El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El Govern rellançarà Diplocat i reforçarà les delegacions exteriors
  • CA

La consellera d’Acció Exterior i Govern Obert de la Generalitat, Victòria Alsina ha assegurat que el Govern es planteja reforçar les delegacions que tenen a l’exterior i també tornar a posar en marxa el Diplocat: “Igual que les delegacions creixeran aquest 2022 i reforçarem les que tenim i les farem créixer, d’aquesta mateixa forma aviat rellançarem el Diplocat, amb una marca renovada, nous estatuts i noves metes”, ha assegurat la consellera en el ple del Parlament.

Alsina ha volgut remarcar que el creixement de la Conselleria està estancat a causa d’un “boicot extra que té un component centralista i anticatalanista” fruit del que ha descrit com una set de frenar l’acció exterior catalana. En aquest sentit, la consellera ha recordat que “reben pressions” per part del govern espanyol i això no els facilita la feina dins de la Conselleria. Alsina ha afegit que la intenció de la seva conselleria és que enguany les delegacions del Govern a l’exterior “creixin i es consolidin”, sense avançar-ne més detalls.

Després que el diputat de Junts, Francesc de Dalmases, hagi defensat el Consell per la República (CxRep), liderat per l’expresident del Govern Carles Puigdemont, Alsina ha sostingut que l’organització s’ha convertit en Europa “en un referent no sols per a Catalunya, sinó en la defensa dels Drets Humans”. Ha dit que així ho ha constatat en viatges, reunions i contactes, mentre que el diputat ha defensat la importància de l’acció exterior en l’estratègia cap a la independència, al costat de “desestabilitzar Espanya”, amb l’Executiu de la qual no existeix un procés de negociació, segons ell.

Alberto Tarradas (Vox) també l’ha interpel·lat i ha apostat per eliminar la seva Conselleria, després del que Alsina ha acusat el seu grup parlamentari de traslladar-li preguntes delegacions i associacions inexistents: “Si fos la seva professora, li diria que ens veiem al setembre; com a consellera, li dic que no em faci perdre més el temps amb aquestes preguntes”.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: TOROS Y OLE a gener 26, 2022 | 01:26
    TOROS Y OLE gener 26, 2022 | 01:26
    Ben fet, la marca Catalunya ha de ser el contrari que la marca espanya, que no serveix per a res i fa molta vergonya aliena.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa