Illa anirà amb l’extrema dreta a una cimera anti-independentista

Organitzada per SCC, el PSC compartirà taula rodona amb Vox

Societat Civil Catalana (SCC) reunirà el 9 i 10 de juliol a Barcelona als líders de PP i de Cs, Pablo Casado i Inés Arrimadas, i al president del PSC al Parlament i cap de l’oposició a Catalunya, Salvador Illa, en unes jornades amb les que l’entitat pretén unir el que anomena com a “constitucionalisme”. Illa i altres representants del PSC coincidiran en una taula rodona amb Vox. Concetament el diputat de PSC al Parlament David Pérez am la portaveu adjunta de Vox al Congrés, Macarena Olona. En declaracions a Europa Press, el president de SCC, Fernando Sánchez Costa, ha explicat que les jornades d’estiu ‘Superar la decadència, reconstruir Catalunya’ busquen generar una “mínima sintonia constitucional entre els grans partits d’Estat”, ja que creu que és imprescindible per superar el conflicte català.

Després de les discrepàncies entre els partits unionistes per a la concessió dels indults als presos d’l’1-O, l’entitat vol “temperar una mica aquesta polarització extrema” perquè adverteix que, si l’unionisme està dividit, es tornarà al mateix escenari que el 2004 amb l’Estatut, la qual cosa –augura– comportaria més anys de conflicte a Catalunya. “Els indults ens divideixen i ens separen però no són al final. Cal una estratègia d’Estat per guanyar a el nacionalisme i a el separatisme”, i ha apel·lat a l’esperit de les manifestacions d’octubre de 2017.

Ha assegurat que aquestes jornades també serviran per donar “un nou impuls” a SCC després d’un any difícil per la pandèmia, pel que volen demostrar que, ara que s’està superant el coronavirus, l’entitat té voluntat d’incidir en la política catalana i de tot Espanya, i coincidiran amb una campanya que SCC començarà l’1 de juliol a la Catalunya interior per intentar augmentar el nombre de simpatitzants a tot el territori.

Les jornades, a l’Hotel NH Collection Constanza de Barcelona, ​​comptaran amb intervencions i taules temàtiques per parlar sobre el futur de Catalunya, des d’actes polítics sobre com combatre l’independentisme fins col·loquis que abordin l’economia catalana, la cultura, el paper dins de la UE i també sobre Barcelona.

La inauguració serà el 9 de juliol amb la intervenció de Casado i a continuació se celebrarà la taula ‘Història comuna, futur compartit’, amb el catedràtic emèrit d’Història de la UAB Ricardo García Cárcel, la catedràtica d’Ensenyament Secundari Elvira Roca-Barea i el historiador Roberto Fernández, moderats per la catedràtica emèrita d’Història de la UB Maria Àngels Pérez Samper.

A la tarda compareixerà Illa i després se celebrarà la taula ‘Catalunya: un peó en la desestabilització europea?’ amb l’exdiputada de Cs i professora de Dret Internacional Susana Beltrán, el periodista Joan Pau Cardenal, el director d’investigació a l’Institute for Statecraft, Nicolás de Pedro, i la moderació anirà a càrrec de el president de el Consell Assessor de SCC i expresident de la entitat, José Rosiñol.

Després se celebrarà l’acte polític ‘Estratègies per combatre el nacionalisme’ amb el portaveu de Cs al Parlament, Nacho Martín Blanco; la diputada d’el PP al Congrés Edurne Uriarte; el portaveu d’UPN al Congrés, Carlos García Adanero; el diputat de PSC al Parlament David Pérez, i la portaveu adjunta de Vox al Congrés, Macarena Olona, ​​moderats per Sánchez Costa.

Les jornades continuaran el dissabte 10 de juliol a la taula ‘Reconstruir l’espai audiovisual català’ amb la diputada de Cs al Parlament Anna Grau, el director de ‘elliberal.cat’, Francesc Moreno, i l’exdiputada socialista Anna Balletbò.

Després intervindrà Arrimadas i més tard se celebrarà l’acte ‘Barcelona, ​​ciutat global’ amb l’exalcalde de Barcelona Jordi Hereu, la regidora de BCN-Canvi i diputada d’el PP Eva Parera, el consultor en Governança Metropolitana Pedro Ortiz i el publicista Ildefons García Serena .

Una altra de les taules de debat portarà el títol ‘Entenen a Madrid el que passa a Catalunya?’, Amb el portaveu adjunt del PP al Congrés, Mario Garcés; la regidora de Más Madrid a l’Ajuntament de Madrid, Marta Figueres; el portaveu adjunt de l’PSOE a l’Assemblea de Madrid, Juan Lobato, i el vicesecretari general de Cs, Edmundo Bal.

També hi haurà un taller de comunicació política, un acte sobre el futur de l’educació, un col·loqui entre l’escriptor Sergi Doria i el director teatral Albert Boadella. Les jornades acabaran amb la taula ‘El futur econòmic català’ amb els economistes Gonzalo Bernardos i Benito Arruñada, l’empresari Javier Vega de Seoane i la presidenta de l’Cercle de Dones Empresàries, Elena Faba, moderats per l’economista i membre de la Junta de SCC , Ferran Brunet, i Sánchez Costa pronunciarà el discurs de cloenda.

Comentaris

  Tripartits i ferrovials, esquerres de quinquis, lladres i ferrovials 26/06/2021 11:38 am
  I en junqueras al costat del illa del sanchez,i el aragones entonant el Cara Al Sol del sergi, Capitan General deTV3. ERC.ESPAÑA. una
  Ramon 26/06/2021 11:50 am
  Si desaparegués Vox, ens tornarien a vendre immediatament el PP com "extrema dreta". La norma a seguir és que tot quant adversari dels sociates ubicat amb raó o no a llur dreta és "ultra". "Extrema dreta". Fins i tot ho diran del nacionalisme català, del catalanisme polític, per més esquerranista que sigui... sempre i quan no el tinguin de palanganer, ja s'entén. Per contra, l'esquerra, també norma a seguir, mai no és "extrema". Mai no veuràs que cap informació identifiqui Podemos o qualsevol de ses avatars com "extrema esquerra". Però aquesta visió esbiaixada del món, de la realitat, no és innocent. Serveix a l'interès espanyol.
   Robert 26/06/2021 1:11 pm
   Fora de Catalunya tots els immigrants i fills d'immigrants españols inadaptats.Cal fotre fora tota la españolada de Catalunya. Visca Catalunya lliure i independent.
    Josep 26/06/2021 2:45 pm
    👋👋👋
  RAMON A 26/06/2021 11:51 am
  Mira que rapidament es treu la carota el bort botifler
  Ramon 26/06/2021 12:11 pm
  Si el debat, la dialèctica, la disjuntiva dreta-esquerra l'enfoquéssim i visquéssim a la manera de les democràcies, és a dir, no com el Roncero i el Poquí veuen un Barça-Madrid sinó com veurien un Paraguay-Uruguay, és a dir, que, sí, d'acord, sempre acabes tendint a anar més a favor d'un equip per hac o per be però sense aquella ceguesa encesa causada pel fanatisme, si no se'ns presentés per tots els mitjans l'alternativa dreta-esquerra com una representació de putxinel·lis per la canalla, amb aquell dimoni tan dolent i el nen bo fument-li garrotades que generen aplaudiments, Espanya es quedaria sense relat per mantenir-nos sotmesos.
   Ramon 26/06/2021 1:00 pm
   Jo ja fa temps que repeteixo que la jugada del catalanisme polític, el nacionalisme català, l'independentisme autèntic, d'intentar fer-li front a aquest estat de coses competint a esquerranismes amb els sociates i llurs palanganers o sigui amb l'enemic real està condemnada al fracàs. Ni que ara Junts per Catalunya presentés un programa trotskysta, seria debades: ells, el tripartit, l'enemic, continuarien dient-ne que són "la dreta", fins i tot "extrema dreta", "els del tres per cent" i "cumbaryènsia am un altra nom". La fórmula que suggereixo és que sigui Junts per Catalunya qui inclogui, presenti i escenifiqui el debat democràtic normal entre dretes i esquerres dins ses pròpies files. Així com també escenificar que, òbviament, els uneix quelcom que preval a aquestes mandangues: CATALUNYA.
  Ricard 26/06/2021 12:13 pm
  Perquè en diferencien una extrema dreta quan a efectes de Catalunya son tots plegats simplement xenòfobs castellans expansionistes?
  Marc Jimenez 26/06/2021 12:38 pm
  Cataluña está perdida porque no tiene solución Para que la autodeterminación y la amnistía fueran posibles se requeriría un proceso constituyente que derogase la Constitución de 1978 por otra que no contemplase esencial la unidad de la Nación española.
   Me cago en tu nación espanyola! 26/06/2021 3:03 pm
   Que no es la mia... soy catalàn!
   Quim 26/06/2021 7:17 pm
   Espanya no es una nació, en tot cas un estat. Catalunya és una nació i aviat una república, a pastar
  ferreret 26/06/2021 12:39 pm
  Poc a poc ja es van ressituant cadascú al seu lloc, sense "maníes" com a bons espanyolistes en terra forana. Ja podem preparar els àlbums de fotos.
  snedecor 26/06/2021 1:02 pm
  Quants catalans queden en el PSOE (GAL,155) antigament dit el PSC ?.
   Ramon 26/06/2021 2:21 pm
   Ja fa un milió d'anys, que en un congrés de la sucursal sociata van imposar-se els anomenats "capitans" i, segons Jaume Sobrequés, allà hi va haver "una neteja ètnica". O sia una escabetxina de catalans. Però quan les files sociates van perdre catalans més a dojo fou arran el tomb independentista pijoprogre del 2009-2010. Llavors sí que que el PSC, que sempre havia tingut dues ànimes, l'ànima lerrouxista i l'ànima botiflera, es va quedar quasi només amb la primera. Suposo que en la mesura que recuperi poder també repescarà botiflers que conjunturalment se'n van anar a Colono's i la Comuna Pudent.
  omega 26/06/2021 1:19 pm
  No hi ha reunions perquè la indústria. l'agricultura l'economia en general funcioni. Hi ha reunions perquè no voti la gent i assassinar als pobles...
   Són feixistes amb pell de xai 26/06/2021 2:39 pm
   És clar que sí, són el mateix que Bocs i el PP, uns feixistes, però amb la pell de xai, per enganyar a quants més millor. Tot el que fan no és per aconseguir el millor per a Catalunya, sinó per al seu poble real; Madriz i la resta d'autonomies de segona, on són ben fàcil d'enganyar.
  Ferran 26/06/2021 1:25 pm
  Vamos, no os quejéis tanto,que el pobre después de "salir"del ministerio y no poder ni de coña formar gobierno, se muere de ganas y de ansias de celebridad y reconocimiento. Como buen aprendiz del trilero Sánchez, ahora se "adjunta" con la mierda....
  Pepet 26/06/2021 2:52 pm
  A prendre pel sac tindries d'anar. Ets el beneit dels suciamerdes.
   Realitat 26/06/2021 3:03 pm
   Jo, ja, je, es diu d'esquerres i si junta amb les dretes, es diu demòcrata però... El mon al reves.
  Realitat 26/06/2021 3:04 pm
  Jo, ja, je, es diu d'esquerres i si junta amb les dretes, es diu demòcrata però... El mon al reves.
   Ramon 26/06/2021 3:41 pm
   Es diu d'esquerres, i jo suposo que n'és, però efectivament va junt amb les dretes perquè l'interès nacional preval sempre sobre la mandanga de dretes o esquerres. Això és el que fa Illa perquè ell és nacionalista espanyol. I això és també el que hauríem de fer nosaltres, els nacionalistes catalans. De fet és el que fa tothom, arreu. No veuràs mai cap polític d'enlloc del món que admeti posar la ideologia per davant de la pàtria.
   Realitat 26/06/2021 8:15 pm
   No em deixen votar ? No puc ni positivament ni negativament.
  Josep 26/06/2021 5:55 pm
  Tot normal, com diuen ells "dios los cria y ellos se juntan" Fin de la "sita"....
  Pepe 26/06/2021 6:03 pm
  Tots els del 155 son la mateixa cosa, extrema dreta pura.
   gaf 26/06/2021 7:03 pm
   psc mai tornara a se el psc fora per sempre
   Amb illa la democràcia perILLA 26/06/2021 10:20 pm
   És l'hàbitat i l'ADN natural del fill polític del miguel izeta, cap sorpresa. El illa és un perill públic per la democràcia
  MHP 26/06/2021 6:18 pm
  jejejejeje si, Junts xla pasta i la CUP, no es el mateix? jajajajaja
  Rufina : filla de represor franquista 26/06/2021 7:27 pm
  I anirà ? Ni hi és , ja ?
  Som el 90.18 % (el 1-O de 2.266498 votants, 2.044.038 vam votar SÍ a la independència) 26/06/2021 10:34 pm
  ....Home, que uns i altres sectors del PPSOEMOCS tinguin trobades de tant en tant per parlar de les estratègies per destruir Catalunya i que el senyor Isla hi assisteixi, ara que el seu company mandonguilla treballa pel mateix a Madrid, ho trobo la cosa més normal del món.
  Ramon 27/06/2021 1:48 am
  No són només "anti-incependentistes". També estaven contra els plantejaments nacionals de Convergència i ERC quan no eren independentistes. Són simplement anticatalans.
  Ramon 26/06/2021 8:53 pm
  Per què dieu "feixistes" podent dir simplement espanyols que és el que són?

Nou comentari