El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Aragonès critica que es “banalitzi” l’apartheid comparant-lo amb les escoles
  • CA

La comparació del president del PP, Alberto Nuñez Feijoó, entre les escoles catalanes i l’apartheid de Sud-àfrica continua provocant reaccions. L’últim en pronunciar-se ha estat el president de la Generalitat, Pere Aragonès, que ha titllat aquestes paraules de ser “inadmissibles” per la seva “baixesa política i moral”. “Banalitzar el dolor, les morts i la ignomínia que va comportar l’apartheid és d’una baixesa política i moral inadmissible. De nou l’atac a Catalunya per guanyar quatre vots“, ha lamentat en una piulada a Twitter on també ha avisat que seguiran “dempeus” defensat la llengua catalana, la cohesió social i la llibertat de Catalunya.

Aquest matí Feijoó ha afirmat sense despentinar-se que a les escoles catalanes es produeix un “apartheid lingüístic” perquè els “nens no poden tenir coneixement del castellà a les aules”. També ha acusat el Govern de ser el “garant de l’incompliment de la llei” -en referència a la sentència del 25% dictada pel TSJC- i ha carregat contra el PSC per “fer picades d’ullet” a l’independentisme amb l’acord que van assolir juntament amb ERC, Junts i els Comuns per la llei del català.

Vilagrà i el PSC retreuen a Feijoó que utilitzi el català per “aconseguir vots”

De seguida ha arribat la reacció de la consellera de la Presidència, Laura Vilagrà, que ha apuntat que no pot estar “més en desacord” amb el president del PP amb aquestes afirmacions, que no és el primer cop que succeeixen per tal de guanyar vots, segons ha recordat a la sortida de la reunió de la Comissió Mixta a l’Ajuntament de Barcelona. “Les dades i la pau social sobre el tema ho desmenteixen”, ha reblat.

També ha reaccionat el PSC, que ha retret a Feijóo que “utilitzi el català per aconseguir vots”. El líder de l’oposició i del PSC, Salvador Illa, ha admès una “profunda decepció” amb les paraules de Feijóo perquè pretén “seguir amb la confrontació” quan cal afavorir la “convivència i retrobament”.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Encarna a juny 02, 2022 | 16:53
    Encarna juny 02, 2022 | 16:53
    El crio del junqueras contestant a un vulgar feixista español. I cobra per fer.ho, el monlt infantó mal criat
    • Icona del comentari de: I si twnquem la GENE. es? a juny 02, 2022 | 17:48
      I si twnquem la GENE. es? juny 02, 2022 | 17:48
      No te feina i el gat pentina. Aragones ves a casa a pentinar l dona. Quina cosa, quina criatura, quina indignitat
  2. Icona del comentari de: shame. a juny 02, 2022 | 17:32
    shame. juny 02, 2022 | 17:32
    Plega d'una vegada. Ens avergonyeixes a tots els catalans. No tens talla de res.
  3. Icona del comentari de: Pere Llimonera i Citronell a juny 02, 2022 | 17:39
    Pere Llimonera i Citronell juny 02, 2022 | 17:39
    ¿Cómo una sociedad tan Dividida por causa de los fanáticos adoctrinados en Historia y cultura impostadas, y en Patrias-Inventadas va a ir a algún sitio? ... N0 se puede, está claro... esto es pegarse un tiro en el pie... Estos ignaros enloquecidos, dirigidos por parte de la Burguesía Extractora con intereses económicos espurios propios desde hace siglo y pico, han arruinado Catalunya por varias Décadas, al menos... Y esperemos, que no por mas, y tenga remedio su enfermedad y el Desastre ya realizado... ... Pero, para ello, hay que pensar y obrar tanto éticamente como racionalmente desde ya; justo todo lo contrario de lo que se está haciendo ahora... Y con una mafia separata supremata que está a favor del Apartheid en Catalunya (y N0 solo Lingüístico), esto resulta complicado... En Catalunya, ahora mismo, hay Apartheid como en los USA (No tan elevado, racial y visceral, pero lo hay), hasta que llego Kennedy a poner orden y cambiar el paradigma social, cultural y socio-económico que habían llevado históricamente los USA y demás países anglo-sajones hasta entonces; basado en el racismo, el supremacismo y la xenofobia de los AngloSajones, WASP, y hombres blancos arios... Tras siglos y siglos de exhibir ese penoso comportamiento, empezaron a cambiar... Y resulta que en Catalaunya los suprematas del Nacional-Catalanismo de patrias inventadas y del Régimen separata quieren volver a imponer lo que otras sociedades racistas ya empezaron a abandonar (por fortuna) desde los años 60 y 70 del siglo pasado... !Es el mundo al revés! ... Usemos la cabeza y vayamos por el camino de la Libertad, la Igualdad de Derechos, las Libertades sociales y políticas de T0Dos; del respeto mutuo, del Estado de Derecho, de las Leyes Democráticas, de la Justicia, y de la Democracia real implementada en Partidos y sociedad... Apa, Bon Dia!
    • Icona del comentari de: Dinorah a juny 02, 2022 | 20:26
      Dinorah juny 02, 2022 | 20:26
      Llimonera ets l'original o el que et copia les teves poca-soltades i intenta desprestigiar-te a tu i al xovinisme espanyol ? Ens ho pots confirmar. No sabem si riure o plorar, saps ?
  4. Icona del comentari de: Ricard a juny 02, 2022 | 18:30
    Ricard juny 02, 2022 | 18:30
    Apartheid banalitzat? De veres? L'apartheid, i no es banalitzat-lo quan l'estem patint els catalans! Ens estan fotent per totes bandes, amb lleis que ho permeten, sabent que qui les aplica són racistes! Sí, hi ha apartheid. I tant! I ningú ho denuncia. Tothom callat i tractant de persones a aquests miserables de castellanistes.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa