El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Guanyem demana al Govern que tuteli Badalona per acabar amb la “paràlisi”
  • CA

El grup municipal de Guanyem Badalona En Comú ha demanat al president de Catalunya, Pere Aragonès, que la Generalitat tuteli l’Ajuntament de Badalona per treure’l de la “paràlisi” que viu la ciutat des de fa anys. La portaveu de la formació, Nora San Sebastián, li ha entregat una carta signada per tots els regidors del partit durant la visita institucional d’Aragonès a la tercera ciutat del país.

A la seva carta, reclamen “la tutela temporal i la protecció del Govern de Catalunya a l’Ajuntament de Badalona fins a treure la maquinària municipal de la paràlisi”. La formació denuncia que la ciutat es troba en una “situació d’emergència social” provocada per l’anterior govern del PP, que va perdre l’alcaldia per una moció de censura, i que l’actual executiu, liderat pel PSC, no pot reconduir.

“La despesa pública per habitant de Badalona és de les més baixes de Catalunya, amb les conseqüències socials i de convivència que això suposa”, critiquen. També denuncien el “dèficit històric” d’inversions que pateix la ciutat. El partit, que va donar suport a Rubén Guijarro (PSC) per fer fora a Xavier Albiol, fa tres mesos que negocia el nou pressupost amb els socialistes, però han estat incapaços de posar-se d’acord.

La formació assegura que la inestabilitat política que viu la ciutat, amb el govern del PSC en minoria, i l’herència del PP han “impossibilitat la necessària modernització de l’aparell administratiu de l’Ajuntament que ha de permetre donar resposta amb eficàcia a la ciutadania”. La formació denuncia que els serveis socials estan infradotats i alerten que el creixement del “populisme de dretes que representa del PP”.

Guanyem Badalona ha avisat que només aprovarà els pressupostos de la ciutat si el PSC s’avé a formar un govern de coalició, ja que consideren que els socialistes no ofereixen garanties que els pactes als despatxos després s’acabin executant. “Només l’entrada al govern de Guanyem garantirà l’execució dels pressupostos”, asseguren. “Al govern del PSC li manca valentia per prendre decisions i li manca força per emprendre les accions necessàries”, insisteixen.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa