Felip VI diu que la Constitució és “l’origen de la legitimitat de tots els poders”

El rei espanyol diu que tots els ciutadans hi estan "incondicionalment compromesos"

El rei espanyol, Felip VI, ha fet aquest dimecres una defensa de la Constitució en el seu missatge de la Pasqua Militar: “És el camí lliure i democràticament decidit pel poble espanyol, i tots hi estem incondicionalment compromesos perquè és l’origen de la legitimitat de tots els poders i institucions de l’Estat“. El monarca ha destacat que aquesta legitimitat “es renova cada dia, respectant-la i observant-la”. A diferència de la ministra de Defensa, Margarita Robles, Felip VI no ha fet cap referència als exmilitars que en un xat parlaven d’afusellar milions d’espanyols. Ha destacat que la Carta Magna “reconeix les llibertats i els drets, i que consagra els valors d’ordre democràtic i també els deures als quals tots estem subjectes”.

Felip de Borbó també ha dit que aquest ha estat un any “molt dur” i ha lloat la tasca dels militars que durant la crisi del coronavirus han fet “una feina extraordinària”, tant dins com fora del territori espanyol.

El monarca espanyol ha traslladat el reconeixement als membres de les forces armades que “amb entrega, valor, lleialtat i humanitat vetllen per la defensa on Espanya ho necessita, juntament amb els aliats”. I ha celebrat que malgrat la pandèmia “es compleixen els objectius i se superen els reptes en Defensa, tot i que de vegades calguin ajustos”.

També els ha animat a “continuar desenvolupant” les seves tasques durant el 2021 “al servei de la societat espanyola”. Setmanes després de la polèmica carta adreçada a ell mateix per part d’un grup de militars retirats, en què criticaven el govern del PSOE i Podemos, ha assegurat que sent un “profund orgull de formar part de la família castrense” i els ha traslladat el seu “permanent suport de la corona”.

A l’acte solemne de celebració de la Pasqua Militar, celebrat al Palau Reial de Madrid i marcat enguany per la pandèmia, hi ha assistit el president del govern espanyol, Pedro Sánchez; la ministra de Defensa, Margarita Robles, i el d’Interior, Fernando Grande-Marlaska.

Comentaris

  LSO 06/01/2021 10:49 pm
  La podrida constitución.
  Jo 07/01/2021 8:16 am
  Calla i amagat desgraciat, ets el fill i hereu d'una familia de lladres i assassins criminals, quin cony de legitimitat proclames. Renuncia, demana perdó en nom de la famiglia i fot el camp, aixo si torna el que heu robat.
  odisea 07/01/2021 9:04 am
  la constitucion que ellos novotaron.

Nou comentari