El TSJC instruirà la causa contra Borràs pel suposat trossejament de contractes quan dirigia l’ILC

La causa la va enviar el Suprem quan l'ara presidenta del Parlament va deixar el Congrés de Diputats

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha decidit investigar la presidenta del Parlament, Laura Borràs, després de rebre la causa contra ella que es tramitava al Tribunal Suprem. La causa està oberta per prevaricació, frau a l’administració, malversació de fons públics i falsedat documental per suposadament haver trossejat diversos contractes per a un conegut seu mentre era directora de la Institució de les Lletres Catalanes (ILC). Mentre era diputada al Congrés, la causa la va tramitar el Suprem, però en convertir-se en diputada i presidenta del Parlament, la investigació recau a partir d’ara en el TSJC.

El Suprem va acordar l’obertura de procediment a Borràs el 17 de desembre de 2019 després d’estudiar l’exposició raonada remesa per la magistrada del jutjat d’instrucció número 9 de Barcelona. A principis d’abril, un cop acreditada la baixa en la condició de diputada del Congrés i per tant la pèrdua de la condició d’aforada de Laura Borràs, sense que s’hagi procedit a l’obertura de judici oral, el Suprem va decidir enviar al TSJC el cas, en el que també hi ha investigat Isaías Herrero Florensa. Ara, un cop rebut l’informe de la fiscalia, el cas l’instruirà el magistrat Jordi Seguí de la sala civil i penal del TSJC.

Comentaris

    Rem 04/06/2021 6:56 am
    Quan entrin a contractes fragmentats en trobaran un .munt al govern Colau. Si han trigat tant és pq no troben res que no es produeixi a les altres administracions.
    L'OBSERVADOR ASTORAT 03/06/2021 4:34 pm
    EL TSJC és la "sucursal colonial" del Tribunal Suprem i del Constitucional. Per la qual cosa, la sentència ja estarà dictada, "afinada" i consensuada. Crec que el magistrat instructor tindrà poca feins, tant sols li caldrà "copiar i pegar".

Nou comentari