La consellera de Cultura impulsarà una llei de drets culturals

Garriga urgeix a acordar un Pacte nacional per la llengua

La consellera de Cultura, Natàlia Garriga, ha anunciat aquest divendres que des del Departament de Cultura impulsaran la llei de drets culturals que “reconegui el dret essencial d’una persona a l’expressió cultural i a tenir accés a la producció cultural del país”. Així ho ha explicat Garriga en la seva primera compareixença en la Comissió de Cultura del Parlament on ha anunciat també una nova Llei de patrimoni cultural català i un protocol contra violències masclistes en equipaments culturals, que Cultura elaborarà amb el Departament d’Igualtat i Feminismes.

La consellera ha fet també una crida als grups parlamentaris per consensuar un Pacte nacional per la llengua. Garriga ha reiterat el seu compromís d’arribar al 2% del pressupost.

Comentaris

  Ramon 02/07/2021 5:38 pm
  Sota la Constitució espanyola vigent, només podria fer-se més del que va fer o intentar Jordi Pujol en el supòsit que els partits del tripartit recuperessin el bagatge nacional, identitari, lingüistic que tots tres havien tingut en el passat.
  Som el 90.18 % (el 1-O de 2.266498 votants, 2.044.038 vam votar SÍ a la independència) 02/07/2021 6:36 pm
  El primer dret cultural que hauria de garantir la Generalitat és el de poder viure en català a Catalunya . Això tan ambigu de “reconèixer el dret essencial d’una persona a l’expressió cultural i a tenir accés a la producció cultural del país” sona a l'enganyifa habitual d'anomenar cinema català (i subvencionar-les !) produccions en la llengua dels castellans. El mateix passa amb el teatre i els llibres, i no cal dir la programació de la Tele-155 cada dia més castellanitzada
   Anònim 02/07/2021 9:17 pm
   Ui ! La consellera Garriga és d’ERC que diuen que s’estimen tan Espanya i que som un sol poble. Tindrem llengua colonial a dojo
   Pots viure tota la teva vida en català @Som el tropecents% .... 03/07/2021 11:23 am
   ..... però no a tot Catalunya. Perquè la realitat és la que és. No demanes drets, simplement expresses desitjos, alguns irrealitzables. Si vols viure en català ves a qualsevol poble de la Catalunya "vaciada" on encara es dediquin a la pastura i la pagesia i no tindràs problemes. Ara, no ho intentis ni a Barcelona ni a les capitals de província, ni a ciutats grans, on pot ser que altres idiomes (no necessàriament l'espanyol) superin al català en alguns barris.
  Lolailo 03/07/2021 12:54 am
  A Catalunya, en català. El bilingüisme social extermina el català. Fota colons i espanyolistes supremacistes.
   MHP 03/07/2021 9:36 am
   A Catalunya en català i castellà, fora els feixistes com tu.
  Pero, que me dices? 03/07/2021 9:38 am
  Espero que la defensa cultural incliya wl castellano lengua mayoritaria en Cataluña.

Nou comentari