Interior cessa un oficial de la Guàrdia Civil i diversos militars per vacunar-se

Van saltar-se la cua per administrar-se el vacció abans que els perfils prioritaris

El Ministeri de l’Interior ha cessat l’oficial de la Guàrdia Civil que feia d’enllaç a l’Estat Major de la Defensa (EMAD) per vacunar-se contra la Covid-19 junt amb el cap de l’Estat Major de la Defensa (JEMAD), el general Miguel Ángel Villarroya, i altres càrrecs militars.

La decisió que afecta aquest tinent coronel del Comandament d’Operacions es va prendre després que Grande-Marlaska recaptés divendres informació a través de la cadena de comandament de la Guàrdia Civil.

En confirmar-se que aquest càrrec de lliure designació va participar de la polèmica vacunació, el ministre de l’Interior va signar el seu cessament. La ministra de Defensa, Margarita Robles, ha assegurat divendres que desconeixia la vacunació de càrrecs militars i va demanar un informe a la JEMAD per tenir la informació en detall de l’protocol que s’ha seguit per establir les prioritats dins de l’EMAD.

Fonts de l’Estat Major han explicat que les Forces Armades compten amb el seu propi quota de vacunes dins el repartiment de l’Ministeri de Sanitat i, dins d’elles, l’Estat Major va redactar un protocol que prioritza a el personal sanitari, membres de les missions internacionals i després la cadena de comandament, seguint un criteri d’edat.

Diverses associacions professionals de la Guàrdia Civil i sindicats de la Policia Nacional van demanar aquest divendres explicacions per aquesta vacunació que consideren una “greu desconsideració” cap a altres col·lectius. Censuraven que hi hagi “privilegis” perquè alguns “intenten avançar-se als plans de el Ministeri de Sanitat per una porta del darrere, per molt que siguin comandaments”.

També hi ha veus que demanen que es depurin responsabilitats, a l’igual que ha passat amb càrrecs polítics. També des de l’associació professional de les Forces Armades AUME van censurar els “privilegis” de la JEMAD i altres alts càrrecs militars i van exigir l’assumpció de responsabilitats als que “han de no només donar exemple sinó també complir i fer complir amb el que estableixen les autoritats sanitàries” .

Comentaris

  Jon 23/01/2021 5:09 pm
  A la puta rue toda esta gentuza. Ya está bien de caraduras.
  Doctor Strangelove 23/01/2021 4:58 pm
  La vacunació ha de ser per estaments, i sempre de dalt a baix. Pensar el contrari és de comunista.Doc.
  Los fachas siempre hacen lo que les sale de los cojones 23/01/2021 4:53 pm
  Que coño hacer cola! Yo salve a España de los rojos, los comunistas y los judeomasonicos! Mis cojones van a ser los primeros en vacunarse!
  uno que vive en Tabarnia 23/01/2021 3:08 pm
  señores de las, asociaciones de la guardia civi y de los ex-grises, cada dia que pasa veis claro que dentro de los cuerpos que vosotros decidisteis de entrar, NO SOIS NADIE, SOIS UN CERO A LA IZQUIERDA, NI PINCHAIS NI CORTAIS, seguramente y a pesar de todo con una vida normal, tendriais opinion y seriais alguien, AQUI YA LO VEIS Y CONSTATAIS CADA DIA QUE PASA QUE COMO HE DICHO NO SOIS NADA
  Donald 23/01/2021 2:28 pm
  Haber rstudiao pikolones i polinazis. A prendre pel cul amb una canya oberta. FDLGPE.
  Narcís 23/01/2021 1:52 pm
  Bons exemples de patriotisme espanyol o primer jo, després jo, i sempre jo, i si sobra quelcom, per a mi .. res de nou sota el sol ! PD : i, ja està tot solucionat pel que fa a conseqüències d' ordre laboral sinó penal . . . . . sense comentaris ( quina ministra de defensa .. per a variar ! ) !
  Expulsio i preso perls terroristes covid. SEDICCION TERRORISTA 23/01/2021 1:28 pm
  Que no els hi donin la segona dosi i no siguin atesos per la Sanitat. I siguin expulsats de l'exerci i policia.FORA TERRORISTES DEL EJERCITO. ROBAR VACUNES ES TERRORISME, FISCALIA A POR ELLOS, SEDICCION CRIMINAL
  a mi ja em sembla bé q s'hagin vacunat primer 23/01/2021 1:04 pm
  això ho haurien d fer tots els polítics, militars, clero, monarquia i tots els q tenen poder....sí aquests, després d'un temps encara estan TOTS vius, aleshores sí, q poden vacunar a la resta d població

Nou comentari