El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Aragonès avisa que caldran “més passos” després de la reforma de la sedició
  • CA

El president de la Generalitat de Catalunya, Pere Aragonès, ha celebrat la reforma del Codi Penal, però ha avisat que caldrà fer “més passos” en el marc de la desjudicialització del conflicte entre Catalunya i l’Estat. “Treballarem per ampliar els acords i per assolir la completa desjudicialització del conflicte. Fem un pas molt important i en caldrà fer més. Seguirem compromesos per fer possible els efectes de l’amnistia”, ha afirmat el president, venint a dir que la derogació del delicte sedició per un de desordres públics agreujats no serà l’únic pas. A més, ha detallat que amb aquesta reforma el delicte de desordres públics agreujats es quedarà amb una pena màxima de cinc anys.

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, durant la sessió de control | ACN (Mariona Puig)
El president de la Generalitat, Pere Aragonès, durant la sessió de control | ACN (Mariona Puig)

El president ha assegurat que amb la substitució del delicte de la sedició “fem un pas endavant” en el marc de la desjudicialització. “Avui s’inicien els tràmits per derogar el delicte de sedició. El principal delicte pel qual van ser condemnats els presos polítics pel referèndum del Primer d’Octubre”, ha assegurat Aragonès. En aquest sentit, el president afirma que aquest delicte no era homologable als estàndards europeus i ha recordat el Consell d’Europa i els òrgans vinculats als drets humans que es pronunciaven en contra d’aquest delicte.

“Més difícil perseguir l’independentisme”

En aquest sentit, Aragonès assegura que amb la substitució del delicte de sedició serà “més difícil perseguir injustament i arbitràriamental moviment independentista”. El president considera que els fets de l’octubre del 2017 no són delictes i que el Tribunal Suprem ha perseguit l’independentisme “arbitràriament” a l’independentisme.

Perseverar amb les idees

El president també ha reivindicat que “preservar amb les teves idees dona fruits”, fent referència en la constància dels republicans per apostar pel diàleg amb l’Estat. A més, assegura que el Govern seguirà treballant per seguir abordant el conflicte polític i perquè la ciutadania de Catalunya exerceixi el dret a decidir. “La via per donar resposta a la voluntat majoritària de Catalunya que vol decidir amb llibertat el futur del seu país”, explica el president, que alerta que el seu executiu seguirà treballant per la “defensa dels drets i llibertats democràtiques”.

Aragonès considera que quan “més forts siguin els consensos” Catalunya estarà més a prop de la “seva llibertat”. “No és un acord de partits ni va d’aliances. Va de drets si i llibertats. Va d’avançar amb el conflicte polític”, opina el cap de l’executiu català.

Més notícies
Sofia hauria tingut una discussió fortíssima amb Corinna - Europa Press
Tots els detalls de la trobada més desagradable entre Sofia i Corinna
Notícia: Tots els detalls de la trobada més desagradable entre Sofia i Corinna
Comparteix
L'antiga amant de l'emèrit treu a la llum un incident amb la grega, la que hauria muntat una escena davant d'altres convidats
Toni Comín i Carles Puigdemont al Parlament Europeu / ACN
Puigdemont alerta que Sánchez només “canvia el nom” a la sedició
Notícia: Puigdemont alerta que Sánchez només “canvia el nom” a la sedició
Comparteix
El president català a l'exili el titlla de "mestre en l'art de l'enganyifa" i critica que encara sigui delicte organitzar un refèrendum
El portaveu del PDeCAT al Congrés dels Diputats, Ferran Bel, intervenint durant el debat de política general al Congrés.
Data de publicació: dimecres 13 de juliol del 2022, 09:57
Localització: Madrid
Autor: Congrés dels Diputats
El PDeCAT veu una “bona notícia i un pas endavant” la reforma del Codi Penal
Notícia: El PDeCAT veu una “bona notícia i un pas endavant” la reforma del Codi Penal
Comparteix
El diputat convergent Ferran Bel matisa la celebració i espera a veure la literalitat de la llei
La portaveu del PP al Congrés, Cuca Gamarra, acusa Sánchez de fer 'un Codi Penal a mida dels sediciosos' | ACN (Congrés dels Diputats)
El PP carrega contra Sánchez: “Fa un Codi Penal a mida dels sediciosos”
Notícia: El PP carrega contra Sánchez: “Fa un Codi Penal a mida dels sediciosos”
Comparteix
En la mateixa línia, Cs acusa el president espanyol de "desballestar" el Codi Penal i fer-lo "a mida dels condemnats"

Comentaris

  1. Icona del comentari de: El Patxi López ha deixat molts pocs dubtes a novembre 11, 2022 | 09:44
    El Patxi López ha deixat molts pocs dubtes novembre 11, 2022 | 09:44
    Aragonès, sents el Patxi Lôpez, "no habrà santuarios " para los fu gados, també ha dit que les manifestacions que impedixen l'exercici de la justícia ( ai la manifestació davant Economia) o si van contra la legalitat (ai l'aereoport, ai les demandes de l'11 de Setembre, ai les protestes...)
  2. Icona del comentari de: ERC = a un URRACA? És possible a novembre 11, 2022 | 09:51
    ERC = a un URRACA? És possible novembre 11, 2022 | 09:51
    Patxi López diu que no hi haurà santuaris. O sigui que faran que torni Puigdemont emmanillat... també he vist que posava molts pals a les rodes de les manifestacions. Ui fets com els d'Economia, o de l'aeroport i, o les protestes post sentència, o fins i tot els 11 de Setembre. Tots a casa i a callar
  3. Icona del comentari de: El cit campejador a novembre 11, 2022 | 09:55
    El cit campejador novembre 11, 2022 | 09:55
    Pedro Sánchez, si algo queda claro es que estos indepres nunca tienen bastante y son unos incendiarios. No sé porque se hace todo esto (bueno sí, por los presupuestos...). Por otro lado, no sé porque Pere Aragonés habla sobre la libertad del pueblo catalán... Yo soy catalán, no sé de que pueblo habla (aquí hay muchos pueblos llenos de pageses) y ya soy libre aunque los indepres me quieren poner un yugo y quitarme la libertad.
    • Icona del comentari de: girigall a novembre 11, 2022 | 13:45
      girigall novembre 11, 2022 | 13:45
      burrot!
  4. Icona del comentari de: Traïdor! a novembre 11, 2022 | 10:01
    Traïdor! novembre 11, 2022 | 10:01
    Per què enganyes, Aragonès? El que proposa Sánchez és un simple canvi de nom al delicte mantenint vigents la brutalitat de les penes. La prova és que ell mateix ha defensat que es podria aplicar als exiliats, cosa que si fos una nou delicte no podria fer retroactivament. La reforma jurídica va poc més enllà del nom per poder-se homologar amb altres països i poder extradir els nostres exiliats. I tu celebres la trampa?
  5. Icona del comentari de: Aneualamerda a novembre 11, 2022 | 10:46
    Aneualamerda novembre 11, 2022 | 10:46
    No ens tractis d'imbècils, cuc.
  6. Icona del comentari de: fideli a novembre 11, 2022 | 11:02
    fideli novembre 11, 2022 | 11:02
    Pere, plega
  7. Icona del comentari de: Quin desastre a novembre 11, 2022 | 11:10
    Quin desastre novembre 11, 2022 | 11:10
    Cinc anys per manifestar-te? Et felicito fill.
  8. Icona del comentari de: Raül a novembre 11, 2022 | 11:33
    Raül novembre 11, 2022 | 11:33
    A veure, ni amb l'actual codi penal es podia fer la sentència que es va fer. Sentència que per això serà anul·lada pel TEDH, sentència que no aconsegueix l'extradició de l'exili per que fa pudor a tifa. Així doncs el problema no és el codi penal si no el jutges mentiders. Pensa el govern mes progretxatxi de la història fer res al respecte? No pactaran amb el PP un altre CGPJ encara pitjor que l'anterior, fins i tot es plantegen pujar al TC a un senyor que no se sap que és mes si mentider o incompetent només pels serveis prestats. Espanya... ERC està "suïcidant" l'independentisme, no és una qüestió de visions divergent d'estratègia, és que després de les "concessions" obtingudes per ERC encara s'està pitjor del que s'estava abans.
  9. Icona del comentari de: Gràcies botiflERCs a novembre 11, 2022 | 11:44
    Gràcies botiflERCs novembre 11, 2022 | 11:44
    Patxi López diu que la Generalitat s’ha compromès per escrit a no sortir del marc constitucional espanyol. Gràcies botiflERC.
    • Icona del comentari de: El foll a novembre 11, 2022 | 12:58
      El foll novembre 11, 2022 | 12:58
      No et passis, home. No saps que al Patxi aquest no se'l pot creure? Segur que ERC no ha firmat aquesta bestiesa.
      • Icona del comentari de: Crèdul a novembre 11, 2022 | 13:59
        Crèdul novembre 11, 2022 | 13:59
        És veritat segur que no.
  10. Icona del comentari de: Sisplau a novembre 11, 2022 | 11:46
    Sisplau novembre 11, 2022 | 11:46
    Et convé l'engany, he Aragonès?
  11. Icona del comentari de: adolf a novembre 11, 2022 | 11:48
    adolf novembre 11, 2022 | 11:48
    es tot una vergonya , ara li dius als centenars de milers de catalans que utilitzen rodalies , als que cobren sous de misèria, als que ens asfixien a imposts, als que pateixen actes delictius, okupacions, als que tarden anys en operar-se , als que no poden pgar el lloguer.....els hi dius que la modificació de la sedició es un gran èxit de ERC i moltíssim beneficiós per Catalunya
  12. Icona del comentari de: Quin misèries, mara meva a novembre 11, 2022 | 12:30
    Quin misèries, mara meva novembre 11, 2022 | 12:30
    Caram, sr Aragonès, quina merda punxada amb un pal més ufanosa que t'han donat. Ara sí que pots treure pit. Au, passa a votar els pressupostos del estado terrorista i enssenyens el pal emmerdat victoriós que has aconsseguit.
  13. Icona del comentari de: Clar a novembre 11, 2022 | 13:45
    Clar novembre 11, 2022 | 13:45
    ERC amb Iniciativa i el PSOE han fet un acord a mida de "progrés" espanyols que no permet ni la tornada de la Marta Rovira amb les mínimes garanties, segons ella mateixa ha dit. A qui es vol entabanar?. Potser l'EU ja ha pactat aquest maquillatge amb el govern espanyol més progressista de la història. El sagaç Patxi Lopez ja ho ha posat al descobert. Si és així, cal anar a Suïssa.
    • Icona del comentari de: a partir a novembre 12, 2022 | 01:08
      a partir novembre 12, 2022 | 01:08
      d'ara Suissa agafa molta mes importancia. que no se'refiin de la UE. Mirin el que han fet al president Mas. BOTIFL ERC s
  14. Icona del comentari de: girigall a novembre 11, 2022 | 13:48
    girigall novembre 11, 2022 | 13:48
    Que tohom tingui en compte que, a més de què ho han fet pels pressupostos, això significa que ne Junqueras ja posdrá presentar-se a les pròximes AUTONÒMIQUES o generals... Aquests d'ERC només miren per el seu protectorat. Evitem votar-los a les municipals, perquè, això vol dir molts càrrecs als ajuntaments, diputacions i consells comarcals....
  15. Icona del comentari de: I a mes a mes a novembre 11, 2022 | 14:25
    I a mes a mes novembre 11, 2022 | 14:25
    del canvi de nom de l'article de ls psoedicio he aconseguit un manual de.... ANEUALAMERDABOTIFLERSDE ERC. com Com ho porteu la tornada de la monja de clausura de ginebra, traidors.??
  16. Icona del comentari de: La única via: sant Kalashnikov a novembre 11, 2022 | 14:50
    La única via: sant Kalashnikov novembre 11, 2022 | 14:50
    Molt bé, MHP: vostè ha preparat uns grans focs d'artifici i d'encanteri de serps. Mentrestant, als 4000 represaliats que els donin per "l'arc de triomf" -res d'amnistia- i de la irrenunciable en ningun grau AUTODETERMINACIÓ -que és una pèrdua de temps per covardia, atès que ja ens vam autodeterminar, amb gran patiment, l'1-O-, ni una paraula, més aviat hi renuncia al 100%. En resum, més botifleria pura, dura i covarda. SI es surt amb la seva i no perd amb humiliació les molt properes eleccions, de veritat que sentiré vergonya de ser català en veure la imbecil·litat irremeiable de molts compatriotes en votar-lo. Tant de bo que vagi on es mereix: a la paperera de la història.
    • Icona del comentari de: Pere Llimonera i Citronell a novembre 12, 2022 | 01:50
      Pere Llimonera i Citronell novembre 12, 2022 | 01:50
      ... Kalashni es una L0ca N0 Binaria desbaratada... pero es feliz con esas delirios psicodélicos y esas cosillas que dice... No hay que hacerle mucho caso, ni a el ni a la genteta del Movimiento separata supremata: algún día se caerán de la higuera... cuando crezcan y maduren... Apa, Siau!
  17. Icona del comentari de: Aragonès, llegeix la llei. no et cau la cara de vergonya? Això votaràs? Treure la llibertat dels catalans? a novembre 11, 2022 | 18:12
    Aragonès, llegeix la llei. no et cau la cara de vergonya? Això votaràs? Treure la llibertat dels catalans? novembre 11, 2022 | 18:12
    Aragonès, empasseu-vos l'orgull i llegiu-vos la llei que s'ha inventat el vostre amic Sánchez. Us fa beure betzina dient que és mel. Us enreda. Amb aquesta llei perdrem els drets de reunió, manifestació, protesta, ocupació... Dos exemples una altra situació com la d'Economia seria molt greu penalment; ocupar les escoles com a la vigília de l'1 d'Octubre obligaria els mossos o la GC o policia a treure la gent, identificar-nos i jutjar-nos... i així pots anar posant exemples. Han pres de model tot el que va passar i ho penalitzen. ERC vols ser la repressora de Catalu-nya? Ja sé que us fa nosa Puigdemont però tant com per veure'l emmanillat i menyspreat a Madrid abans de les eleccions , amb aquest botí Sánchez creu obtenir majoria absoluta. No voteu aquesta llei. Per cert, no mereixes ser el President de Catalunya, ni Montilla es va atrevir a fer tan mal al nostre país
  18. Icona del comentari de: Tripartit no, gràcies a novembre 11, 2022 | 19:42
    Tripartit no, gràcies novembre 11, 2022 | 19:42
    Encara "més passos" ha de fer ER, segons en Patufet? Canviar "Els Segadors" pel "Caralsol" com a himne de Catalunya? Imposar el 110% de castellà a les escoles, després de la llei del 8 de juny per castellanitzar l'escola catalana? Substituir la manifestació del 11 de setembre per una peregrinació a la tomba de Franco?
  19. Icona del comentari de: JordiP a novembre 11, 2022 | 20:50
    JordiP novembre 11, 2022 | 20:50
    Coneguent la malícia i mala llat dels castellanoespanyols, no dubteu que la llei portarà "sorpresses" que permitiràn que els jutges qualifiquin i valorin com a violència, disturbis, estralls, desobediència, atac a l'autoritat, desordre i algarada el que vulguin. No ssortirà indemne ningú, ni tan sols el que protesti al guàrdia que l'està multant per mal aparcament. Situació judicial que recordarà l'era més trista de la URSS. Aquí, pitjor que amb la GPU de Beira. Quasevol podrà se acusat del pitjor. Justícia espanyola. Al tiempo.
  20. Icona del comentari de: JordiP a novembre 12, 2022 | 10:01
    JordiP novembre 12, 2022 | 10:01
    Si l'Aragonés creu, honradament, que aquesta tramposa modificació del C.Penal, és beneficiosa per a l'independentisme, o és més innocent que una galleda i se la deixa ficar fins al fons pel venedor de fum o és un canalla que veu com pot salvar la seva secretària general i dinamitar definitivament el P.Puigdemont i el CxR. Que, dit sia entre nosaltres, amenaça amb quedar-s'hi amb tots els trumfos de l'independentisme. Perquè al pas que hi van els ERCians, el públic en general descobrirà aviat que "van nus". I haver guanyat els sorpasso (tot amb trampes i per un sol escó) serà la pitjor victòria de la seva vida.
  21. Icona del comentari de: 1 d'octubre: Diada Nacional de Catalunya a novembre 12, 2022 | 13:48
    1 d'octubre: Diada Nacional de Catalunya novembre 12, 2022 | 13:48
    En Patufet no és ningú és la veu del seu amo Junqueras que està a les ordres de Borbónia per mantenir Catalunya sota el jou colonial castellà

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa