Iceta urgeix la reforma del Codi Penal perquè rebel·lió i sedició no s’ajusten als fets de l’1-O

El líder del PSC no és partidari de l'amnistia perquè "l'oblit té sentit després d'una dictadura de 40 anys, però en una democràcia s'han de buscar altres camins"

El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, ha dit aquest divendres que la voluntat del govern espanyol és afrontar la reforma del Codi Penal el més aviat possible, i ha defensat que és necessària perquè “els delictes de rebel·lió i sedició no s’ajusten suficientment al què va passar a Catalunya“. “Els que hagin llegit la sentència del Tribunal Suprem hauran vist la dificultat dels magistrats d’encaixar el que va passar amb el que es recull al Codi Penal. Una revisió és objectivament necessàroa, encara que alguns diguin que amb això s’intenta perdonar”, ha sostingut en una entrevista a Catalunya Ràdio.

Preguntat pel seu posicionament sobre l’amnistia pels presos, ha assegurat no ser partidari perquè segons ell això significa fer una ‘tabula rasa’ de totes les decisions que va prendre l’independentisme. “L’oblit té sentit després d’una dictadura de 40 anys, però en una democràcia s’han de buscar altres camins“.

Nou comentari