El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
L’Eurocambra insisteix a investigar la virtual ingerència russa en el Procés
  • CA

Continua el mantra de la suposada ingerència russa en el Procés sobiranista a Catalunya. Ara, els eurodiputats espanyols han aconseguit que el Parlament Europeu reclami a la Unió Europa afrontar la “ingerència estrangera en processos democràtics” i les campanyes de desinformació apuntant com exemple el virtual “vincle entre l’independentisme català i Rússia”. De fet, la resolució aprovada avui en una mena de comissió constituida ad hoc batejada com a “Comissió Especial sobre Ingerències Estrangeres a Tots els Processos Democràtics de la Unió Europea, en particular la Desinformació”.

La resolució que s’ha aprovat per 25 vots a favor, 8 en contra i una abstenció, inclou un informe amb què es demana “investigar a fons” diversos exemples “d’ingerències”. En aquest paquet hi inclou, suposats intents de manipulació del referèndum del Brexit, per la sortida del Regne Unit de la Unió Europea o, fins i tot, les eleccions presidencials franceses de 2017. El mateix document remarca els indicis sobre la influència russa en les eleccions nord-americanes que van entronitzar Donald Trump a la Casablanca, així com el suport a agents d’extrema dreta a França, Alemanya, Itàlia o Austria.

Part de la resolució aprovada per l'Eurocambra sobre la ingerència russa a Catalunya
Part de la resolució aprovada per l’Eurocambra sobre la ingerència russa a Catalunya

En aquest paquet inclouen, i subratllen, les “informacions recents sobre els contactes estrets i regulars entre funcionaris russos i representants d’un grup de secessionistes catalans a Espanya”. Uns fets que reclamen que una “investigació en profunditat. De fet, exposen el cas català com un exemple dels ” constants intents de Rússia d’explotar qualsevol assumpte que pugui per promoure la desestabilització interna i la desunió a la UE”. Les maniobres de la diplomàcia espanyola en l’àmbit internacional per insistir en la idea que Rússia està rere l’independentisme és un treball habitual i recurrent, que fins i tot, han fet públic.

L’Eurocambra insisteix que la UE s’ha de dotar d’eines per respondre als casos de ciberamenaces, desinformació i maniobres de polarització, perquè no té “prou” mitjans i això converteix Europa en un blanc fàcil. “Això s’exacerba pels buits legals a la legislació i la falta de coordinació entre països de la UE”, conclou l’informe.

Una imatge de la votació a la comissió del Parlament Europeu/PEP
Una imatge de la votació a la comissió del Parlament Europeu/PEP

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Gonzalo a gener 26, 2022 | 01:36
    Gonzalo gener 26, 2022 | 01:36
    Bravo por la Eurocamara. Ya era hora de que investigasen a fondo todas las injerencias rusas en países democráticos. A más de uno se le habrá puesto una corbata nueva, con forma ovalada.
  2. Icona del comentari de: Claravalls a gener 26, 2022 | 08:31
    Claravalls gener 26, 2022 | 08:31
    Doncs, això, que més voldríem els catalans/es que Rússia hagués intervingut el el procés de independència de Catalunya. Més val ser rus que caganols...estem farts del ñordos i del seu genocidi.Fora colonos de Fora de Catalunya tots els immigrants i fills d'immigrants espanyols inadaptats. Catalunya no és ni serà mai España.//*// Som República.//*//
  3. Icona del comentari de: Doctor Strangelove a gener 26, 2022 | 08:51
    Doctor Strangelove gener 26, 2022 | 08:51
    Sabeu qui és relaciona amb delinqüents? Doncs, precisament els delinqüents! No sé si als hiperventilats els hi ha quedat clar. S'ha de ser un sabatot per defensar al batxiller pro rus i tots els seus subdits, sabent els contactes que han tingut amb la tirania russa! Doc.
  4. Icona del comentari de: Pere Llimonera i Citronell a gener 26, 2022 | 10:17
    Pere Llimonera i Citronell gener 26, 2022 | 10:17
    https://elmon.cat/politica/eurocambra-investigar-virtual-ingerencia-russa-proces-357787/ 'El Món ens mira' ... Ja, ja, ja... Ya os conocen y saben que hay mucho 'pajarraco' en la Burbuja del Nacional-Catalanismo separata supremata... Tanto adoctrinamiento enfermizo al final, pasa factura, porque mientras muchos ya han comprendido la falsedad e impostura de todo esto, algunos -minorías enfermas- están fuera de Sí... y son capaces de pactar, no con Putin, sino con el Diablo por no abandonar su cerrazón...
  5. Icona del comentari de: Y digo yo, ahora estos mierdas supremacistas golpistas ,¿ están a favor de que Rusia invada Ucrania?.. a gener 26, 2022 | 10:27
    Y digo yo, ahora estos mierdas supremacistas golpistas ,¿ están a favor de que Rusia invada Ucrania?.. gener 26, 2022 | 10:27
    Cada vez dais más asco, las democrácias mundiales ya conocen vuestra mierda.
  6. Icona del comentari de: N a gener 26, 2022 | 10:53
    N gener 26, 2022 | 10:53
    Tan insistir tant insistir, al final als russos se'ls inflaran els nassos i ves a saber si aleshores sí ho faran de veritat. En qualsevol cas, faran una comisió a l'Eurocambra per investigar la col·laboració del CNI i el Gobierno de España amb els autors dels atentats hijadistes de Barcelona i Cambrils del 2017 (tal com va assegurar Villarejo)? Cada vegada més decepcionat amb Europa. Diguin el que vulguin, però a la llarga els anglesos tindran més raó que un sant pel que fa a marxar de la Unió Europea.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa