Els síndics electorals de l’1-O diuen que no van actuar des del 8 de setembre

Van renunciar als càrrecs quan van rebre les notificacions del TC

Els exmembres de la Sindicatura Electoral de l’1-O han assegurat aquest dijous que l’organisme no va autoritzar la publicació de cap dels acords presos el 7 de setembre del 2017 ni van fer res més a partir d’aquell dia. A més, tampoc van validar un suposat manual d’instruccions per a les votacions ni nombrosos aspectes determinats a la llei del referèndum. En el judici per desobediència i usurpació de funcions, han explicat que immediatament després de rebre les notificacions del Tribunal Constitucional (TC) van renunciar als seus càrrecs, no remunerats. La síndica electoral suplent Eva Labarta, secretària de la junta de govern del Col·legi de l’Advocacia de Barcelona durant diversos anys, ha explicat que va rebre una trucada de Marc Marsal i altres persones per oferir-li el lloc. Ella viu al Congo, on dirigeix una entitat benèfica, i va arribar a Barcelona el 8 de setembre. 

L’exlletrat major del Parlament Antoni Bayona ha explicat que el 6 i 7 de setembre van fer advertiments verbals i per escrit a la Mesa. Quan van rebre les notificacions del TC que suspenien les lleis de desconnexió ho van notificar a la Mesa, però no ho van notificar als membres de la Sindicatura Electoral perquè no estaven presents allà i tampoc tenien el mandat de fer-ho. Bayona ha dit que no sap si els síndics electorals es van reunir al Parlament, ja que no els coneixia ni els va veure.

Comentaris

  O sea reconocen que el 1-O fué una auténtica charlotada. 04/03/2021 11:51 pm
  Todo esta mierda de proceso lo único que ha conseguido es convertir a Catalunya en un estercolero.
  Un català 04/03/2021 9:44 pm
  Jajajaja menudos valientes!!! Estos 5 se cagaron en las bragas a las primeras de cambio y ahora vuelven a renegar. Se nota que fueron escogidos por la mentirosa mayor de la no-República: Puigdemont
  Un seguidor 04/03/2021 4:33 pm
  Vaya vaya vaya! Ahora no se ha hecho nada? Renuncia? Traición a la Dapandansiaaaa? Vaya movimiento de chuflas ! Mari... El ultimoooooo! Juajuajuajua!

Nou comentari