Forcadell dona suport a Borràs si vol ser presidenta del Parlament

L'expresidenta del Parlament admet que es va sentir "molt sola" durant la tardor del 2017

L’expresidenta del Parlament condemnada per l’1-O, Carme Forcadell, dona suport a Laura Borràs si vol ser presidenta de la cambra catalana. “Hi té tot el dret perquè ha estat la candidata independentista més votada després d’ERC“, ha argumentat en una entrevista a ‘Els Matins de TV3’. A més, Forcadell ha afegit que prefereix que una dona ocupi el càrrec i ha recordat que la proposta de la CUP és un home, Pau Juvillà. D’altra banda, Forcadell ha admès que es va sentir “molt sola” durant el setembre i l’octubre del 2017 i ha afirmat que va trobar a faltar el suport dels grups parlamentaris, també el de JxSí, que era el grup al qual pertanyia ella. Forcadell ha fet explícit el seu suport en cas que Laura Borràs (JxCat) decideixi que vol ser presidenta del Parlament. “És una dona. Si vol ser presidenta, té el meu suport“, ha afegit. 

En relació a la tardor del 2017, ha admès que durant el setembre i l’octubre es va sentir “molt sola” perquè encara que compartís les decisions les havia d’acabar prenent ella. I ha admès que li va sorprendre que el dia que es va proclamar la declaració d’independència unilateral, el 27 d’octubre, ningú més intervingués a banda d’ella. “Vaig sentir molta responsabilitat. Era conscient del que estàvem fent. Estàvem fent una desobediència i n’érem conscients però no sabíem que tindria les conseqüència que ha tingut“, ha argumentat.

Pel que fa a les negociacions dels partits independentistes per acordar una estratègia compartida, Forcadell s’ha mostrat convençuda que hi haurà acord perquè “al final sempre s’ha acabat trobant“. I ha recordat que es va investir Carles Puigdemont com a president de la Generalitat un diumenge a l’últim minut. I ha augurat que aquesta vegada l’acord també arribarà a última hora.

Sobre el tercer grau, confia que el jutge de vigilància penitenciària el mantingui però dona per fet que el Tribunal Suprem el revocarà posteriorment. Forcadell ha recordat que el jutge que decideix sobre ella i Dolors Bassa és diferent del que ha retirat la semillibertat dels presos de Lledoners. I ha assenyalat que el seu jutge fa sis mesos ja els va avalar el tercer grau i que ara hauria de passar el mateix.

Comentaris

  En patufet astronauta 11/03/2021 10:08 pm
  Una delinqüent que es va passar pel folra totes les lleis votades democràticament, intentat imposar un pensament únic (d'això es diu feixiste)
  67
  25
  Respon
  jacqme de Montpeller 11/03/2021 11:07 am
  El meu suport i admiració a la presidenta Forcadell pel seu exemple en posar sempre per davant la nostra TERRA.
  Ramon 11/03/2021 10:22 am
  No s'entén que una dona que estima i defensa la llengua catalana pertanyi a aquesta ERC.
  16
  21
  Respon
  Ricard 11/03/2021 10:08 am
  Vull mostrar la meva admiració i reconeixement a la patriota Carme Forcadell. Evidència: el que mereix ser president del parlament ho decideixen els ciutadans, si tot va bé.

Nou comentari