El diputat de la CUP Pau Juvillà, a judici per no retirar llaços grocs

La sala civil i penal del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha acordat aquest dilluns fixar judici al diputat de la CUP Pau Juvillà pel proper 22 de novembre. La vista tindrà lloc a les deu del matí, i se l’acusa de desobediència per no haver retirat uns llaços grocs de la Paeria de Lleida. El passat mes de juliol es va rebutjar l’escrit presentat pel diputat anticapitalista, en el qual defensava que no hi havia delicte i fins i tot que el TSJC no era un tribunal competent per jutjar aquesta qüestió.

L’abril del 2019 Juvillà era regidor a la Paeria de Lleida, i va penjar llaços grocs al seu despatx. Quan la Junta Electoral va ordenar que els retirés, s’hi va negar. La Fiscalia de Lleida el va denunciar, i els magistrats del TSJC es van considerar competents per jutjar-lo. Va ser llavors quan Juvillà va recórrer la decisió del jutjat de Lleida de remetre la causa al TSJC. Va al·legar que s’havia comès irregularitat processal perquè el jutge d’instrucció va cloure la investigació amb una exposició raonada quan ja no tenia competència per fer-ho perquè Juvillà ja era diputat al Parlament i, per tant, aforat.

El TSJC va arribar a donar-li la raó, però no d’una manera suficient. Va voler tirar milles igualment perquè amb aquesta “irregularitat processal” no n’hi havia prou per arxivar el cas ja que consideraven que no s’havia produït “indefensió”. ”L’esdevenir processal exposat anteriorment posa de manifest que, certament, el Jutjat d’Instrucció va cometre un irregularitat processal que va haver de constatar davant el fur sobrevingut dels jutjats penals”, admetien els magistrats, i afegien que “la irregularitat processal i en el cas ara analitzat, resulta ‘meridianament’ clar que, com es dedueix del que havia informat la Fiscalia Superior, Juvillà Ballester no se li ha originat cap indici d’indefensió material amb virtualitat suficient per declarar nul·la la exposició raonada”.

Comentaris

  Gonzalo Octubre 18, 2021 | 15:00
  Ni olvido ni perdón. laZisnaZis a prisión.
  X2 Octubre 18, 2021 | 15:22
  Aquest tribunal de feixistes, aviat ens jutjarà pel color dels calçotets i les bragues que porta la gent. Quina gentussa de vergonya
  fat boy Octubre 19, 2021 | 02:08
  I l'Otegui demanant perdo...

Nou comentari