El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El govern manté inalterable el 9-N, tot i la suspensió del TC
  • CA

El president Mas abans de la reunió del Consell Executiu d’avui

El portaveu del govern, Francesc Homs, ha anunciat que la Generalitat manté la consulta del 9 de novembre “amb totes les conseqüències”, com a forma de garantir la llibertat d’expressió dels ciutadans de Catalunya, tot i la suspensió dictada avui mateix pel Tribunal Constitucional, després que el govern espanyol va impugnar el nou 9-N. Homs ha deixat clar que la Generalitat no preveu suspendre res, ni tan sols les webs informatives de participació. 

Durant la roda de premsa posterior al Consell Executiu de cada dimarts, el també conseller de la Presidència ha deixat clar que “tot està a punt pel 9-N“, i ha revelat que el govern presentarà al·legacions a la providència dictada pel TC, amb l’objectiu de “fer entendre que el que l’Executiu de Mariano Rajoy vol prohibir una cosa que no estem fent”.

D’altra banda, el president de la Generalitat, Artur Mas, ha demanat una reunió immediata del Pacte Nacional pel Dret a Decidir “per fer pinya per defensar tots junts la llibertat d’expressió dels catalans”. Aquesta se celebrarà divendres al Parlament.

A més, Homs ha anunciat que el govern presentarà una demanda contra el govern d’Espanya davant del Tribunal Suprem, per atemptar contra tres drets fonamentals: el dret a la participació, el dret a la llibertat d’expressió i el dret a la llibertat ideològica.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa