El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Forn retreu a CCOO i UGT que van anar amb la “boca petita i arrossegats” al 3-O
  • CA

El conseller Joaquim Forn sospita que el tres d’octubre l’independentisme “no tenia la força que imaginava que tenia”. De fet, a la vista del que el mateix conseller va viure i el que li han explicat els “sindicats majoritaris van anar amb la boca petita i arrossegats a la vaga general convocada”. Així ho ha explicat aquesta tarda en una xerrada celebrada a la 53 edició de la Universitat Catalana d’Estiu, amb el títol “I després de la presó què?”.

Forn ha desmitificat el sentiment de força que l’independentisme sempre suposa que hi havia el tres d’octubre. “Jo crec que si bé hauriem d’haver aguantat tinc dubtes si haguessim aguantat molt més”, ha assenyalat arran de les pressions que rebien els sindicats o el mateix president Carles Puigdemont. Fins i tot, ha descrit la situació de malaverany que els explicava l’aleshores conseller d’Exteriors, sobre com veien la situació els estats europeus. Tot i que ha destacat la “reacció” de la gent i la seva “fortalesa”, Forn no veu clar si s’hauria aguantat molt més. “Als dos sindicats majoritaris (UGT i CCOO) els va costar afegir-se”, ha emfatitzat.

Forn, en un moment de la seva xerrada a la UCE/Josep Maria Montaner

Per altra banda, Forn ha fet una defensa aferrissada del major dels Mossos, Josep Lluis Trapero, i de la seva “restitució com a cap del cos”. De fet, ha lloat la tasca de la policia de la Generalitat durant el Primer d’Octubre i ha posat en valor la descripció que fa de la seva actuació la sentència de l’Audiència Nacional que va absoldre la cúpula d’Interior. “No seré jo qui posi en dubte una decisió del president Torra”, ha assegurat l’exconseller indultat argüint que el seu Govern s’havia presentat amb el lema de la “restitució”. “Una de les figures més perseguides ha estat la figura del Major Trapero, i per tant no s’entendria que no se’l restituís”, ha conclòs.

Així mateix, Forn s’ha proposat, juntament amb els altres presos polítics, per fer de catalitzadors de la unitat estratègica dels partits. “Ha de ser la nostra funció treballar per la unitat”, ha subratllat. En aquesta línia, ha defensat que cal preservar i restituir la unitat d’acció independentista, una feina de la que opina que els presos n’han de ser protagonistes. En tot cas, també ha posat condicions a la taula de diàleg i és que “cada vegada que se celebri s’ha d’avaluar el seu resultat”.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Doctor Strangelove a agost 18, 2021 | 19:02
    Doctor Strangelove agost 18, 2021 | 19:02
    Malparit, per gentola com tu, i tota la colla d'hiperventilats no vaig poder anar a l'enterrament del meu oncle. Us maleeixo a tots, no teniu cor ni res. Només sou una vergonya intel·lectual! Doc.
    • Icona del comentari de: Hiperventilat a agost 18, 2021 | 19:22
      Hiperventilat agost 18, 2021 | 19:22
      Que vol que li digui, les meves condolències i que vostè es pugui retrobar amb el seu oncle el mes aviat possible.
      • Icona del comentari de: Doctor Strangelove a agost 19, 2021 | 10:35
        Doctor Strangelove agost 19, 2021 | 10:35
        T,entenc i gràcies per ser tan considerat. Jo també desitjo que aviat et retrobis amb el teu pare i així, d'una punyetera vegada, el coneixes. Doc.
  2. Icona del comentari de: Català a agost 18, 2021 | 19:10
    Català agost 18, 2021 | 19:10
    El Poble de Catalunya és valent i ferm. Però els sdeus representants son unes rates de clavaguera.
  3. Icona del comentari de: Sr. Floïd a agost 19, 2021 | 11:59
    Sr. Floïd agost 19, 2021 | 11:59
    Que li han donat al Forn que tant es prodiga últimament en declaracions? Això forma part de la confrontació intel·ligent amb l'estat? Si es això, busqueu un altre per que aquest no sembla gaire intel·ligent.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa