El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Gay assumeix la delegació de la Moncloa criticant els “egoismes excloents”

Cerimònia de presa de posessió de la nova delegada del govern espanyol a Catalunya. L’exdegana del Col·legi de l’Advocacia de Barcelona, Maria Eugènia Gay, ha jurat aquest matí el càrrec davant la Constitució i de diverses personalitats polítiques i autoritats judicials. Un cerimònia que ha servit a Gay per assegurar que s’inspira en els “principis humanistes” i ha demanat “allunyar-se dels egoismes excloents”.

Gay ha assegurat que la sevadelegació “treballarà amb rigor, prudència i serietat”. Aixi mateix ha subratllat que ho farà “sempre sobre la base del diàleg i l’entesa, refer consensos, buscar complicitats i fer de la paraula el centre de gravetat i punt de trobada de l’acció institucional”. “Paraules que serveixen per reconèixer la nostra pluralitat i diversitat i allunyar-nos d’egoismes excloents”, ha afegit. “Paraules valentes que respecten la diferència i facin una aposta decidida per la convivència i per aprofundir en la voluntat de buscar els consensos per la nostra ciutadania”, ha advertit. “Hem de cedir per trobar el bé comú”, ha reblat.

Així mateix, per fer les noves funcions que li pertoquen, també s’ha compromès com una prioritat, lluitar contra la violència masclista i la fermesa davant la “igualtat”. En aquest marc ha emfatitzat valors com “l’honestedat” i la “igualtat d’oportunitats” per portar a terme la nova tasca. Així ha lloat les forces i cossos de seguretat de l’Estat als que ha inclòs els Mossos d’Esquadra i les policies locals.

Gay ha emfatitzat que els servidors públics han de treballar amb “valors com l’honestat, el respecte, la solidaritat i la fraternitat”. Gay que ha lloat la tasca de la fins ara delegada, Teresa Cunillera, assegura que el seu objectiu és “resoldre els problemes de la gent” i “millorar la vida de les persones”. Per complir aquest objectiu ha reivindicat “els grans principis humanistes com la llibertat, la solidaritat, la cohesió, la justícia social i la igualtat d’oportunitats”.

En aquest punt ha incidit en la defensa de la igualtat com a principi rector. “Defensar la igualtat és defensar la democràcia, no hi haurà llibertat mentre continui existint la violència masclista”, ha denunciat. “Mentre hi hagi situacions de desigualtat no hi haurà llibertat”, ha invocat. També ha demanat la “col·laboració institucional” que ha de ser “sobretot amb lleialtat”. En el mateix paquet ha lloat els cossos i forces de seguretat de l’Estat, als que ha inclòs els Mossos d’Esquadra, així com ha felicitat les forces armades per la seva “encomiable tasca” per la pandèmia i el volcà de la Palma.

Han fet costat a Gay en el seu primer dia de feina, l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, i la consellera d’Igualtat i Feministes, Tania Verges, la ministra de Política Territorial, Isabel Rodríguez, el president del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, Jesús Maria Barrientos i el Fiscal Superior de Catalunya, Francesc Bañeres. També hi ha assistit l’estat major de les forces armades a Catalunya. De l’àmbit polític, també s’hi ha deixat veure el líder del PSC, Salvador Illa, que ha estat presentat com el cap de l’oposició a Catalunya.

Comentaris

 1. Icona del comentari de: Ricard a gener 21, 2022 | 13:32
  Ricard gener 21, 2022 | 13:32
  La xerrameca cínica habitual dels pancestallanistes, enfocats molt més en allò que és segons ells "comú" que en allò que és el "bé". El rotund canvi de pigmentació del seu cabell comfirma que bàsicament s'ha fet (la) sueca. Queda clar que si és per ella més de mitja Catalunya ha d'anar a la presó.
 2. Icona del comentari de: Mala peça a gener 21, 2022 | 14:09
  Mala peça gener 21, 2022 | 14:09
  Gay defineix franquisme i excloent. Quan acabis. Defineix democràcia i llibertat. I finalment la immersió lingüística. Arribaràs a la conclusió que españa i el seu gobierno, exclou la democràcia, i les llengües oficials
 3. Icona del comentari de: Un mal bitxo... o bitxa a gener 21, 2022 | 14:14
  Un mal bitxo... o bitxa gener 21, 2022 | 14:14
  El típic discurs de la presumpta equidistància que nega la nació i el dret dels catalans. O et deixes assimilar per Espanya o direm que tu ets l'excloent. Hagués estat més digna reconeixent que el nomenament és el pagament als favors prestats a l'estat emparant i promovent la catalanofòbia a l'advocacia de Catalunya.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa