El PSC defensa que Vox tingui un senador per designació autonòmica

Alícia Romero: "No és tolerable negar el que els pertoca per llei"

La portaveu del PSC-Units, Alícia Romero, ha defensat aquest dimecres que Vox tingui un senador per designació autonòmica del Parlament. En declaracions a TV3, la dirigent socialista ha argumentat que “cal complir les lleis” i que, segons la normativa del 2010 al grup d’ultradreta li pertocaria una cadira al Senat. “Vox va treure 217.000 vots que mereixen tot el respecte. Negar el que per llei pertoca a un grup no és tolerable”, ha reflexionat. D’altra banda, Romero també ha insistit en la necessitat que Catalunya tingui un nou Govern “ja”, avui que fa dos mesos de les eleccions del 14-F. Si no és així, la dirigent socialista reclama que l’actual executiu en funcions reti comptes al Parlament la setmana que ve.

Romero també ha dit que cal restar a l’espera del que decideixin els grups sobre el criteri per escollir els senadors i senadores per designació autonòmica des del Parlament. “Si volem silenciar Vox, donar aquest protagonisme de treure el que els pertoca per llei seria un mal camí“, ha afegit Romero. La diputada socialista considera que, en tot cas, caldria “reflexionar” per què la formació d’extrema dreta ha tingut “tant de suport”. “No anirem en contra de la llei, si no ens agrada la del 2010 la canviem, però no creiem que s’hagi de saltar“, ha insistit Romero.

Pel que fa a la formació de Govern, Romero ha insistit en un executiu d’esquerres liderat pel PSC i el seu candidat, Salvador Illa, amb el suport dels comuns. Mentre no es formi govern, la portaveu socialista reclama un control parlamentari de l’actual executiu en funcions: “És el que toca, la cambra es va posar en marxa ja fa un mes“, ha afegit Romero, que reclama que es posin en marxa ja algunes comissions.

Comentaris

    fat boy 14/04/2021 8:12 pm
    No, si ja sabem com el psoe aprecia l'actitud patriotica de vox.
    Mala peça 14/04/2021 3:28 pm
    romero només fa que certificar que la participació en les manifestacions i actes de la ultradreta, no és casualitat. Com tampoc hi seria un suport de vox al psoe. Per cert romero, el dret a decidir, és legal i en canvi, el psoe ho prova a la ciutadania

Nou comentari