El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Felip VI i el seu discurs de Nadal: totes les travesses
  • CA

El rei espanyol, Felip VI, tornarà a dirigir-se el vespre d’aquest 24 de desembre a tots els ciutadans de l’Estat en el seu discurs habitual de Nadal. El gran dubte que plana ara mateix sobre el Palau de la Zarzuela és si el monarca ha decidit condemnar els escàndols financers del seu pare, Joan Carles I, o si deixarà aquesta polèmica de banda.

L’empatia serà l’impuls dominant del discurs, a més de l’agraïment a tots els que han lluitat a primera línia contra la pandèmia” publica aquest dijous El País. El diari apunta que “aquest podria ser l’eix del discurs i quasi el seu únic tema”.

Per altra banda, La Vanguardia també sosté que el discurs que es va gravar dimarts se centrarà en la pandèmia del coronavirus. No obstant, explica que en el discurs dirà que la monarquia ha de vetllat “per la dignitat de la institució, preservar el seu prestigi i observar una conducta íntegra, honesta i transparent, com correspon a la seva funció institucional i a la seva responsabilitat social”.

Passarà de puntetes pels escàndols que afecten al seu pare i, fins i tot, indirectament, podria fer alguna referència a la carta que li van enviar un grup de militars”: és el que publica el diari Público.es. El mitjà apunta que el més probable és que generalitzi en contra de la corrupció o pisi èmfasi en la necessitat de l’exemplaritat en els comportaments públics”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa