Fiscalia, sense treva, recorre al Suprem per tornar a empresonar Forcadell i Bassa

Ofensiva davant Marchena

Sense treva. El ministeri fiscal ha registrat aquest matí el recurs d’apel·lació davant el Tribunal Suprem contra la decisió del Jutjat de Vigilància Penitenciària que va negar la suspensió del tercer grau a Carme Forcadell i Dolors Bassa. Fiscalia entèn que es donen les condicions d’aplicació de l’article 5 de la Llei Orgànica del Poder Judicial, que és la via ràpida, utilitzada pel ministeri públic per suspendre els règims de compliment més beneficiosos pels reus. De fet, en el seu recurs de 9 pàgines, fa una interpretació històrica d’aquest precepte recordant que es va pensar pels condemnats per ETA i el risc de fuga que comportaria la seva excarceració encara que fos per unes hores.

El recurs registrat aporta la interpretació que va fer la mateixa sala en, precisament, la mateixa causa, el 22 de juliol passat, quan d’un cop de ploma va fulminar el tercer grau i, fins i tot, l’aplicació de l’article 100.2, als homes presos polítics. Així, el ministeri públic s’enfronta al jutge de vigilància penitenciària i li retreu que consideri que la suspensió a través de l’article 5 de la LOPJ com una “interpretació analògica” contrària a la protecció dels drets fonamentals. El fiscal opina que la resolució del tercer grau és administrativa i per tant, “el principi de taxativitat o de legalitat penal no impedeix una tasca interpretativa quevagi més enllà de la literalitat de les normes processals, i permet endinsar-se en uan exègesi més d’acord a la del Codi Civil”, és a dir, una interpretació extensiva.

El recurs és una discusió jurídica sobre si s’escau o no la suspensió cautelar mentre es tramita el recurs. De fet, aquest debat ja va ser objecte de polèmica a l’estiu, quan el jutge de vigilància penitenciària va suspendre el tercer grau pels homes i, en canvi, no per a les dones, esperant a què el Tribunal Suprem resolguès. D’aquí que els presos polítics van reingressar en règim de segon grau al juliol, i les dones van trigar cinc mesos més. Ara el fiscal reclama que s’estimi el recurs i acordi la suspensió cautelar del tercer grau dels presos. Ara bé, fiscalia entèn que la presentació d’aquest recurs no suspèn de manera automàtica la semillibertat dels presos.

Comentaris

  Pajaritu 01/03/2021 1:41 pm
  Las sentencias se cumplen enteras. Ni un pas enrere. ¡¡¡ JAJAJAJAJA... JAJAJAJAJA... JAJAJAJAJA !!!
  Ton 01/03/2021 12:28 pm
  Fàstic de fiscalia.
  vendetta 01/03/2021 11:17 am
  no lliurarse al enemic 1 de independencia
  Via Fora els adormits 01/03/2021 10:44 am
  L'escarni, la venjança i revenja dels aparells i del lawfare de l'estat espanyol no tenen naturador. La vil infàmia prompte se'ls hi girarà encara més en contra seva. Desperteu-vos ! Desconnectem-nos tot el què puguem de l'estat espanyol i preparem-nos per la independència.
  Ricard 01/03/2021 10:31 am
  Més "taula de diàleg".

Nou comentari