El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
ERC alerta que el PSOE pot fer un gir a la dreta per la guerra al PP
  • CA

La portaveu d’Esquerra Republicana de Catalunya (ERC), Marta Vilalta, ha advertit aquest dilluns que el “trist culebrot de la dreta espanyola”, amb la guerra pel lideratge del PP, “pot arrossegar el PSOE”. Segons Vilalta, el que està passant a Gènova podria desembocar en una dretanització dels socialistes espanyols, en un intent d’aproximar-se “a la dreta retrògrada immobilista espanyola”. La situació del PP, a parer de Vilalta, “abona la vella política, la de sempre, la pitjor possible” i des d’ERC demanen que, en aquest context, no es posin “cortines de fum” que facin oblidar que el PP “és el partit més corrupte d’Europa”.

Els republicans creuen que aquesta deriva dels partits polític espanyols “pot tenir conseqüències sobre la ciutadania de Catalunya” i per això se senten obligats a parlar-ne. Vilalta ha recomanat al PSOE que faci cas al president del Govern, Pere Aragonès, qui la setmana passada ja va avisar del perill de l’extrema dreta. “Que es comprometi el govern de l’Estat i el PSOE a fer polítiques progressistes, ser valents i resoldre el conflicte polític: només fent allò que diuen que són poden fer front a la dreta de la dreta més extrema”, ha afegit la portaveu d’ERC.

Des d’ERC reclamen als socialistes espanyols que “afrontin reptes socials i polítics, sense continuar donant ales a la repressió” i “no quedar-se en mitges tintes per intentar ocupar espais que pot deixar vacants el PP”. Vilalta ha dit que és difícil que l’estabilitat del govern espanyol no passi necessàriament pels suports d’ERC al Congrés dels Diputats. “Qualsevol suma perquè es puguin aprovar lleis passa per la contribució directa d’ERC”, ha subratllat la portaveu.

Vilalta també ha demanat, després de constatar els “minsos” resultats de la darrera comissió bilateral, que es posi aviat un data per a la reunió de la taula de negociació acompanyada d’uns continguts. “No n’hi ha prou en reunir-se, cal que hi hagi passos”, ha manifestat la política republicana.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Anònim a febrer 21, 2022 | 19:18
    Anònim febrer 21, 2022 | 19:18
    ERC preocupats pels problemes espanyols en comptes de dedicar-se a buscar la manera de treuren's-els de sobre quan abans millor.
  2. Icona del comentari de: joandoménec a febrer 21, 2022 | 20:44
    joandoménec febrer 21, 2022 | 20:44
    Ooooooooh quina preocupació d'aquesta bleda perquè el PSOE pot girar cap a la dreta...Un partit que va suspendre la Generalitat pel 155.
  3. Icona del comentari de: Maria Torres a febrer 21, 2022 | 21:20
    Maria Torres febrer 21, 2022 | 21:20
    Pobreta, treballa per españa, ella tan espanyola com Ferrovial Junqueras. el NOSTRE AYUSO Y HERMANO
  4. Icona del comentari de: Luisnomeacuerdo a febrer 21, 2022 | 21:41
    Luisnomeacuerdo febrer 21, 2022 | 21:41
    Habla sonrisitas de culebrones como si en tractoria no estuvieran haciendo el ridículo día si y dia también con la lazipija, el pastelero loco, milhaus y resto de aborígenes tractorianos.
  5. Icona del comentari de: Pere Llimonera i Citronell a febrer 22, 2022 | 13:09
    Pere Llimonera i Citronell febrer 22, 2022 | 13:09
    Esta buena mujer debería saber, o al menos reflexionar un poco mas y concienciarse de que Si el Psoe hace un giro importante a la derecha, igual se acerca a ser tan de Ultra-Derecha como "Esquerra Republicana i de les JONS"... Creo que no sería bueno para Catalunya, ni para el resto de Espanya...

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa