El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El Suprem ratifica la condemna a entitats civils que van vincular SCC al nazisme
  • CA

El Tribunal Suprem ha confirmat la sentència que obliga diverses entitats a pagar 15.000 euros a Societat Civil Catalana (SCC) en concepte de danys i perjudicis per vincular-la amb “actes d’apologia del franquisme i del nazisme”. La sala civil de l’alt tribunal ha desestimat els recursos de la Comissió de la Dignitat, Amical de Mathausen, SOS Racisme, Fundació Congrés de Cultura Catalana Fons per a la Defensa dels Drets dels Catalans i Marcus Pucnik. Les entitats condemnades van signar un manifest elaborat el 2015 pels exeurodiputats Ernest Maragall, Josep Maria Terricabras i Ramon Tremosa amb el nom ‘La societat civil de Catalunya, per la dignitat’.El Suprem subratlla que el manifest expressava amb “imputacions evidentment dirigides” a SCC, que no es poden defensar els crims contra la humanitat del nazisme i del franquisme i demanaven que s’anul·lés la concessió del premi Ciutadà Europeu 2014 a Societat Civil Catalana.

“És a dir, que s’està atribuint a la demandant la defensa o lloança de les més reprovables conductes atemptatòries als drets fonamentals la qual cosa la desprestigia i desacredita, donada la gravetat de la imputació realitzada, que es du a terme des de la serenitat i major reflexió que implica la redacció d’un text escrit com és un manifest”, diu la sentència del Suprem.

La sala civil de l’alt tribunal remarca que són imputacions que no s’acompanyen de “base fàctica”. Per això, el Suprem avala que la condemna per intromissió il·legítima en el dret a l’honor de SCC que va sentenciar en primera instància el jutjat 41 de Barcelona i que posteriorment va confirmar l’Audiència de Barcelona.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: L'OBSERVADOR ASTORAT a maig 13, 2021 | 14:50
    L'OBSERVADOR ASTORAT maig 13, 2021 | 14:50
    ÉS METAFÍSICAMENT IMPOSSIBLE QUE L'ESTAT-CLAVEGUERA Ñ, HEREU I CONTINUADOR D'UN ESTAT GENOCIDA-FEIXISTA, PUGUI INVESTIGAR I/O JUTJAR LES SEVES INSTITUCIONS-CLAVEGUERA. ES UN CAS CLAR DE PLENA I TOTAL COINCIDÈNCIA DE "JUTGE I PART".
  2. Icona del comentari de: en fi a maig 13, 2021 | 15:00
    en fi maig 13, 2021 | 15:00
    i més i més i més, ni justícia ni democràcia, n0hi han tan fora com a dins, aquesta gentussa de la suciedad incivil anticatalà, que mai a presentat els seus números, continua anchas castillas, fa i des fa amb el beneplàcit de la injusticia ... a por ellos
  3. Icona del comentari de: Ricard a maig 13, 2021 | 19:45
    Ricard maig 13, 2021 | 19:45
    Als racistes anticatalans sempre els donen peixet els seus compatriotes, com és normal.
  4. Icona del comentari de: un que vive en Tabarnia a maig 14, 2021 | 12:14
    un que vive en Tabarnia maig 14, 2021 | 12:14
    homeeee, mirarant si ells mateixo porten els calçotets bruts, ja ho saben, pero s,amagant les vergonyes

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa