El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Illa acusa Puigdemont de “recrear-se en la confrontació permanent”
  • CA

El primer secretari del PSC, Salvador Illa, ha acusat el president de la Generalitat a l’exili i exlíder de JxCat, Carles Puigdemont, de “recrear-se en la confrontació permanent” després del retrets al PSOE pel dèficit d’inversions a Catalunya. Illa creu que la solució per a Catalunya no passa per “persistir en repetir errors” del passat i emplaça la nova direcció de Junts per Catalunya (JxCat) a mirar el futur: “No hi ha un altre camí que no sigui el del retrobament i la concòrdia”. Malgrat les desavinences, Illa ha desitjat “molta sort” a la nova direcció dels nacionalistes i els ha demanat “col·laboració i lleialtat” en la nova etapa.

Carles Puigdemont a Brussel·les / ACN
Carles Puigdemont a Brussel·les / ACN

Illa ha respost així les acusacions que llençava Carles Puigdemont aquest dissabte des d’Argelers, que definia la manca d’inversió de l’Estat a Catalunya com una “campanya bruta” de Pedro Sánchez a Salvador Illa. “Segueixen instal·lats en la confrontació”, resumeix Illa. A més, com ja va fer dissabte, el líder socialista ha demanat “autoexigència” als partits independentistes pel que fa a l’execució d’inversions a Catalunya i els ha recordat “el retard de la T-Mobilitat, de l’escola de formació de Seat o de la línia 9 del Metro” i n’ha demanat també explicacions.

El dèficit d’inversions a Catalunya

Sobre el dèficit inversor de l’Estat, Illa insisteix que aquest es va generar durant els governs del PP a l’Estat espanyol i assegura que el PSOE “intenta solucionar els problemes, superar els errors i apostar pel diàleg”. En aquest sentit, el líder dels socialistes a Catalunya s’ha referit a la poca execució de les inversions dels pressupostos del 2021. I és que segons les dades que va publicar el mateix govern espanyol, a Catalunya es van executar menys d’un 40% del previst, una xifra molt significativa en comparació a l’inversió a la Comunitat de Madrid, on van arribar gairebé al 200% del previst.

Més notícies
Josep Pujol Ferrusola s'ha explicat en una entrevista al FAQS de TV3
Josep Pujol: “El meu pare mai ha tingut diners a l’estranger”
Notícia: Josep Pujol: “El meu pare mai ha tingut diners a l’estranger”
Comparteix
El fill de l'expresident apunta Jorge Moragas
Laura Borràs i Jordi Turull / ACN
Junts busca girar full i generar cohesió al congrés d’Argelers
Notícia: Junts busca girar full i generar cohesió al congrés d’Argelers
Comparteix
Carles Puigdemont i Jordi Sànchez cedeixen el timó a Laura Borràs i Jordi Turull, que compartiran la direcció del partit
El president de la Generalitat, Pere Aragonès, en una roda de premsa / ACN
Aragonès critica que es “banalitzi” l’apartheid comparant-lo amb les escoles
Notícia: Aragonès critica que es “banalitzi” l’apartheid comparant-lo amb les escoles
Comparteix
Cascada de reaccions a les paraules de Feijoó, a qui acusen de voler guanyar vots amb el català
Jordi Pujol Ferrusola i els seus advocats Cristobal Martell i Albert Carrillo/EP
Villarejo i el número dos d’Interior van conspirar per imputar l’advocat dels Pujol
Notícia: Villarejo i el número dos d’Interior van conspirar per imputar l’advocat dels Pujol
Comparteix
"Els Pujol, com els ianquis al Vietnam: negociar al matí i bombardejar Hanoi a la tarda"

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Bre a juny 05, 2022 | 14:21
    Bre juny 05, 2022 | 14:21
    A tu espanya també et roba. Però t’agrada ser un mitjamerda que s’agenolla davant el feixisme. Ets patètic
  2. Icona del comentari de: Ricard a juny 05, 2022 | 16:11
    Ricard juny 05, 2022 | 16:11
    Acusar i condemnar, com fan els castellans, persones innocents sí que es recrear-se en la confrontació. Jo no entenc com els castellanistes tenen el cinisme de dir que ells són uns que passaven per allà, i es van trobar uns criminals catalans que a més disfrutaven enfrontant-se als castellans. S'ha de ser miserable.
  3. Icona del comentari de: Enterramorts & Company a juny 05, 2022 | 17:34
    Enterramorts & Company juny 05, 2022 | 17:34
    Per a Salvador Illa i el PSC, la "concòrdia" és acotxar el cap fins que el PSC governi a Catalunya mentres el PSOE governa a Espanya: llavors, tot són inversions cap amunt i nivell d'execució més alt, transferència de competènces, afluixar la corretja amb la llengua... Per a que llavors puguin dir "veieu, com ens podem entendre?". Utilitzen els catalans com si fossin hostes d'una guerra de partits espanyolistes PSOE-PP, on els catalans "guanyen" quan l'amo socialista mana a Espanya i a Catalunya. Mentrestant, fins que no arriba aquesta convergència estelar màgica, a més d'humiliar-nos als catalans, Illa i companyia es fan els santurrons i els comediants (el govern a l'ombra és d'una ocurrència més) i el millor que saben fer: renunciar als seus principis (si mai els van tenir), perquè quan ho fan, la butxaca es va omplint més a més amb una tasca que, de ser fora de la política, MAI els hagués portat beneficis similars, atesos els seus nivells inexistents de talent.
  4. Icona del comentari de: Analogies a juny 05, 2022 | 17:41
    Analogies juny 05, 2022 | 17:41
    Citant a un tuitaire: "Aquesta és la vella 'Concòrdia franquista', soterrar en cunetes mig poble i després celebrar un te amb els supervivents al crit de 'Concòrdia...!'."
  5. Icona del comentari de: Tripartit no, gràcies! a juny 05, 2022 | 18:56
    Tripartit no, gràcies! juny 05, 2022 | 18:56
    Pobre senyor Isla! Ell que encapçalava manifestacions anticatalanes de bracet amb el PP i C's per evitar la "confrontació" fent torns amb en mandonguilla, li dol veure com el President Puigdemont es nega a enterrar el 1-O i la Declaració d'independència del nostre Parlament
  6. Icona del comentari de: Anònim a juny 05, 2022 | 19:13
    Anònim juny 05, 2022 | 19:13
    Pobre llimac, ell que es pensava que havent sigut miniztro a madriz, arribaria aquí com una starlet i tothom li faria reverències i li diria si bwana.... Si ets un tros d'ase, vas ser el més tonto de la classe i un corrupte com tots els del teu partit.
  7. Icona del comentari de: Isla madrileña a juny 05, 2022 | 19:13
    Isla madrileña juny 05, 2022 | 19:13
    illa, calla, imbecil, ets un desgraciat, un fracasat amb problemes de auto estima, ves a viure a madrid, estaras menys estresat

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa