 13, 2020 | 12:03
    El progre català estàndard sent més empatia amb els assassins de la Rambla que amb les víctimes.
  2. Icona del comentari de: Joanamaria a novembre 14, 2020 | 18:36
    Joanamaria novembre 14, 2020 | 18:36
    No diguis dois

Nou comentari

Comparteix