El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El TC tomba el recurs de Forcadell a la sentència i obre la via Estrasburg
  • CA

El Tribunal Constitucional (TC) ha tombat aquest dijous el recurs d’empara que l’expresidenta del Parlament, Carme Forcadell, va presentar contra la sentència del Tribunal Suprem que el 14 d’octubre del 2019 la va sentenciar a onze anys i sis mesos d’inhabilitació per un delicte de sedició. La resolució fa possible que Forcadell porti el cas al Tribunal d’Estrasburg. Aquest és un procés que ja han inciat Jordi Sànchez, Jordi Cuixart, Josep Rull i Jordi Turull.

Els magistrats del TC no han adoptat la decisió per unanimitat, sinó per majoria. Dos dels membres del Tribunal, els progressistes Juan Antonio Xiol i Maria Luisa Balaguer, han informat d’un vot particular. El TC no ha fet pública l’argumentació i s’ha limitat a emetre una nota de premsa on explica que la sentència redactada pel ponent Ricardo Enríquez “descarta, entre altres qüestions, que l’actuació de la demandant com a presidenta del Parlament de Catalunya estigui protegida per la prerrogativa de la inviolabilitat” que recull l’article 57.1 de l’Estatut.

Segons els magistrats, l’article “no pot emparar actuacions de la cambra o dels seus òrgans que són expressió d’un mer poder de fet, al marge per complet del dret i de l’exercici de les funcions que constitucionalment i estatutària té encomanades” la cambra catalana. La sentència completa, igual que els vots particulars, es notificarà i es donarà a conèixer en els pròxims dies. Els magistrats han resolt el recurs de l’expresidenta abans que es dugui a terme la renovació del ple del TC acordada pel PP i el PSOE. El TC encara ha de resoldre els recursos d’Oriol Junqueras, Dolors Bassa, Joaquim Forn i Raül Romeva.

Al llarg de tot el Procés els presos polítics han incidit en la necessitat de recorrer a la via judicial internacional per poder resoldre els seus casos amb garanties. L’independentisme té dipositades les esperances en els tribunals internacionals i desconfien absolutament de les decisions dels tribunals espanyols.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Pelomoxho vividor waterloo a octubre 28, 2021 | 16:08
    Pelomoxho vividor waterloo octubre 28, 2021 | 16:08
    Con lo que le gustaba hacer el signo de Victoria a la bruja lola , pobreta para lo que ha quedado, ni para hacer pastissets....
  2. Icona del comentari de: remigio III a octubre 28, 2021 | 16:20
    remigio III octubre 28, 2021 | 16:20
    Crec que mentre el terrorisme porte toga, en aquest estat ho tenim fotut. Anirà a Estrasburg i, seguirem igual. Atutxa va ser un avís per a navegants. Necessitem a l'OTAN i policies honrats que defensen als jutges honrats i desgraciadament sols els poden tenir de la resta d'Europa. Si els jutges proposats pel pp són nomenats, no haurem canviat les coses per a res. Els mateixos gossos amb igual collars. Tots, o quasi tots, tenen comptes a amagar. És una virtut necessària per entrar a la cúpula de l'extrema dreta.
  3. Icona del comentari de: Jo a octubre 28, 2021 | 19:15
    Jo octubre 28, 2021 | 19:15
    Aquesta colla de mamons no tenen res a fer devant un poble determinat i decidit que ocupi els jutjkats i els foti fora a puntadees de peu. Ara be, qui s'anima??
  4. Icona del comentari de: GAVANENC a octubre 29, 2021 | 09:42
    GAVANENC octubre 29, 2021 | 09:42
    Donçs una altra causa que va a Europa....una altra hostia que els arribará als ñols.....No n'aprenen

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa