Elena acusa el PSC de “calcar” el discurs de la dreta sobre la policia

El conseller Joan Ignasi Elena ha carregat contra la gestió del diputat socialista Ramon Espadaler al capdavant d’Interior quan “va trinxar el cos dels Mossos” en aturar les noves contractacions. “Les intervencions sobre la política de seguretat d’aquest Govern, molt agressives, intenten instal·lar un imaginari per erigir-se com el partit que garanteix l’ordre”, l’ha acusat Elena, que ha assegurat que el discurs és “calcat” al que fa la dreta contra el govern espanyol de Pedro Sánchez. El diputat del PSC havia lamentat en la seva intervenció que el Govern depengui dels “radicals” de la CUP i de la seva visió “preocupant” del cos de policia. El diputat socialista ha afegit que la policia reclama “el seu respecte” perquè nota “la falta de confiança” de l’executiu de Pere Aragonès. El conseller d’Interior, però, l’ha corregit posteriorment i ha dit que aquest reclam de la policia era “per a tota la cambra”.

“No entenc aquesta interpel·lació quan hi ha una comissió específica”, ha dit el conseller durant la seva resposta a la interpel·lació socialista. Elena ha recordat que va ser Espadaler qui va retirar l’ús de les pilotes de goma després de mesos de debat. Per això, li ha demanat “fer el mateix” i parlar de les qüestions d’ordre a la comissió específica que hi ha al Parlament, “un bon lloc per debatre el futur dels Mossos”. “No volem devaluar la comissió. Allà parlarem del nostre posicionament”, ha dit.

“La policia de Catalunya té el reconeixement dels ciutadans perquè mai s’ha cregut perfecta i sempre ha estat disposada a enriquir-se, a escoltar i a millorar”, ha dit Elena, que s’ha compromés a seguir sotmetent el cos dels Mossos a l’escrutini dels ciutadans i el Parlament. “Prou d’utilitzar els Mossos com una arma partidista i electoral”, ha reblat.

Comentaris

  Gonzalo Novembre 02, 2021 | 19:05
  Sr. Consejero de interior: ¿Ve usted normal que un mosso deba pagarse un abogado propio porque los abogados de la generalidad defienden antes al agresor que al funcionario público?
  Català Novembre 02, 2021 | 19:37
  La primera vegada que em va aturar un Mosso a la carretera- va ser per advertir-me de que hi havia oli al paviment a causa d'un xoc- i se'm va adreçar en català, vaig sentir-me alliberat. Ara veig què, una vegada més, em vaig equivocar.
   Gonzalo Novembre 02, 2021 | 20:17
   La historia que emocionó a Steven Spielberg.
    gunçal Novembre 03, 2021 | 09:14
    I a la teva mare també!
  Català Novembre 02, 2021 | 19:37
  La primera vegada que em va aturar un Mosso a la carretera- va ser per advertir-me de que hi havia oli al paviment a causa d'un xoc- i se'm va adreçar en català, vaig sentir-me alliberat. Ara veig què, una vegada més, em vaig equivocar.
  ciutadà Novembre 03, 2021 | 08:15
  El PSC és de dretes, per aixó fa el què fa.

Nou comentari