El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
L’ONU reclama a Espanya que investigui l’espionatge amb Pegasus

Tres relators especials de les Nacions Unides han reclamat a Espanya que investigui amb profunditat la trama d’espionatge massiu contra l’independentisme realitzat amb el programa Pegasus. En una resolució enviada a la Moncloa, els relators especials de l’ONU sobre qüestions de minories, sobre promoció i protecció del dret a la llibertat d’opinió i expressió i sobre els drets a la llibertat de reunió pacífica i d’associació han exigit a l’estat espanyol que “investigui, processi i imposi les sancions adequades” per l’escàndol del Catalangate.

Els tres experts també demanen col·laboració al govern espanyol per esclarir el funcionament del programa Pegasus, que suposadament només el poden comprar governs, i que enviïn tota la documentació necessària que justifiqui l’espionatge a polítics i activistes independentistes. Cal recordar que tant la Moncloa com el Centre Nacional d’Intel·ligència han justificat l’ús de Pegasus contra una vintena d’independentistes perquè era un espionatge aprovat pel Tribunal Suprem. Fins ara el govern espanyol ha evitat tota autocrítica i l’únic moviment que ha fet ha estat cessar la directora del CNI, oficialment perquè els serveis d’intel·ligència també van espiar Pedro Sánchez i el seu govern.

L’actual directora del CNI, Esperanza Casteleiro, amb la seva predecessora, Paz Esteban / Europa Press

L’ONU demana a Espanya que protegeixi els drets de les víctimes de Pegasus

La resolució respon a una comunicació enviada per la secretària general d’ERC, Marta Rovira, en nom de diversos membres del partit afectats per Pegasus, però també “en coordinació amb la resta d’organitzacions afectades pel Catalangate”, segons han informat els republicans. El text també reclama a l’estat espanyol que prengui “totes les mesures necessàries per protegir els drets fonamentals” de les víctimes i “mesures efectives” per evitar que es torni a repetir un escàndol semblant.

Tot i que els relators donen dret a rèplica a l’estat espanyol, consideren que la informació que han rebut fins ara és “prou fiable” per a considerar que la qüestió requereix una “atenció immediata” i mostren la seva “gran preocupació” per l’existència d’un “programa d’espionatge extens i ben coordinat” sobre activistes i polítics independentistes. Els experts de les Nacions Unides consideren que l’ús de Pegasus ha vulnerat els drets bàsics dels espiats.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Josep a gener 03, 2023 | 13:40
    Josep gener 03, 2023 | 13:40
    dos lloros i un menjatites, mentre en patufet recull les caques de la moncloa
    18
    Icona de dislike al comentari de: Josep a gener 03, 2023 | 13:40 18
    Respon
    • Icona del comentari de: A en Josep a gener 03, 2023 | 16:37
      A en Josep gener 03, 2023 | 16:37
      N'estem farts de comentaris mofa i insultants de falsa bandera d'espanyolistes ressentits sense arguments. Josepet, babaus com tu no ens fareu espanyols. No insulta qui vol, sinó qui pot.
      • Icona del comentari de: Gonzalo a gener 03, 2023 | 20:39
        Gonzalo gener 03, 2023 | 20:39
        Desde el día que os pusisteis el huevo frito de papel encima de la cabeza mientras berreabais andapandanchia, sois la mofa mundial. Haberlo pensado antes de hacer el ridículo. Jajaja!
        • Icona del comentari de: Gonzalo a gener 03, 2023 | 20:50
          Gonzalo gener 03, 2023 | 20:50
          Aquí tenemos al tocayo trolete! Jajaja!
      • Icona del comentari de: Josep a gener 04, 2023 | 13:20
        Josep gener 04, 2023 | 13:20
        els d'erc si que sou babaus i españolets, a més de curtets com el vostres patufet barbut i mossèn borni
        • Icona del comentari de: @Josep a gener 04, 2023 | 16:00
          @Josep gener 04, 2023 | 16:00
          Brams d'ase no pugen al cel. No t'hi escarrassis més, ningú et fa cap cas, tros de quòniam de falsa bandera espanyolista i provocador, no arribés més enllà d'annexionista ximplet i torracollons.
  2. Icona del comentari de: Gonzalo a gener 03, 2023 | 14:04
    Gonzalo gener 03, 2023 | 14:04
    Que puedes esperar de una "investigación" según la cual ahora dicen que el pianista Comín no fue espiado. Que fue un error. Independientemente de eso, ya sabéis dónde va a ir a parar esa "exigencia" o "reclamación", verdad? Bob esponja se va a limpiar el culo con ella. Jajaja! Indepres amargados vomitando bilis en 3...2...1... jajaja!
    • Icona del comentari de: Gonzalo a gener 03, 2023 | 14:21
      Gonzalo gener 03, 2023 | 14:21
      Ja ja ja cojones
      • Icona del comentari de: Gonzalo a gener 03, 2023 | 14:38
        Gonzalo gener 03, 2023 | 14:38
        Y aquí tenemos a mi trolete! Jajaja!
        • Icona del comentari de: Gonzalo a gener 03, 2023 | 16:31
          Gonzalo gener 03, 2023 | 16:31
          Primero: ese es el tocayo laZinaZi. El que se hace pasar por mi. Segundo: si fuese yo, que pasa? Y para vuestro interés, no soy yo. Jajajaja!
    • Icona del comentari de: Gonzalo a gener 03, 2023 | 16:33
      Gonzalo gener 03, 2023 | 16:33
      Venga, trolete laZi, ponte un nick propio. Es muy facil. Hasta un gilipollas lo hace.
    • Icona del comentari de: Gonzalo a gener 03, 2023 | 16:50
      Gonzalo gener 03, 2023 | 16:50
      Buen intento, trolete laZi. Te metes con mi nick y en mi boca... me pones una frase....Este es todo mi nivel? Yo estoy muy tranquilo. Jajaja!
      • Icona del comentari de: Gonzalo a gener 03, 2023 | 20:40
        Gonzalo gener 03, 2023 | 20:40
        3 mensajes del trolete en 17 minutos! 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣
    • Icona del comentari de: manuel a gener 07, 2023 | 18:17
      manuel gener 07, 2023 | 18:17
      No sé qui té la bilis descontrolada.
  3. Icona del comentari de: Espanya fa por a gener 03, 2023 | 14:15
    Espanya fa por gener 03, 2023 | 14:15
    Els espanyols no surten del seu model dictatorial. Amb Catalunya treuen tots el seu franquisme. Ospes i el PP com les gasta. He sentit la Cuca i m'ha fet angoixa, quina ràbia tenen, quin odi entre ells i vers els catalans. Freda, mentidera, amb mitges veritats, venjativa, violenta... Adéu Espanya
    • Icona del comentari de: Gonzalo a gener 03, 2023 | 14:40
      Gonzalo gener 03, 2023 | 14:40
      Ya te vas? Ya era hora! Y no te olvides del DNI ni del pasaporte español. Y suerte en la vida, amargado/a!
      • Icona del comentari de: Gavanenc a gener 03, 2023 | 16:26
        Gavanenc gener 03, 2023 | 16:26
        Sí, Gonzalo, qui ja se n'han anat voluntàriament a Espanya son personatges com en Boadella, Rivera, Sanchez-Camacho, DeAlonso, Arrimadas, Girauta, Espejo... de moment han aprofitat que no han necessitat la documentació que esmentes. Segurament els repatriats a Espanya s'incrementaran. És lògic i comprensible, l'habitat més favorable per als xovinistes espanyols és cap a ponent, allà diuen que se'ls hi en va tot d'una la cara de pomes agres i agra amargor que gasten al nostre país, sembla que els hi prova i aquí ningú els troba a mancar per a res.
        • Icona del comentari de: Gonzalo a gener 03, 2023 | 20:42
          Gonzalo gener 03, 2023 | 20:42
          Te equivocas. No se han ido a España. Ya estaban en España. Jajaja! Repatriados, dice....jajaja!
          • Icona del comentari de: Gonzalo a gener 03, 2023 | 20:54
            Gonzalo gener 03, 2023 | 20:54
            Jajajaja! 5 mensajes de mi trolete en 20 minutos! 🤣🤣🤣🤣🤣🤣 Jajajaja!
            2
            Icona de dislike al comentari de: Gonzalo a gener 03, 2023 | 20:54 10
      • Icona del comentari de: Tu Padre a gener 03, 2023 | 19:48
        Tu Padre gener 03, 2023 | 19:48
        Bon any desgraciat el DNI de merda te data de caducitat com el teus borbons i el seu miserable regne. Es espaÑol quien no,puede ser otra cosa. Bona nit malparit.
        • Icona del comentari de: Gonzalo a gener 03, 2023 | 20:43
          Gonzalo gener 03, 2023 | 20:43
          Pues cuando te vaya a caducar, recuerda de renovarlo. Que la multa son unos 300 euros. Jajaja!
          • Icona del comentari de: Tu Padre a gener 04, 2023 | 00:03
            Tu Padre gener 04, 2023 | 00:03
            Bona nit CarroÑa.
            5
            Icona de dislike al comentari de: Tu Padre a gener 04, 2023 | 00:03 4
          • Icona del comentari de: Gonzalo a gener 04, 2023 | 12:22
            Gonzalo gener 04, 2023 | 12:22
            Así me gusta. Que les des las buenas noches a tus hijos.
            3
            Icona de dislike al comentari de: Gonzalo a gener 04, 2023 | 12:22 6
  4. Icona del comentari de: joandoménec a gener 03, 2023 | 15:33
    joandoménec gener 03, 2023 | 15:33
    Espanya no entén de lleis, ni de demandes internacionals, ni jutges europeus...el seu orgull imperial els encega. El seu món és el dels punys i les pistoles.
  5. Icona del comentari de: Cal dir-ho a gener 03, 2023 | 16:14
    Cal dir-ho gener 03, 2023 | 16:14
    Exactament l'ONU va reclamar al regne d'Espanya que investigui l’espionatge CatalanGate... fa dos mesos. Avui s'ha fet públic tal com fa l'ONU amb llurs resolucions, primer les envia a l'estat afectat i 60 dies després ho fa públic.
  6. Icona del comentari de: Gonzalo a gener 03, 2023 | 16:14
    Gonzalo gener 03, 2023 | 16:14
    El dramita del dia martes. Jajajaja.
  7. Icona del comentari de: Català a gener 03, 2023 | 16:49
    Català gener 03, 2023 | 16:49
    No cal que el govern de Madrid investigui res; han sigut ells qui ho han fet.
  8. Icona del comentari de: Delfí Artós a gener 03, 2023 | 17:00
    Delfí Artós gener 03, 2023 | 17:00
    La motxilla dels despropòsits de l'estat espanyol s'omple poc a poc, però, sense aturador. Que un estat i llurs poders i aparells prioritzin la fal·làcia de la unitat d'Espanya abans que no la llibertat dels ciutadans, la democràcia i els drets fonamentals, ja té aquestes coses. Les reaccions d'Espanya, i de la claca xovinista espanyola cada volta que els hi criden l'atenció i els hi fan tocs d'alerta des d'institucions internacionals, ho diu tot.
  9. Icona del comentari de: Sinforosa Figuerola a gener 03, 2023 | 17:14
    Sinforosa Figuerola gener 03, 2023 | 17:14
    Aquesta reclamació sobre el Catalangate de l'ONU que Espanya va rebre fa dos mesos i que avui s'ha fet pública segons els protocols de l'ONU, rebé una resposta de l'estat espanyol que fa riure, l'heu llegida ? Per a molts d'intel·lectuals, agents, polítics espanyols i el propi estat espanyol, és clar, la unitat d’Espanya és el seu màxim valor polític, i no pas uns altres, d'aquí que en nom de la unitat d'Espanya tot els hi val, si més no s'ho pensen, i se'n foten de tothom. Se n'adonen que els ridícul se'ls hi engrandeix com més va més ?
    • Icona del comentari de: Gonzalo a gener 03, 2023 | 20:47
      Gonzalo gener 03, 2023 | 20:47
      Alguien hace caso a lo que diga la ONU? Israel-palestina. UK-islas chagos. Nadie hace caso a una declaración o "exigencia" de la ONU. Y España no va a ser la primera que lo haga.
      • Icona del comentari de: doctor Strangelove a gener 03, 2023 | 22:03
        doctor Strangelove gener 03, 2023 | 22:03
        Gonzalo, Espanya es la verguenza de la UE, ya nadie nos respeta.
      • Icona del comentari de: Gonzalo a gener 03, 2023 | 23:04
        Gonzalo gener 03, 2023 | 23:04
        Jajaja! Aquí tenemos a mi tocayo tontete! Si fuese yo, que pasa? 🤣🤣🤣🤣🤣 Jajajaja!
  10. Icona del comentari de: Ehem ! a gener 03, 2023 | 22:31
    Ehem ! gener 03, 2023 | 22:31
    Vantar-se de l'incompliment de drets elementals i bàsics i fer mofa de l'ONU per parts dels xovinistes espanyols, con en Gonzalo, no és pas nou. Durant el règim dictatorial ja deien "si ellos tienen ONU, nosotros tenemos dos" i restaven tant amples. Aleshores era en resposta a una altra resolució de l'ONU, concretament contra el règim de Franco, aprovada el 1946 per 34 vots a favor, 6 en contra i 13 abstencions, en resposta el govern espanyol organitzà una manifestació patriòtico-xovinista a la Plaza d'Oriente de Madrid... Malauradament l’Espanya de Franco ingressà el 1955 a les Nacions Unides, així una dictadura aliada de Hitler, s’establia a l’ONU gràcies als interessos de les "grans" democràcies. Ara al segle XXI la comparsa i claca de l'estat espanyol, Gonzalo, sembla molt "coherent."
    • Icona del comentari de: Gonzalo a gener 04, 2023 | 12:25
      Gonzalo gener 04, 2023 | 12:25
      Y cuando franco murió tranquilamente en la cama, la ONU puso todas las banderas del edificio a media asta, y se guardó un minuto de silencio que no fue interrumpido. A ver si os enteráis, banda de borregos, que los países no tienen aliados. Solo tienen intereses. Y los separatistas catalanes no suscitais interés alguno en la comunidad internacional. Pasan de vosotros.
      • Icona del comentari de: Gonzalo a gener 04, 2023 | 13:00
        Gonzalo gener 04, 2023 | 13:00
        Jajajaja! Otro mensaje de mi trolete! 🤣🤣🤣🤣🤣🤣 🤣🤣Jajajaja !
  11. Icona del comentari de: Ricard a gener 04, 2023 | 09:03
    Ricard gener 04, 2023 | 09:03
    Turquia, Corea del Nord o Iran reaccionen exactament igual com ho fa la Gran Castella. Se'n diu Estat criminal.
  12. Icona del comentari de: escanya a gener 04, 2023 | 10:22
    escanya gener 04, 2023 | 10:22
    Què s'han cregut aquests europeus?. Que Escanya ha de donar explicacions?. A sant de què?. Escanya fa el que li rota, no dóna explicacions i no permet ingerències de ningú.
    • Icona del comentari de: Jeroni Munyós a gener 04, 2023 | 12:58
      Jeroni Munyós gener 04, 2023 | 12:58
      Cal que et posis una mica al dia i t'espolsis tota la caspa i la síndrome de l'ocupat, que dus al damunt. Què vols dir amb aquests "europeus"? Per a començar els catalans som europeus i l'ONU és una organització mundial de la qual en fan part 193 estats dels 200 i escaig estats independents que hi ha al món, inclosos estats europeus. És l'hora d'aprendre a distingir l'Europa com a continent format pels territoris del supercontinent eurasiàtic, com a societat i desenvolupament històrico-cultural i a banda les organitzacions i associacions d'estats europeus entre els quals hi ha la Unió Europea, l'EFTA (l'Associació Europea de Lliure Comerç), el Consell d'Europa etc. No s'ho val.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa