El TC tomba l’empara de Turull sense unanimitat i deixa la porta oberta a Europa

Hi ha hagut dos vots particulars de magistrats que discrepen de la resta

El Tribunal Constitucional ha desestimat el recurs d’empara del conseller Jordi Turull interposat contra la sentència del Procés dictada pel Tribunal Suprem. La resolució deixa la porta oberta per recórrer davant d’instàncies europees. Segons els advocats del conseller hi han hagut dos vots particulars. En concret, dels magistrats darrerament més díscols, Juan Antonio Xiol i Maria Luisa Balaguer, que estimaven part de la pretensió de Turull. Els advocats han rebut la decisió però no la sentència que serà notificada en els propers dies.

El ponent de la sentència ha estat el magistrat Pedro González-Trevijano. La resolució considera, entre altres qüestions, que el tipus penal de delicte de sedició de l’art. 544 de el Codi Penal “no tingui un grau de vaguetat que infringeixi el principi de taxativitat”. En aquest sentit, insisteix que el Tribunal Suprem no ha dut a terme una aplicació analògica in malam parte d’aquest tipus penal.

Turull va ser condemnat a 12 anys de presó i inhabilitació absoluta per un delicte de sedició i un altre de malversació de cabals públics arran del Primer d’Octubre. És la primera sentencia que avala la condemna dels presos polítics.

Comentaris

  Anònim 23/04/2021 3:21 pm
  Yo no me haría muchas ilusiones con Europa.
  TC miembros OPUS.DEI controlats perla secta criminal 23/04/2021 9:01 am
  El franquisme porciolític-maragallià té molt futur. La dictadura de la mediocritat dels politics continua, com continua la merdosa constitucio del 78, pura retorica del ATADO Y BIEN ATADO, del Felipe del GAL.TC es el TOP, franquisme de vells caducats i opus.deistics del Omella
  joansjosepsiases 22/04/2021 7:51 pm
  És irrellevant, no compta per res, el mal ja és fet i la repressió ja ha desplegat tots els seus efectes. L'únic que se salva d'aquesta trinxada són els exiliats, amb le president Puigdemont al capdavant, que espanya no ha pogut capturar.
   Ohio 22/04/2021 9:49 pm
   Ja el fotrà a la rajola no et preocupis
    Angels 22/04/2021 11:52 pm
    Qui anira a la rajola el Llanera o el golpistes de el suprem?
  Georgiana 22/04/2021 5:28 pm
  Ja s'ha esquerdat l'unànimitat de les sentències que el TS ha estat donan fins ara. Amb dos vots particulars, la sentència es més feble. Amb en Puig, la justícia belga ja va sentenciar que el TS no es el Tribunal competent per a jutgar-los i a més a més, que el tribunal espanyol incomplia la jurisprudència del Tribunal Europeu de Drets Humans. He llegit que el recurs d'en Turull té fins a 11 vulneracions de drets, ( i el d'en Junqueras té un llistat més llarg). Hello Europe!
   Anònim 23/04/2021 3:39 pm
   Georgiana,la justicia belga puede decir lo que quiera sobre la competencia del TS,el pasado mes de febrero el TC,avalo por UNANIMIDAD la competencia del TS para juzgar el proceso,y eso es lo que vale.
  Pajaritu 22/04/2021 5:06 pm
  ¡Ala...! Ya pueden Uds ir a llorar a los vecinos. ¡¡¡ JAJAJAJAJA... JAJAJAJAJA... JAJAJAJAJA !!!
   Anònim 23/04/2021 12:09 pm
   Iremos, iremos. Igual es usted quien llora después!
   Anònim 22/04/2021 9:35 pm
   Lloraremos ..por la pena q nos das..
   JaumeFS 22/04/2021 7:10 pm
   Diuen que qui riu últim riu millor.

Nou comentari