El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Elena critica que el PSC reclami aplicar la Llei Mordassa “amb mà dura”
  • CA

El conseller de l’Interior, Joan Ignasi Elena, ha hagut de respondre aquest dimarts en el ple del Parlament a les crítiques de l’oposició per la decisió del Govern de no tramitar les denúncies fetes pels Mossos basant-se en al Llei Mordassa. “Fixarem criteris establerts pel gabinet jurídic de la Generalitat i el departament d’Interior, avalats pel Tribunal Constitucional i el Tribunal Europeu dels Drets Humans”, ha defensat Elena. El conseller ha dit que això ho faran “perquè hi ha una Llei Mordassa” que els socialistes “es van comprometre a derogar i que no han derogat”. Elena responia així les crítiques del diputat del PSC-Units per Avançar Ramon Espadaler.

“El que més em sorprèn és que siguin els principals garants que s’exerceixi la Llei Mordassa amb mà de ferro, això no es pot entendre perquè és la llei que vostès deien que era més pròpia de l’Hongria d’Orban i ara demanen que l’apliquem amb la màxima mà dura”, ha insistit Elena. El conseller ha assegurat que el que es farà és fixar criteris pel compliment de les normes, com ho fan altres organismes en altres àmbits. En aquest cas, es buscarà que els drets fonamentals siguin “prioritaris vers altres”.

Espadaler ha criticat “el missatge” que Elena envia amb aquesta mesura perquè opina que és “una desautorització de la policia” i “deslegitima la feina policial”. A més, ha dit Espadaler que si hi ha lleis que no agraden “hi ha tràmits parlamentaris per canviar-les” però “el que no es pot fer és no complir uns preceptes d’una llei perquè no els agraden”. Espadaler ha preguntat a Elena “com donarà aquesta instrucció: la donarà per escrit? Per ràdio? I què farà si un funcionari decideix complir la llei? Perquè no està obligat a complir una instrucció que s’aparti del compliment de la llei”. El diputat d’Units per Avançar ha demanat a Elena “no posar els Mossos i funcionaris en la tessitura d’obeir el Govern o bé la llei”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa