El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El Homrani: “El país necessita encetar la legislatura perquè la situació és complexa i dura”
  • CA

El conseller de Treball en funcions, Chakir El Homrani, ha dit que Catalunya “necessita encetar la legislatura” perquè la situació econòmica i social és “complexa i dura” i les administracions han de tenir “màximes capacitats i funcions” per fer front a “una crisi que no havíem vist en un centenar d’anys”. En una intervenció al congrés de CCOO, ha dit que davant dels ERO de grans empreses com H&M, El Corte Inglés, BBVA o La Caixa, cal acabar amb la “desigualtat” de la reforma laboral del PP. El Homrani ha intervingut en nom de Pere Aragonès, que figurava entre els ponents però no ha vingut. També ha parlat l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, que ha dit que la investidura és “una bona notícia” perquè “hem de sortir del bloqueig”. El conseller de Treball ha recordat que abans de la reforma del 2011 més del 90% dels expedients es pactaven “perquè el sindicalisme sap fer la seva feina”, però un cop eliminada l’autorització administrava dels ERO “ja no hi ha necessitat de pactar”. “Li hem de donar la volta per sortir d’aquesta crisi amb millors condicions”, ha dit.

El Homrani ha agraït la tasca dels sindicats i ha demanat als seus dirigents que siguin “rigorosos amb els partits polítics”. Segons el conseller, els sindicalistes són “aliats” davant de l’avenç del discurs de la ultradreta, que guanya terreny “com s’ha pogut veure” en la crisi migratòria de Ceuta.

D’altra banda, l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha dit aquest divendres que la investidura de Pere Aragonès és “una bona notícia” perquè les “administracions han d’estar al 100%” per sortir de la pandèmia i encarar la recuperació econòmica. “Hem de sortir del bloqueig, necessitem estabilitat i cooperació entre administracions”, ha dit Colau en una intervenció al 12è congrés de CCOO. L’alcaldessa ha afegit que les administracions “no només s’han de comprometre a sortir de la crisi” sinó a “fer els canvis profunds i radicals” que s’han de fer. “Ens hem de comprometre perquè estem en un moment de transició i de canvis, on apareixen nous models de treball i això pot ser una oportunitat si es lidera de forma democràtica i col·lectiva”, ha dit Colau.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: FUERA LA OLIGOCRACIA a maig 22, 2021 | 11:36
    FUERA LA OLIGOCRACIA maig 22, 2021 | 11:36
    Quin pais? Quin estad? Podeo deixar de mentir. Que rabia me da la social democracia todo mentiras, por eso yo soy formal democrata

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa