El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Ernest Maragall avisa Vox: “Combatrem l’extrema dreta”
  • CA

El diputat d’ERC Ernest Maragall, el membre de més edat de la Mesa constitutiva, ha encetat el procediment de votació de la Mesa de la nova legislatura amb un avís contundent als diputats de Vox: “no hi haurà país sense comptar amb totes i cascuna de les persones que l’integren, exceptuant els que des de posicions d’extrema dreta pretenen abusar de les regles democràtiques per destruir les institucions, com s’ha fet evident en motles cambres i com em temo que passarà en aquesta cambra”. Ernest Maragall també ha fer una crida a recuperar la normalitat democràtica i a prendre les “regnes del país” per afrontar amb “urgència” els reptes socials perquè després de la pandèmia calen cures “urgents” i “sanadores” a Catalunya.

Maragall, que ha estat dues vegades interromput pel diputat de Cs Carlos Carrizosa, que li ha recriminat que hagi parlat de presos polítics i exiliats i no de “condemants i fugits de la justícia”, ha assegurat que “avui obrim la legislatura del retrobament democràtic, de la Catalunya diversa i de la pluralitat entossudida”. El republicà ha lamentat l'”anomalia democràtica” que es viu “cada dia” a Catalunya amb l’empresonament dels presos de l’1-O però també amb la investigació del fins ara president del Parlament, Roger Torrent, i membres de la Mesa. I ha conclòs amb “Per la llibertat, visca Catalunya”.

Ernest Maragall també ha explicat que els secretaris de la Mesa que l’acompanyen han intentat rebutjar la delegació de vot de Lluís Puig (JxCAT), que es troba a l’exili. Són Alberto Tarradas Paneque (Vox) i David González (PSC).

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Un català a març 12, 2021 | 10:52
    Un català març 12, 2021 | 10:52
    Quina bona notícia per als catalans que no som indepes que VOX estigui al Parlament, per fi algú dirà les coses clares a tots els personatges aquests.
  2. Icona del comentari de: Ramon a març 12, 2021 | 12:09
    Ramon març 12, 2021 | 12:09
    És com a mínim tan lícit estar d'acord amb Vox deixant a banda el tema nacional, com estar-hi amb Podemos. Combatre Vox per ser de dreta és ser espanyolista, és ser covard i és ser antidemòcrata.
    • Icona del comentari de: Pedro a març 12, 2021 | 14:33
      Pedro març 12, 2021 | 14:33
      ¿ Covarde ? Bueno, es que nunca se ha visto una gallina escondiendose en un maletero para fugarse.
  3. Icona del comentari de: Pedro a març 12, 2021 | 13:24
    Pedro març 12, 2021 | 13:24
    " Exceptuando... " un poco fascista, ya que VOX ha sido votado por el pueblo. ¿ Quizás esa parte del pueblo no cuenta ?
  4. Icona del comentari de: “Combatrem l’extrema dreta” .... a març 12, 2021 | 14:22
    “Combatrem l’extrema dreta” .... març 12, 2021 | 14:22
    ... es sólo postureo si no sabes o no puedes hacerlo. Pobre Ernesto, el hermano tonto y siempre a la sombra de Pascual, de los Maragall.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa