El responsable de processos electorals té “molts dubtes” sobre la celebració de les eleccions

"Qui tingui una opinió ferma, el considero afortunat", diu

El director general de Participació Ciutadana i Processos Electorals, Ismael Peña, ha afirmat a través d’un llarg fil del seu perfil de Twitter que les eleccions es “poden” celebrar el 14 de febrer però ha afegit que ara cal decidir si es “volen” fer. Davant la pregunta de si es volen fer, Peña admet que té “molts dubtes“. “Tinc una opinió, i em tocarà defensar-la aquesta setmana. Però l’hauré de defensar sabent que potser un petit canvi podria fer-me canviar d’opinió. Perquè és un tema complex. Perquè no és fàcil. Qui tingui una opinió ferma, el considero afortunat”, ha argumentat.

D’altra banda, ha explicat que els partits han pactat que divendres es prengui una decisió definitiva. “Jo crec que és diferent dir que podem fer-les a dir que haguem de fer-les. I aquí està el quid de la qüestió. I això fa el tema tan complex. Personalment crec que no hem de decidir tant en termes de salut com socials”, ha afegit el director general integrat al Departament d’Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència.  

Segons Peña, quan se centra tota l’atenció en l’epidèmia, la propagació, en els ingressos, en la soca… s’apropa tant el microscopi per veure el bitxo que s’oblida el cos que l’hostatja, les persones i, encara més, la societat. I en aquest sentit, afirma que, per a ell, els indicadors de salut són “un complement” als indicadors dels dispositius de l’organització del procés electoral

El responsable de processos electorals del Govern es mostra convençut que les eleccions es poden fer el 14 de febrer però creu que cal preguntar-se si s’han de fer. I aquesta pregunta, segons afegeix, no es pot preguntar als mateixos indicadors. La pregunta s’ha de fer, segons Peña, a les persones, a les sensacions, a les conviccions, als dubtes i a les pors”. I fixa que a la reunió de partits de divendres s’haurà de respondre a la pregunta de si es “volen” fer els comicis en la data prevista.

El director general també ha revelat que en la reunió tècnica d’aquest dilluns s’ha decidit fixar divendres com la data definitiva per decidir si hi haurà eleccions o no el 14 de febrer, tot i que el document aprovat pel Procicat establia una segona data, del 29 de gener, quan comença la campanya. “La campanya electoral havia de ser el punt de no retorn: el que es decideixi allà s’acaba. La primera decisió d’avui ha estat que no hi haurà diverses fases de decisió: divendres, el 15, decidirem si hi ha eleccions o no”, ha assegurat.

Considera que és una “doble decisió” per no arriscar els diners i no malmetre el capital social marejant la ciutadania, però també apunta que té una “contrapartida”, que suposa que no es té el comodí del “fre de mà”.

Comentaris

  alex f 12/01/2021 4:14 pm
  Tornarem a ser majoria al parlament i aquest cop amb mes del 50% del vots i amb mes partits independentistes... Es pensen que han guanyat quant l´'unic que han conseguit ha sigut aturar la forta embranzida que la majoria de gent republicana de Catalunya va portar el reino a tocar del col.lapse...hi haurà un segon cop que posiblement no podran aturar i cada cop està. mes aprop..salut
  JOSEP EL AVI DE CARDEDEU 12/01/2021 3:07 pm
  Millor que no NO FEU LES ELECCIONS EL 14-F , Pero que si les feu ..JO I LA MEVA FAMILIA NO PENSEN PAS ANAR A VOTAR ..No me quita el Sueño si no les feu Con mes se allarguin les Eleccions a qui mes perjudicara es a E.R.C. i anira molt be al P.S.C. ILLA TINDRA MES TEMPS PER PREPARARSE
  ... 12/01/2021 2:23 pm
  A mi que no m'esperen. No me'l prendran més lo pèl. Lo dia que veigue que han abandonat la traïció al mandat de l'1 d'octubre, tornaré a votar.
   Votant 12/01/2021 4:31 pm
   Jo votare CUP, crec son els mes dignes, I si algu no vol votar doncs sera problema seu, mes diputats per a les CUP.
  Pol 12/01/2021 1:47 pm
  La XII legislatura és viva fins el 21 de desembre d'enguany. Als espanyols els hi va sortir malament, pensaven que l'independentisme no s'en sortiria, però...

Nou comentari