El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Escamots unionistes ‘decoren’ l’entrada de Lledoners
  • CA

Tot el protocol de nou. L’arribada dels presos polítics a Lledoners ha activitat el sobiranisme civil i tot l’operatiu que comporta. Aquest matí, quatre hores abans de l’arribada, els Mossos ja han preparat un dispositiu de seguretat per accedir a la presó. Just a la cruïlla de l’accés al centre penitenciari, una patrulla de Mossos impedeix el pas als vehicles. Només personal de Lledoners, premsa, lletrats i subministraments. Si algú vol anar a protestar o a donar la benvinguda hi ha d’anar a peu.

 

CDR i altres col·lectius han decorat els accessos amb llaços grocs i pintades de benvinguda en color groc. L’unionisme ha reaccionat amb esprais negres pintant també la calçada. Just a tocar de la porta de la presó una de ben específica: “Golpistas”. Una pintada envoltada de tanques que els Mossos han instal·lat per col·locar la gent que les vingui a rebre. “Ho fem per seguretat, no col·lapsar la via”, comenten a l’espera que arribin un parelll d’unitats de l’ARRO, equips d’ordre públic. La carretera està plena de referències “tabernànianes” i insults contra els presos.

 

Mentre s’esperava l’arribada de manifestants, ha fet acte de presència Andreu Van den Eynde, lletrat d’Oriol Junqueras i Raül Romeva. “Vinc a veure un client, em sembla que no els podré veure”, ha comentat en conversa amb el Món. A les onze del matí han començat a arribar els primers manifestants. Amb aire d’excursionistes, buscaven les poques ombres que envolten Lledoners. Se saluden. Molts es coneixen. Responen a la convocatòria realitzada per xarxes socials per ANC, Òmnium i CDR locals i comarcals. Després, arribaran les autoritats amb el president de la Generalitat, Quim Torra, que els visitarà cap a quarts de sis de la tarda. I al vespre, reblarà el clau, Joan Bona Nit.

 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa