El líder del Partit Popular, Alberto Núñez Feijóo, ha promès que si governa legislarà perquè el castellà “no sigui una llengua estrangera a Catalunya”. “Direm als jutges que segueixin aplicant la Constitució, l’Estatut i les sentències del Tribunal Constitucional. No els deixarem sols i no acceptarem que l’espanyol sigui una llengua estrangera a Catalunya”, ha afirmat Feijóo en una entrevista dominical a El Mundo.

“Amb aquest marc, i en l’exercici de les competències exclusives de l’Estat, si és necessari, legislarem i, amb jutges que apliquin la legislació i sentències en cas d’incompliment, actuarem“, ha continuat el líder del PP, que també ha criticat el protagonisme de l’independentisme en la política espanyola: “És contrari a la Constitució i a la convivència”.

El nou líder del PP, Alberto Núñez Feijóo, al congrés del partit / ACN

Aposta per invertir a Catalunya i rebaixar impostos

“Respecte a Catalunya, parlar de com invertir, millorar l’economia, rebaixar els impostos…., a això mai ens hi negarem. Però, pensar que s’ha de dialogar amb Eesquerra Republicana per transitar cap a una Catalunya on l’espanyol sigui un idioma estranger, en la que es negocia l’incompliment de sentències, en la que es pretén seguir amb actes de sedició i reclama que es retiri del Codi Penal, doncs… un president del govern no està autoritzat a fer-ho”, ha reflexionat Feijóo.

El líder popular ha parlat sobretot del conflicte del 25% de castellà i ha reiterat que “no pot estar a l’ordre del dia negociar amb la Generalitat incomplir una sentència. Si el govern espanyol ho fa, és que no és un govern”, ha insistit el president del PP, que ha apostat per un “marc de bilingüisme cordial, que protegeixi el català i el castellà”.

Feijóo titlla Sánchez de “president en recessió”

Pel que fa a l’Estat, Feijóo ha criticat la ‘deriva’ del PSOE i del govern de Pedro Sánchez. “Hi ha cansament. L’opinió pública observa que a Espanya tenim un president en recessió i un govern en crisi. El relat dels mitjans mostra un curs polític de divisió, de debilitament i d’enfrontament en el govern i això, més que una política econòmica que ja no aguanta més, suposa una enorme desafecció”, ha assegurat el líder del PP. “Hi ha un cansament amb la política espanyola? No, hi ha un cansament amb aquest govern. Si avui hi hagués eleccions, estic segur que tindria una majoria suficient. Absoluta? No ho sé, però suficient, sí”, ha conclòs Feijóo.

Més notícies
Un ciclista i diversos turismes sota la pluja a l'Avinguda Paral·lel de Barcelona aquest estiu | ACN

Alerta per pluges intenses a diferents indrets de Catalunya

Notícia: Alerta per pluges intenses a diferents indrets de Catalunya
Comparteix
Protecció Civil ha activat la prealerta del pla d'emergències Inuncat del migdia fins aquesta nit en 11 comarques
Notícia: Alerta per pluges intenses a diferents indrets de Catalunya - Mobile
Les noves furgonetes Wolskwagen i Mercedes d'ARRo i BRIMO presentades fa mesos i que ara tenen problemes/Mossos

Fiasco amb les noves furgonetes dels antiavalots dels Mossos d’Esquadra

Notícia: Fiasco amb les noves furgonetes dels antiavalots dels Mossos d’Esquadra
Comparteix
La suspensió de les Volkswagen de les ARRO s’ha d’aixecar perquè topen amb les voreres
Notícia: Fiasco amb les noves furgonetes dels antiavalots dels Mossos d’Esquadra - Mobile
Agents dels Mossos d'Esquadra i Bombers de la Generalitat treballen en l'accident de l'autobús bolcat a Rubió

Data de publicació: dissabte 30 de juliol del 2022, 23:11

Localització: Rubió

Autor: Mar Martí

Dos ferits greus en bolcar un autocar amb 47 passatgers

Notícia: Dos ferits greus en bolcar un autocar amb 47 passatgers
Comparteix
L'accident s'ha produït a Rubió, entre els nuclis de Can Alsina i Can Tató
Notícia: Dos ferits greus en bolcar un autocar amb 47 passatgers - Mobile
La sala magna del Palau de Justícia d'Andorra on se celebra el ja llarguíssim judici del BPA/Toni Solanellas

Advocats andorrans intenten aturar el judici de la BPA pel paper de l’agent encobert Basilio

Notícia: Advocats andorrans intenten aturar el judici de la BPA pel paper de l’agent encobert Basilio
Comparteix
Anotacions a l'agenda de Villarejo i documents classificats als EUA, la clau de volta
Notícia: Advocats andorrans intenten aturar el judici de la BPA pel paper de l’agent encobert Basilio - Mobile

Comentaris

 1. Icona del comentari de: Vsi a juliol 31, 2022 | 12:37
  Vsi juliol 31, 2022 | 12:37
  Un altre feixista que mai a trepitjat Catalunya, que vol imposar el seu monolingüisme de merda.
 2. Icona del comentari de: reslista a juliol 31, 2022 | 12:42
  reslista juliol 31, 2022 | 12:42
  En catala diem qui te gana somia pa, o que es lo mateix que dir que hi ha individus que somien en el no podran fer mai
 3. Icona del comentari de: Joan de l'Os a juliol 31, 2022 | 13:05
  Joan de l'Os juliol 31, 2022 | 13:05
  Cap diferència amb el PSOE i el sr.Illa i tots els del 155. Els únics que no hio saben veure són els d'ERC i Comuns que estan encantats d'empassar-se les mentides de la Taula de la rendició sobre el catala i tot el què convingui. Els del PP almenys van a pit descobert, sempre és d'agrair
  • Icona del comentari de: Pere Llimonera i Citronell a juliol 31, 2022 | 18:49
   Pere Llimonera i Citronell juliol 31, 2022 | 18:49
   Supongo que sabes, "Joan de l'Os", que el Catalán nunca ha sido la única lengua, ni la original de Catalunya; además de que es, en realidad, el dialecto occitano "Lemosín/Llemosí", -que es el Catalán hoy-, traído e impuesto por colonos de allende los Pirineos al emigrar, colonizar, importar e imponer a la población existente en la "Pell de Brau" ese habla que muchos de ellos utilizaban en lo que hoy es Francia... Vamos, que el Español o Castellano N0 lo trajo ni lo impuso el Paquito, sino que existía y era usado desde siglos antes... y, efectivamente, los supremacistas del Nacional Catalanismo han querido borrar todo poso de realidad y verdad histórica para tratar de imponer su Historia inventada y su visión cultural y lingüística impostada, cuando la realidad es otra y mucho mas compleja que las simplezas falaces que predican en sus sermones suprematas independencieros anti-Democráticos... Ya es hora de restablecer los derechos de todos los Catalanes, la verdad de las cosas, la Democracia y el Estado de Derecho...
   • Icona del comentari de: Delfí Artós a juliol 31, 2022 | 20:30
    Delfí Artós juliol 31, 2022 | 20:30
    No en feu cap cas de les aixecades de camisa d'en Llimonera, si l'espanyol hagués estat llengua de Catalunya abans que l'imposessin els castellans, sense dubte "l'espanyol" de Catalunya tindria variants dialectals tal com tenen totes les llengües pròpies. És a dir l'espanyol o castellà té varietats regionals, locals, geogràfiques... Solament cal desplaçar-se per viles, ciutats, valls, planes, llogarets... de Castella (la Nova i la Vella), Andalusia, Múrcia, Extremadura, la Rioja, Cantàbria (fins i tot l'Aragó on la llengua castellana ha substituït majoritàriament l'aragonès). En tots aquests territoris es fan paleses les varietats regionals i locals, solament cal parar l'orella i fins i tot el vocabulari local. Fins i tot, és clar, els territoris de llengua pròpia del País Valencià tenen la seva variant pròpia. Així un català que parli en espanyol no és possible identificar-lo si és d'Amposta, la Seu d'Urgell o de Figueres (feu-ne la prova si en sou "negacionistes" o no us ho creieu). Això és així perquè els catalans hem aprés i parlem el castellà o espanyol estàndard, a banda dels residents o catalans d'origen de territoris on els castellà o espanyol és llengua pròpia, que saben parlar el castellà d'on son originaris (sobretot si son recent arribats). No cal dir que si parlen en català una persona ampostina, una urgellenca i una figuerenca s'identifica perfectament i ràpidament el seu origen (fins i tot dins de les comarques del Montsià, l'Alt Urgell o l'Empordà hi ha varietats locals !) Tot això descrit no és cap descobriment ni "invent", és el sentit comú. El castellà de Catalunya és el de l'administració sota sobirania castellano-espanyola i dels funcionaris espanyols. Els catalans parlem l'espanyol estàndard per això no en sabem diferenciar-ne l'origen geogràfic interior de Catalunya a partir del castellà. Una altra cosa és l'accent d'una persona catalanoparlant quan s'expressa en castellà que té un marcat accent, fins al punt que actors i periodistes catalans que van a treballar a Madrid, tradicionalment fan "cursets" de dicció espanyola.
   • Icona del comentari de: El cid campejador a juliol 31, 2022 | 21:59
    El cid campejador juliol 31, 2022 | 21:59
    vols democracia y estado de derecho? doncs hauràs de tolerar un referendum oficial i respectar el que surti.
   • Icona del comentari de: FRAN BCN a agost 01, 2022 | 12:10
    FRAN BCN agost 01, 2022 | 12:10
    Pere Llimonera, els teus arguments revisionistes els he llegit en digitals ultres espanyolistes per justificar no se pas què?. Deus ser llicenciat per la Universitat de Can Pixa...
 4. Icona del comentari de: Molt de miserable a juliol 31, 2022 | 13:15
  Molt de miserable juliol 31, 2022 | 13:15
  No et preocupis, Mafióos, els polítics "independentistes" son com tu, només volen prevendes pel partit i prometent enganys per vots. Però l'Independentisme deixarà de condicionar españa quan tinguem l'Estat Català. Ja falta menys.
 5. Icona del comentari de: Català a juliol 31, 2022 | 13:22
  Català juliol 31, 2022 | 13:22
  Ja ens ho pensem. Doncs nosaltres volem què ho sigui, entesos, espanyol de merda?.
 6. Icona del comentari de: Presoner núm. 41003003 a juliol 31, 2022 | 13:28
  Presoner núm. 41003003 juliol 31, 2022 | 13:28
  Ah, el castellà no és tan sols una llengua estrangera, és una llengua estrangera imposada manu militari que està desplaçant el català, com tots els colons saben molt bé.
 7. Icona del comentari de: X2 a juliol 31, 2022 | 13:36
  X2 juliol 31, 2022 | 13:36
  Fora els ocupants feixistes i traficants, fora gentussa
 8. Icona del comentari de: fat boy a juliol 31, 2022 | 13:38
  fat boy juliol 31, 2022 | 13:38
  Es a dir, que no vol que sigui com el catala al Xarneguistan.
 9. Icona del comentari de: Mike a juliol 31, 2022 | 15:08
  Mike juliol 31, 2022 | 15:08
  Aquesta gent no està bé
 10. Icona del comentari de: Esturat a juliol 31, 2022 | 15:32
  Esturat juliol 31, 2022 | 15:32
  La coca de sanjuanxo tampoc
 11. Icona del comentari de: Feijoo, droga i amuguitos criminales a juliol 31, 2022 | 16:10
  Feijoo, droga i amuguitos criminales juliol 31, 2022 | 16:10
  Gallego i amic de traficants de droga i d'armes, forrat pe4 del8nquents comuns amiguitos de yate.
 12. Icona del comentari de: Català a l'escola i arreu a juliol 31, 2022 | 16:15
  Català a l'escola i arreu juliol 31, 2022 | 16:15
  Què és això del castellà? Alguna cosa relacionada amb les colles castelleres?
  • Icona del comentari de: Nita a agost 01, 2022 | 15:27
   Nita agost 01, 2022 | 15:27
   El gallec,el basc el catala i el castella son llengua espanyola.El castellà només es la llengua de castella que volen imposar a tot el territori .
 13. Icona del comentari de: M.Rajoy a juliol 31, 2022 | 16:24
  M.Rajoy juliol 31, 2022 | 16:24
  Ara mateix la llengua extranjera a catalunya es el català tros de soca.
 14. Icona del comentari de: sS a juliol 31, 2022 | 16:28
  sS juliol 31, 2022 | 16:28
  I un pollós traficant i corrupte ens ve a dir el que exactament ???
 15. Icona del comentari de: fideli a juliol 31, 2022 | 17:14
  fideli juliol 31, 2022 | 17:14
  la prioritat, el narcotràfic... aquest, mai a Catalunya.
 16. Icona del comentari de: Francesc Font a juliol 31, 2022 | 17:21
  Francesc Font juliol 31, 2022 | 17:21
  Sobre Feijoo i les llengües. Recordo que cap als anys seixanta del segle passat hi va haver a Barcelona força bars portats per gallecs. Quan parlaven entre ells, o amb clients també gallecs, ben poca cosa s'entenia. Cosa que normal i lògica. Anys després, i per feina, vaig fer dues estances d''un parell de setmanes a Galícia. Vaig anar per força pobles, i quan parlaven entre ells, tampoc no entenia gaire cosa. Cosa encara més normal... I ara quan sento Feijoo parlar en gallec a un míting o al seu Parlament "regional", passa que ho entenc tot. No sé és que de sobte he tingut un do de llengues o simplement que Feijoo parla espanyol amb un lleu accent gallec. Una perfecta mostra del que voldria que passés amb el català. No ens enganyem. A Galícia parla gallegoñol, i aquí vol imposar el catañol, Carregant-se de pas l'article 3 de la Constitució Espanyola.
  • Icona del comentari de: fat boy a juliol 31, 2022 | 22:17
   fat boy juliol 31, 2022 | 22:17
   La paraula es castrapo.
 17. Icona del comentari de: A cuantos jovenes has asesinado por droga? a juliol 31, 2022 | 17:25
  A cuantos jovenes has asesinado por droga? juliol 31, 2022 | 17:25
  FEIJOO VETE A DROGAR A OTRO SITIO, desperdicio y asesino de jovenes
 18. Icona del comentari de: Pol a juliol 31, 2022 | 19:57
  Pol juliol 31, 2022 | 19:57
  Fora ocupants.
 19. Icona del comentari de: Delfí Artós a juliol 31, 2022 | 20:56
  Delfí Artós juliol 31, 2022 | 20:56
  A tots els "negacionistes", engalipadors i ensarronadors xovinistes espanyols, algú els hi ha d'explicar detalladament que és, què vol dir una llengua pròpia i què és una llengua "oficial" per motius polítics. La llengua pròpia és distingeix perquè té varietats o modalitats territorials i locals, per això diem que en la llengua catalana hi ha els blocs dialectals oriental i occidental, dins de l'oriental hi ha el septentrional (propi de la Catalunya del nord); el català central i el baleàric, dins del bloc occidental : el català nord-occidental (el "lleidatà"), l'occidental de transició (tortosí, vinarosenc i matarranyec) i el valencià (castellonenc, alacantí...) No cal dir que dins d'aquestes varietats suara esmentades hi ha moltes més subdivisions locals. Ara proposeu a un espanyolista que faci un esquema e les "varietats" dialectals del castellà "cooficial" a la Catalunya sota sobirania espanyola. Nota : No cal dir que tot això exposat també és vàlid, evidentment, per a l'occità que es parla a la Vall d'Aran, així l'aranès és una variant del gascó i alhora el gascó és un dialecte de la llengua occitana. Una altra cosa interessant és esmentar el cas d'Andorra, estat de la mida d'una comarca mitjana catalana. Un estat independent, i doncs, gaudeix de dret a decidir i els andorrans han decidit que la llengua oficial d'Andorra és la llengua pròpia d'Andorra, malgrat que també s'hi parli espanyol, francès, portuguès, anglès...
 20. Icona del comentari de: Gerko a juliol 31, 2022 | 21:04
  Gerko juliol 31, 2022 | 21:04
  Aquests xovinistes espanyols son uns farsants i es creuen llestets, recordeu que el seu fallit "antecessor" dins del PePe "defensava" i es vantava, segons ell i els seus assessors, de l'existència del "mallorquín", "menorquín", "ibicenco" i " formenterín"... tot per a intentar dividir i intentar menysprear la llengua catalana, la qual els hi fa molta nosa, i per a intentar fer emprenyar les persones que saben parlar català. Cap agressió espanyola sense resposta contundent, pacífica i no violenta.
 21. Icona del comentari de: Guillem a juliol 31, 2022 | 21:56
  Guillem juliol 31, 2022 | 21:56
  Els que estan convertint el català en una llengua estrangera a Catalunya són els catalans que canvien de llengua davant els inadaptats i que consumeixen en establiments que no els respecten ni a ells com a clients ni al país. De Vichy, no n'hem d'esperar res més que complicitat amb la claveguera colonial per acabar amb la nostra llengua. El PPSOEMOC'S només se'n aprofita
 22. Icona del comentari de: Josep a agost 01, 2022 | 01:32
  Josep agost 01, 2022 | 01:32
  No senyor, la que sembla estrangera és la nostra pròpia llengua, el català. Ja està bé de tanta hipocrecia.
 23. Icona del comentari de: L'anomalia anomenada España a agost 01, 2022 | 10:27
  L'anomalia anomenada España agost 01, 2022 | 10:27
  És que l'espanyol o castellà és una llengua estrangera i, a més, imposada i amb més drets que la llengua de Catalunya, que és el català. Si els diuen colonos és per alguna cosa.
 24. Icona del comentari de: A l'aguait a agost 01, 2022 | 11:34
  A l'aguait agost 01, 2022 | 11:34
  Benvolgut aprenent de polític españolero : lo més pràctic serà que vagis de nit a vigilar les "rias" de la teva comunitat autònoma per regular el tràfic que es pugui produir i que no fa pujar el seu PIB.
 25. Icona del comentari de: MHP a agost 01, 2022 | 12:46
  MHP agost 01, 2022 | 12:46
  Doncs per ser el castellà una llengua estrangera, actualment es parla mès que el català i cada cop més. Des de fa segles es parla castellà a Catalunya i no per imposició. Nomès un exemple, quan a finals del segle XIX i principis del segle XX els burgesos catalans (ara Juntsxlapasta, CUP i d'altres) no volien parlar català perquè feia de pagès, nomès parlaven castellà. Podem anar tirant enrera, hi han mil.lers d'exemples de que el castellà ha sigut un idioma d'ùs habitual no imposat a Catalunya.
  • Icona del comentari de: Maria a agost 01, 2022 | 17:57
   Maria agost 01, 2022 | 17:57
   És clar i l'ocupació espanyola no hi té res a veure... Ens expliques una cosa qua ja sabem, ho varen practicar al segle XIX i XX encara més a les Illes Balears i al País Valencià, els rics, els que tenen el poder i botiflers, (sovint coincideixen tots tres) i remenen les cireres, copien i imiten el poder real, el de l'ocupant, per això part de la burgesia trobava "fi" imitar els funcionaris ocupants i, doncs, adoptar la llengua castellana i utilitzava la llengua regional per als criats i empleats. Ja et coneixem, MHP = Nacho Esenat.
 26. Icona del comentari de: Ricard a agost 01, 2022 | 13:17
  Ricard agost 01, 2022 | 13:17
  No sabia que aquí s'eliminaven comentaris ja publicats. Lamentable.
 27. Icona del comentari de: Cal dir-ho a agost 01, 2022 | 13:25
  Cal dir-ho agost 01, 2022 | 13:25
  El què hem de fer, mentre no assolim la independència efectiva, per exemple, quan renovem el passaport o Dni espanyols és no canviar de llengua a les comissàries espanyoles. Curiosament, molts casos que s'han fet públics d'abusos espanyols que han obligat a canviar a la llengua espanyola, sota amenaces tipus "estamos en Espana" etc, son de persones d'origen no català i que s'han dirigit en català (tot fent cas de la normativa vigent) en comissaries dels ocupants espanyols. Malauradament molts de catalans, masses, no s'atreveixen a utilitzar la seva llengua quan han de renovar el DNI. masses anys d'ocupació espanyola i alhora de fer el mesell i autoodi nostrat, tot i que la normativa legal empara l'ús de la nostra llengua arreu del país.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa